reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

wiecie co, obudzilam sie w swietnymm humorze, czekam na mojego, robie sniadanko a tu poczta przyszla. otwieram rachunek za tel i malo trupem nie padlam - £ 414 do zaplaty. (zwykle £21). myslalam,ze to pomylka, zadzwonie i wyjasnimy. okazalo sie,ze jak zamawialam rodzaje uslug po przeprowadzce to hinduski kretyn z call centre nie zrozumial dokladnie i zamiast opcji z bezplatnymi polaczeniami miedzynarodowym dal mi ta z krajowymi i musze zaplacic za wszystkie polaczenia do polski. niby powinnam sprawdzic, aby sie upewnic, ale zaraz po tym byl porod i rece pelne dzidzi i jakos sie nie dopatrzylam. juz nawet nie tyle wsciekla jestem, bo z kasa na razie krucho,ale zal mi,ze za te pieniadze moglam kroliczkowi tyle rzeczy nakupic, albo oplacic miesieczny czynsz albo 3 mies ogrzewania:-:)-:)-(

nie ma to jak słynne hinduskie call center. Nie da się jakoś tego odkręcić? Może jakąś ulgę Ci dadzą. Albo chociaż na raty rozlożą. Szok...
Moja siostra zrobiła kiedyś lepszą akcję: była w Egipcie z rodzicami i siedziała na gg na komórce. Po powrocie do PL okazało się, że rachunek do zapłaty: 5000,00 :confused: a w biurze obsługi klienta powiedzieloi jej przed wyjazdem, że płaci się tak jak w kraju za tą usługę. Na szczęście rozmowa była nagrana, osoba informująca - ukarana, a siostra ma uraz do konca życia. Nie dąło się odkręcic, trzeba bylo zapłacić...

reklama
racja ... u mnie pomagala mama i siostra wiec luzik ale jak u ciebie ty sama masz miec wszystko na glowie ... szkoda gadac

Ja juz powiedzialam A ze ma wszystko sam robic jak chce w domu, i niech nie probuje o pomoc poprosic siostre i jej corki - ona bedzie chrzestna i to sa goscie, a nie zeby zapieprzac w mojej kuchni.

wiecie co, obudzilam sie w swietnymm humorze, czekam na mojego, robie sniadanko a tu poczta przyszla. otwieram rachunek za tel i malo trupem nie padlam - £ 414 do zaplaty. (zwykle £21). myslalam,ze to pomylka, zadzwonie i wyjasnimy. okazalo sie,ze jak zamawialam rodzaje uslug po przeprowadzce to hinduski kretyn z call centre nie zrozumial dokladnie i zamiast opcji z bezplatnymi polaczeniami miedzynarodowym dal mi ta z krajowymi i musze zaplacic za wszystkie polaczenia do polski. niby powinnam sprawdzic, aby sie upewnic, ale zaraz po tym byl porod i rece pelne dzidzi i jakos sie nie dopatrzylam. juz nawet nie tyle wsciekla jestem, bo z kasa na razie krucho,ale zal mi,ze za te pieniadze moglam kroliczkowi tyle rzeczy nakupic, albo oplacic miesieczny czynsz albo 3 mies ogrzewania:-:)-:)-(

:szok: wspolczuje strasznie :szok:

No i jednak za wcześnie pochwaliłam się lajtowym okresem:dry:.
Bólu nie ma, ale cieknie ze mnie jak z kranu:baffled::zawstydzona/y:
Czyli jednak jak u Mary:sorry2::-D
Mary, a co będzie dalej:confused: ile to potrwa:confused:
HAHAHahhahaha - a jednak...?!!!? :-D:-D:-D
2 dni masakry i zmieniania podpasek co 30-45min, 3dnia zacznie zwalniac..4dnia wróci do normalnego okresu... Całość pierwszej @ trwała u mnie 6dni :sorry2:

Współczuje...
A pamiętasz może kiedy ta rozmowa z hindusem miała miejsce...? przeciez oni to nagrywaja... Moze da sie odkrecic...
Pytanie tylko czy on źle zrozumiał czy ty niejasno powiedziałaś..? :confused:

U mnie okres totalnie bezbolesny! Włosy prawie w ogóle nie wypadały - troszkę dosłownie, ale nie odczułam tego. Może przez 2 tygodnie wszędzie było ich pełno. Ogólnie cera, paznokcie i włosy bardzo mi się poprawiły i wzmocnyły po ciąży.

Ja juz miałam drugi okres. Równo 30 dni po poprzednim i trwał 7 dni... Ale było odwrotnie niż kiedyś: najpierw były plamienia coraz większe, aż 5,6 i 7 dnia lalo się ze mnie i 8 dnia już nic nie bylo :confused: Jakiś taki dziwny ten okres był...

dziunka to 250 zl roznicy ale i tak chyba warto, spokoj i sie nie napracujesz :)
no chyba ze jeszcze poszukasz taniej
jednak beda chrzciny???

reklama
hejka a u mnie chrzciny jednak w domu, ja chciałam w lokalu, ale mamuśka pzrekonała mnie, ze damy radę, :tak::tak::tak:a skoro to w okresie świątecznym, to my coś przygotujemy, teściowie coś przyniosą. Jak tak pomyślałam to faktycznie i tak na święta zawsze się więcej gotuje i zazwyczaj w drugi dzień świąt teściowie przychodzili do nas więc w tym roku odwiedziny będą połączone z chrzcinami..... troszkę ścisku bedzie, bo 15 osób, ale mieszkanie 3 pokojowe, więc myślę, ze będzie ok, najwazniejsze, że małą bedę miałą gdzie położyć, a kiedyś to i wesela w mieszkaniach się zdażały heheheh

banAna kurcze naprawde nie fajnie, moze faktyczmnie rozmowa była nagrana...........

Ostatnia edycja:
Do góry