reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

reklama
Passingby ale ja zauważyłam ze ty tylko masz swoje zdanie tam gdzie nie zgadasz sie ... czemu np nie wypowiadasz sie w innych tematach ? jakos ciebie wiekszosc kojarzy jaka ta co czepia sie za byle co ... strach cos napisać bo odrazu ty masz swoja negatywna, obrażającą wypowiedz ... i robisz z tego afere ..... bo co do kolczyków dużo napisało ze ich zdaniem zle ze za wcześnie ... ale tylko ty w taki sposób to zrobiłaś ze obraziło Kamcie.... tak uwazam
forum jest po to zeby dyskutować a nie obrazac ...

Passingby ale ja zauważyłam ze ty tylko masz swoje zdanie tam gdzie nie zgadasz sie ... czemu np nie wypowiadasz sie w innych tematach ? jakos ciebie wiekszosc kojarzy jaka ta co czepia sie za byle co ... strach cos napisać bo odrazu ty masz swoja negatywna, obrażającą wypowiedz ... i robisz z tego afere ..... bo co do kolczyków dużo napisało ze ich zdaniem zle ze za wcześnie ... ale tylko ty w taki sposób to zrobiłaś ze obraziło Kamcie.... tak uwazam
forum jest po to zeby dyskutować a nie obrazac ...

Kasiulla wypowiadam sie tylko tam gdzie chce sie wypowiedziec - tam gdzie sie zgadzam tez sie wypowiadam, tam gdzie mysle ze moge cos poradzic tez sie wypowiadam, tam gdzie sie nie zgadzam tez sie wypowiadam.

Moge oczywiscie napisac ze "jak sadze chyba nie zrobilabym tego teraz ale sie zastanawiam" gdyby to byla prawda. Napisalam dokladnie jak mysle: ze przekluwanie uszu dzieciom jest w moim odczuciu barbarzynstwem. Czyli ze uwazam ze jestesmy zbyt cywilizowani zeby robic takie rzeczy dzieciom. Podejrzewam ze dzieci sam sobie zrobia duza gorsze rzeczy, ale to one sobie zrobią, nie wiem jakiego argumentu mialabym uzyc w przyszlosci gdy moje nastoletnie dziecko przyjdzie i powie ze chce miec kolczyk tu, tu i jeszcze tam... ze co? ze moja decyzja o przekluciu mu/jej uszu jest lepsza od jej decyzji przeklucia sobie waginy? Wole nie tracic argumentow juz na starcie :), wiesz... moze wtedy zechce przebic sobie uszy nie wagine...

Jesli Kamcia poczuje sie obrazona na 100% sie odezwie. Nie musicie jej bronic, sama to doskonale potrafi.

aha czyli kiedys to byla normalne przekuwanie uszów dziewczynkom ...czyli nasi rodzice to barbarzyńcy ;] od dawna to sie robi i pierwszy raz spotkałam sie z taka opinia ... ale co osoba to opinia ....
z mojej strony to wszystko

TO JA MOŻE ZACZNE:

Nie wiem, ale dla mnie to jest niezwykle barbarzyński zwyczaj - przekłuwanie uszu dzieciom.

Literki w wieku 3 m-cy beeeeeeeee, kolczyki - cacy.... coś nie tak w priorytetach?

Pass barbarzyństwem jest porzucanie niemowląt, głód na świecie, niewolnictwo, sprzedaż dzieci i kobiet, wycinanie lasów deszczowych... a nie kolczyki u dziewczynki!
Kolczyki to zatem tylko ekscentryczna decyzja ekscentrycznej mamy. Dziecko mogło mieć o wiele gorzej, a jest zadbane, najedzone i wykąpane i to się liczy. :-):-):-):-) Dotarło?:-):-):-)

Mój dom, moje dziecko czyli moge z nim robić wszystko co zechce? Chyba to nie tak działa.:confused2::confused2::confused2::confused2:

Nikt nie używa wulgaryzmów, a wypowiedzi passi są jak najbardziej na poziomie. Dlaczego żywa dyskusja z realnymi argumentami jest nie do przyjęcia? Poza tym KAM sama powinna się wypowiedzieć w temacie, bo posty były do niej kierowane. Chciałabym usłyszeć jej argumenty!

Proponuje mniej się obrażać, a więcej inteligentnie dyskutować i argumentować swoje wypowiedzi. Na razie wszystkie dyskusje dotyczą tematu, "że przez passingby się wszyscy kłócą". A nikt nie daje rozsądnych kontraargumentów na zadany temat czy chociażby posty passingby!.

Co do pierwszej czesci wypowiedzi - Kamcia tych uszu sama nie przeklula a zrobil to ktos kto sie na tym niewatpliwie zna. Ja tez nie jestem za tak szybkim przekluwaniem, ale sa kraje gdzie robi sie to dzieciom od urodzenia - i to w naszej CYWILIZOWANEJ Europie. I mam wrazenie ze porownujesz przeklucie uszu do krzywdzenia dziecka - jeszcze nie znam zadnej osoby ktora czulaby sie tym skrzywdzona.

Kazda z nas wychowuje dziecko tak jak potrafi najlepiej i wlasnie MA PRAWO decydowac co jest dobre a co nie. I nikt nie ma prawa tego negowac a jedynie moze wypowiedziec sie ze mysli inaczej, ale nie atakowac.

Co do drugiej czesci-to przeczytaj sobie wypowiedzi swoje i wypowiedzi Passi - na km widac ze Ty wczesniejsza wypowiedz mialas "na poziomie" a Passi znowu atakuje i celowo obraza.

Takie jest moje zdanie.

Passi a robienie sobie tatuazy w naszym cywilizowanym kraju barbarzynstwem nie jest Twoim zdaniem?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Wyrażam swoje zdanie:sorry::
mnie też denerwuje częsty argument, że matka wie co najlepsze dla dziecka. I też uważam że nawet kłótnie na poziomie są owocne:sorry:. Tyle, że są osoby, które zbyt mocno biorą "do siebie" wszystko i traktują opinie jako atak na ich suwerenność.
Ja osobiście twierdzę, że władza zawsze może uderzyć do głowy. Władza rodzicielska niestety także:sorry:.
I uważam że w imię tej władzy krzywdzi się wyjątkowo często, intencje mając najlepsze.
Passing, ja tam Cię kumam i ja się "afer" nie boję...:-p I cieszyłabym się gdyby można "walczyć" na argumenty. Rzeczowo i konkretnie:sorry:.
Ale ja też z tych "czarnych owiec" raczej...
:sorry:

Co do drugiej czesci-to przeczytaj sobie wypowiedzi swoje i wypowiedzi Passi - na km widac ze Ty wczesniejsza wypowiedz mialas "na poziomie" a Passi znowu atakuje i celowo obraza.

Takie jest moje zdanie.

Passi a robienie sobie tatuazy w naszym cywilizowanym kraju barbarzynstwem nie jest Twoim zdaniem?

Nie chce bronić passingby, bo udowodniła ze sama to potrafi zrobić. :-):-):-)

Drobna różnica jest taka, że PASS nie zacznie narzekać dlaczego ją obrażacie i kłocicie się z nią, ale wysunie swoje argumenty w sprawie, której dyskusja dotyczy. Troche butnie.. no ale tak już ma - może była jako dziecko rozpieszczana za bardzo (pewnie jedynaczka) :-p:-p:-p:-p

(To moja wizja nowicjuszki, jak patrze trochę z boku i się usmiecham czytając te posty :-):-))

reklama
A ja nie zauwazylam zeby tu byly osoby lepsze i gorsze.
Na forum nie powinno sie wypowiadac atakujac innych, ale to nie znaczy ze swojego zdania wyrazac nie mozna.

Do góry