reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Czyzby nikt nie nadawał sie na chrzestną/ego...? ;-) Skąd ten problem...?

A co do wprowadzania pokarmów - dzieci alergiczne tzn ze skazą białkową oraz dzieci na cycu zaczynaja później wprowadzac posiłki, a Asia Dziunki na cycu...
My zreszta tez najwczesniej po skonczeniu 5 mca ale u nas to alergia... :sorry:
Nadają się ale jeden nie ma bierzmowania, drugi mieszka daleko... mój M to jedynak i dlatego mamy problem z wyborem wśród kuzynów.

Ja tez karmię piersią, pytałam już dwóch pediatrów i kazali w 4 miesiącu zacząć podawać zupkę jarzynową:szok:

Zdróweczka dla Maleństwa. Oby szybciutko wyrosła z tej alergii
Butterfly bo wedlug WHO dzieci karmione piersia powinny byc wylacznie na niej do ukonczenia 6 miesiaca. Kaszki wprowadze miesiac szybciej, bo Asiula duza i moze bedzie szybciej potrzebowac...
Lekarka wczoraj pochwalila mnie za taki wybor :-) Im pozniej tym lepiej, choc wiadomo za dlugo zwlekac ten nie mozna;-)
Dobrze, że masz taką możliwość. Ja niestety muszę wrócić do pracy na początku maja:-(

reklama
uuuuuuuuuuuu,ale zabawa mnie ominela :-D:-D:-D:-D:-D:-D

nie passi, ty nikogo nie obrazasz, tylko piszesz, ze "sa ludzie i parapety". reszty obelg nie pamietam:laugh2:

klaudzia, wyslalam, a raczej zlecilam mojemu, wyslanie masci wczoraj. mam nadzieje,ze w pon dostaniesz i przepraszam,ze nie dalam rady wczesniej:sorry:

..A co do wprowadzania pokarmów - dzieci alergiczne tzn ze skazą białkową oraz dzieci na cycu zaczynaja później wprowadzac posiłki, a Asia Dziunki na cycu...
My zreszta tez najwczesniej po skonczeniu 5 mca ale u nas to alergia... :sorry:
Ja po rozmowie z moja pediatra na razie zadecydowalismy ze maly do 5 miesiaca bedzie na mleku, a pozniej sie zobaczy jak wyniki krwi czy nie bedzie potrzebowal jakiegos innego pokarmu. Bo ma ogolnie slaba morfologie od urodzenia. A ja mam skaze bialkowa, a on bardzo bardzo pszesuszona skore wiec staramy sie jak najdluzej karmic cyca zeby wilka z lasu nie wywolac :happy:. Ale zagmatwalam to :cool::-p, musicie wybaczyc bo ja z goraczka.
Dobrze, że masz taką możliwość. Ja niestety muszę wrócić do pracy na początku maja:-(
Ja wracam do pracy miesiac po tobie i juz sie tego boje, ale ja na szczescie na miesiac, a potem wakacje :rofl2:
Taki miesiac proby przed powrotem do pracy :laugh2::eek::eek::laugh2:

etna,czyzbys pracowala w szkole? :-)
bingo :happy:
a czego uczysz??

chce Ci się wracać na tak krótko?
chce czy nie chce pokonczyly mi sie wszystkie zwolnienia, macierzynskie i urlopy, a na wychowawczy nie chce isc, bo strach. A w czewcu maz i tejsciowa beda wolni wiec szkoda siedziec w domu. ....Od wrzesnia musze zaczac kolejny awans i tak jestem rok do tylu, przynajmniej przygotuje sobie w czerwcu wszystkie potrzebne dokumenty na wrzesien. skonczy sie to przesiadywanie na bb

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ja już za miesiąc niestety wracam do pracy :-(
nie wiem czy etna mówiłam, ze ja mam awans zaczęty i powinien mi nie przepaść (mam nadzieję) ale i tak dużo roboty przede mną

Kamcia, Klaudzia
Jestescie wstanie to zrobic...?
W sumie dobry pomysl.... ;-)
można je jedynie uunąć al wolę tego nie robić bo jakiś czas temu panna passi zgosiła takie posunięcie do admina podając nie wiadomo jakie argumenty i dostałam pouczenie:-(

Nadają się ale jeden nie ma bierzmowania, drugi mieszka daleko... mój M to jedynak i dlatego mamy problem z wyborem wśród kuzynów.

Ja tez karmię piersią, pytałam już dwóch pediatrów i kazali w 4 miesiącu zacząć podawać zupkę jarzynową:szok:

Zdróweczka dla Maleństwa. Oby szybciutko wyrosła z tej alergii

ja wracam do pracy od poniedziałku:eek::confused2::-( ale powiedziałam ze tylko na weekendy mogę:-p
no a co do zupek to ja tez mam wprowadzić na piersi od 4 miesiąca... tak mi kazał lekarz,
ale więcej o tym pisałam na "karmienie piersią"

Ostatnia edycja:
ja już za miesiąc niestety wracam do pracy :-(
nie wiem czy etna mówiłam, ze ja mam awans zaczęty i powinien mi nie przepaść (mam nadzieję) ale i tak dużo roboty przede mną

to Ty też nauczycielka???
Jeżeli masz do roku przerwy ciągłej to Ci nie przepada staż tylko się wydłuża

reklama
to Ty też nauczycielka???
Jeżeli masz do roku przerwy ciągłej to Ci nie przepada staż tylko się wydłuża
o ile dyrektor wyrazi zgodę. A ja mam trocheę skomplikwaną sytuację. A do roku zabraknie mi 1 tydzień :-)
a nauczycieli to my tu mamy wysyp ;-)

Do góry