reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Ja nie uwazam ze to glupota ja uwazam ze to barbarzynstwo :) a to roznica. Glupota objawia sie w inny sposob :) Ciesze sie ze uwazasz ze tocza sie na tym forum prawdziwe merytoryczne dyskusje :)
wiesz co...
różnią nas conajmniej (a napewno więcej) dwioe rzeczy..,.
ja krytykując NAUKĘ CZYTANIA 3 miesięczne dziecko...
nie powiedziałam że to jest głupota i nie uznałam tym samym że jesteś GŁUPIA a Ty w każdym konflikcie .. które oczywiście TY SAMA prowokujesz, wszystkich obrażasz ( w zależności kogo chesz sprowokować)
i wogóle to że ktoś kto by nie przebił uszek dziecku nie znaczy że nie może powiedzieć przy tym że mała ładnie wygląda :D

poza tym każdy dobrze wie że cokolwiek bym nie zrobiła czy nie napisała to się mnie uczepisz a ja mam to w 4:-D
Passi
Napisze to tylko raz i z mojej strony to koniec komentarza.
Nie chodzi o to ze nie zgadzasz sie z kims czy to w wkestii literek czy kolczyków tylko chodzi o FORME wypowiedzi. Jestes CHORA jesli w wypowiedzi nie zaatakujesz....
Żeby nie było - osobiście z toba sie zgadzam zarówno w kwestii literek jak i kolczyków jednak uważam że CELOWO PROWOKUJESZ SYTUACJE KONFLIKTOWE!!!!!!!
Porównaj sobie chociazby twoja wypowiedz a wypowidz nefretete - dla mnie nefretete zachowała klase mimo krytycznej wypowiedzi...
Proponuje jednak zastanowić sie nad sobą i nie mówie tego absolutnie złośliwie :sorry:
popieram
sorki ale glupoty opowiadasz,jeszcze nie widziala zeby komus dziurki urosly..........

a w ogole to mala na zdieciuwyglada jakims cudem na calkiem zadowolona....nie sadze,ze tak by wygladala gdyby tak strasznie cierpiala...w paranoje jakas popadacie....
doładniemała nizapłakała podczs tego"barbażyńskiego:-D:-D:-D" postąpienia dziurki nie rosną i kolczyki są specjalne dla malutkich dzieci ...
z tyłu zabezpieczane dla jasności no i mała nie szarpie .. co innego jak będzie starsza ;)
aaa uszka jehj nie ropieją...
a zakażenie to już przesada z czyjejś strony :D
Kamcia jak to wszystko przeczyta to sie tylko za glowe złapie:tak::szok:
nie martw się.... uśmiałam się przynajmniej
jakie to zainteresowaniee w passi wzbudzilo zdjecie mojego dziecka ze napisała PIERWSZY komentarz w tym teemacie(temat zdjęciowy):laugh2:

a jeszcze co do wizyty u jakiegokolwiek lekarza to widział lekarz i położna i oglądali kontrolnie czy wszystko ok i zarówno lekarz jak i położna powiedzieli że wszystko pięknie się goi

Ostatnia edycja:
reklama
napisała PIERWSZY komentarz w tym teemacie:laugh2:

Polecam zapoznanie się z tematem wstecz :) nie jest to pierwszy raz kiedy wypowiadam się tym temacie :)

Nadal uważam że przekłuwanie małym dzieciom uszu to barbarzynstwo - żadne inwektywy tego nie zmieją. I nigdzie nie napisałam że to głupota ani że osoba przekłuwająca uszy jest głupia.

Polecam zapoznanie się z tematem wstecz :) nie jest to pierwszy raz kiedy wypowiadam się tym temacie :)

Nadal uważam że przekłuwanie małym dzieciom uszu to barbarzynstwo - żadne inwektywy tego nie zmieją. I nigdzie nie napisałam że to głupota ani że osoba przekłuwająca uszy jest głupia.
nie mówię tu o wypowiadaniu sie bo wiem że wklejałaś fotki
ale o samym koetowaniu:sorry:
a uważaj sobie jak chcesz... mnie to mało obchodzi

Ewelina ja też już nie rozumiem tej dyskusji... :eek: dlatego ignoruje te posty, dostaje zaćmienia :-D może dziewczyny mają złe dni, mam nadzieje że znowu tu bedzie miło :-)

Amelka padnięta na cały dzien pospała mi dosłownie 3 godzinki :szok:
a mnie coś owiało chyba bo cały prawy bark szyja i ucho boli :-( i nie wiem zbytnio co z tym zrobić ...

widzę że tu też było ciekawie... hehehge
dopiero tą tzw DYSKUSJĘ doczytałam pozwólcie ze przeniosę ze zdjęć resztę tej dyskusji ;-)
będzie więcej do czytania:-D

Jak to co? Maśc rogrzewająca + masaż + łózko :tak:
I jutro jak nowo narodzona bedziesz :tak:

maści brak :-( a masażu nie ma kto zrobić mąż śpi jak zabity do tego jak na złość mała płakała i na raczkach tylko by chciała i w dodatku chodzić, udało mi się ją uśpić a ból przeszedł mi aż na łopatke :eek: no i tak sobie jeszcze pomyślałam, ok napisałam że mnie owiało ale ja z domu nie wychodziłam ani dzis ani wczoraj :eek: to skąd to?

d) Jak któraś jest w trakcie doktoratu to bardzo źle o niej świadczy, jesli któraś ma doktorat to przekichane
Wiesz, ja np. mam propozycję od uczelni rozpoczęcia doktoratu i jakoś kilka osób o tym wie i jakoś nie mam przekichanego. Problem jest raczej w obnoszeniu się z tym i pisaniu w taki sposób, w jaki Ty to zrobiłaś (robiąc z innych głupków i pokazując tym samym swoją wyższość nad innymi). Zauważ, że jak dziewczyny wiedziały, że ja nie szczepię, a widzę w postach często powikłania poszczepienne, to nie mówię im, że coś źle zrobiły! Wiesz dlaczego? BO SZANUJĘ ICH DECYZJE, CZY PODEJMĄ JE ZGODNIE Z MOIM ZDANIEM CZY TEŻ NIE.

Uważam, że takie dyskusje na forum są potrzebne, ale na Boga, po co ataki i obrażanie? Ręce opadły jak czytałam to wszystko... Ja mam uszy przekłute od 2 roku życia i nie mam kraterów w uszach.

Marzena - natrzyj szyje amolem lub maścią rozgrzewającą i owiń ją pieluchą tetrową albo szalikiem. Dobry jest masaż amolem.

Marzena - natrzyj szyje amolem lub maścią rozgrzewającą i owiń ją pieluchą tetrową albo szalikiem. Dobry jest masaż amolem.

dobry pomysł :-) że ja na to nie wpadłam, a Amol akurat jest :-)
dzieki ;-) to lece sie natrzeć :-D mam nadzieje że moje dziecko bedzie chcialo sie do mnei w nocy przytulić jak sie obudzi pomimo mojego amolowatego zapachu :-)

reklama
Natalunia - zgadzam sie z Tobą:tak:

A powiedz nie mialas problemow z lekarzami itp ze nie szczepisz, czy to nie jest obowiazkowe szczepienia?? Nie mialas np nieprzyjemnosci ze strony lekarzy, przychodni?? Ja jak sie zastanawiam to widze duze zmiany zachowania synka po kazdym szczepieniu, np zmiany ze snem i to sa zmiany stale a nie np jednodniowe. Np po ostatnim szczepieniu przestal niemal zupelnie zasypiac w dzien, wczesniej usypial kilka razy dziennie, w wozku, na macie, lozku no wszedzie a po szczepieniu spi raz na spacerze a pozniej tylko godzinke ok 16 i trzeba go ululac. Moze to ma zwiazek ze szczepieniem. Po pierwszym tez mu sie cos pozmienialo ale nie pamietam co

Do góry