reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Pianistka , u mnie to samo z włosami:zawstydzona/y:
a ja właśnie mam okres pierwszy raz po ciąży i jestem w szoku:shocked2: Ani nie ma tego bólu, co wcześniej; objętościowo też nie najgorzej...:shocked2:
Nawet mnie to trochę niepokoi, bo to inaczej niż u Mary:szok::-D A ja ją traktuję jako swoisty punkt odniesienia:-D:-D:-D
ja też dotałam wczoraj wieczorem @ i normalnie pierwszy raz w życiu brzuch mnie nie boli a przed ciążą to mdlałam z bólu i zażywałam p/bólowe na recepte :-( a teraz po prostu rewelacja :-)

reklama
dziunka może w domu by się bardziej opłaciło :tak: ale pomyśl sobie że po wszystkim trzeba posprzątać ten bałagan , umyć naczynia itd. to ja bym wolała w lokalu zapłacić ale nie musieć myśleć o sprzątaniu :tak:

To samo mowie mojemu A! A ten sie upiera na chate :wściekła/y: powiedzialam ze ok, ma wolna reke i niech robi, ja sie do tego nie przyloze nic a nic, bo mam male dziecko:cool: on sie upiera, bo "u mnie w rodzinie wszystkie imprezy robi i robilo sie w domu". No to kurde jak chce niech zapierd..a :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: sorki, ale musialam sobie tu powrzeszczec :wściekła/y:

melduje poslusznie,ze caly czas staram sie nadrobic zaleglosci , nie poddam sie tak szybko :tak:

dla humoru podaje kawal,mam nadzieje,ze nikogo nie urazi slownictwo. z gory prosze o wybaczenie:sorry2:

Gość chciał rozweselić żonę przechodzącą właśnie TE DNI, zadając jej żartobliwie pytanie:

Ile kobiet, ze stresem przedmiesiączkowym jest potrzebnych, by wymienić przepaloną żarówkę?

Odpowiedz żony brzmiała:

- Jedna! Tylko jedna! A wiesz DLACZEGO? Ponieważ jest jeszcze ktoś w tym domu, kto wie JAK wymienić przepaloną żarówkę! Ty nawet byś się nie zorientował, że jest PRZEPALONA! Jak każdy mężczyzna siedziałbyś w ciemnościach TRZY DNI, zanim by do ciebie dotarło, że coś KU...WA jest nie tak! Tacy wszyscy jesteście! Nawet, kiedy już dotrze do was, co się stało, nie jesteście w stanie znaleźć w domu zapasowej żarówki, mimo że od 17 lat żarówki są ZAWSZE w tej samej pier...lonej szafce! A jeżeli już stałby się CUD i w jakiś niewytłumaczalny sposób znajdziecie w końcu te pier...lone żarówki, to przez dwa jeb..ne dni problemem nie do pokonania będzie POSTAWIENIE KRZESŁA pod żyrandolem i WYMIENIENIE tej PIER...LONEJ ŻARÓWKI. Kolejne DWA kur...wskie dni zajmie wam ODSTAWIENIE tego jeb...nego KRZESŁA na miejsce! A tam, gdzie ono stało i tak na podłodze zostanie pier...lony, PUSTY, ZGNIECIONY KARTONIK po wkręconej żarówce, bo wy nigdy, ku...wa, ale to NIGDY, NIE POTRAFICIE po sobie posprzątać! Gdyby nie my, do usranej śmierci brnęlibyście po pachy w śmieciach i dopiero gdyby zginął wam PIER...LONY PILOT OD TELEWIZORA, zatrudnilibyście (pod hasłem: AKCJA RATUNKOWA) całą pier...loną armię do tego jeb...nego sprzątania! I TAK, KU...WA, DO ZAJ...BANIA, CAŁE ŻYCIE Z KRETYNAMI!!!!...

I tu nastąpiła chwila ciszy po której mąż usłyszał:

- Przepraszam kochanie, o co pytałeś?...
no jak u mnie! identyko!

a ja mam pytanie do dziewczyn w polsce! Czy Wy , Laski, wychodzicie z maluchami obecnie na spacery:confused: Bo mnie te temperatury przerażają i kisimy się w domu:baffled:
my jestesmy morsy i wychodzimy do -15. a że od dwoch dni poniżej -20 nawet to siedzimy w domu już 2 dni. Pierwszy raz od ponad 2 lat :szok: ja już świra dostaję, chłopaki też.

Okazuje sie ze impreza w lokalu wyjdzie nas drozej. Ocencie jak mozecie czy sie oplaca. Mialo by 400 zł a bedzie ok 650zł za 17 osob (po Nowym Roku nastapila podwyzka).

Menu:

Rosół z makaronem

17 dewolaji
12 zrazow
12 oczek bosmanskich

Frytki
Ziemniaki

3 rodzaje surowek

Kawa
Herbata
(do bólu)

3 rodzaje sokow

Tort i ciasta wiadomo we wlasnym zakresie.

Co o tym myslicie? Nie oplacalo by sie bardziej zrobic w domu?
jak dla mnie to tanio jak barszcz

Okazuje sie ze impreza w lokalu wyjdzie nas drozej. Ocencie jak mozecie czy sie oplaca. Mialo by 400 zł a bedzie ok 650zł za 17 osob (po Nowym Roku nastapila podwyzka).

Menu:

Rosół z makaronem

17 dewolaji
12 zrazow
12 oczek bosmanskich

Frytki
Ziemniaki

3 rodzaje surowek

Kawa
Herbata
(do bólu)

3 rodzaje sokow

Tort i ciasta wiadomo we wlasnym zakresie.

Co o tym myslicie? Nie oplacalo by sie bardziej zrobic w domu?
a moim zdaniem drogo :p

wydaje mi sie ze ja o wiele mniej wydalam na chrzicny w domu a stół zastawiony byl cały ...

Ja bylam u ginekologa i niby wszystko super i pieknie, ale od jakiegos tygodnia pobolewa mnie lewy jajnik kilka razy dziennie (tak przypuszczam ze to to) i to porzadnie. Pare razy ukluje i przestaje... Tez tak macie? Okresu jeszcze nie mialam.
ja kiedys slyszalam ze jak boli jajnik bo mnie np bolał przed kazda miesiaczka to ze akurat to związane jest z dniami płodnymi ktoś mi kiedyś tak powiedzial
Dziunka
Nigdy jajnik mnie nie bolał, a @już miesiac temu dostałam.. jakoś długo to u ciebie trwa... No ale moze to normalne a ja sie nie znam... ;-)
Myśle natomiast czy ciebie czasem nei przewiało? i stąd te bóle jajników i krzyża...
myślę ze to może być powiązane.. :dry:
ja tez jeszcze nie mialam okresu :( a nie karmie piersia
Dziewczyny, czy wam tez tak strasznie wypadaja wlosy? W ciazy mi sie wzmocnily, ale odkad mala skonczyla 3 m-ce wyjmuje wlosy garsciami, niedlugo chyba olysieje. Slyszalam ze to normalne, ale ja juz nie daje rady, dobrze sie odzywiam, lykam witaminy, co jeszcze moge zrobic?
A moze znacie jakie dobre preparaty na wzmocnienie? Moze to hormony?
Nie wiem juz co robic, naprawde z dnia na dzien mam ciensze wlosy, chyba bede musiala obciac.
Pomozcie.
oj tak wlosy wypadaja mi i jeszcze drugie tyle maly wyrwie :)
ja też dotałam wczoraj wieczorem @ i normalnie pierwszy raz w życiu brzuch mnie nie boli a przed ciążą to mdlałam z bólu i zażywałam p/bólowe na recepte :-( a teraz po prostu rewelacja :-)
eh mam nadzieje ze mnie tez nie bedzie bolec bo tez mialam bardzo silne bole

dziunka jak będziesz liczyła ile by Cię w domu wyniosło to dodaj jeszcze: wodę, prąd, płyny do mycia, czas (ten przy małym dziecku jest bezcenny) oraz pracę własną w przygotowanie, posprzątanie (przed, w trakcie i po imprezie) i te wszystkie nerwy, że coś nie wyjdzie....

ja robię w lokalu i za osobę płacę 60zł....

dziunka jak będziesz liczyła ile by Cię w domu wyniosło to dodaj jeszcze: wodę, prąd, płyny do mycia, czas (ten przy małym dziecku jest bezcenny) oraz pracę własną w przygotowanie, posprzątanie (przed, w trakcie i po imprezie) i te wszystkie nerwy, że coś nie wyjdzie....

ja robię w lokalu i za osobę płacę 60zł....
racja ... u mnie pomagala mama i siostra wiec luzik ale jak u ciebie ty sama masz miec wszystko na glowie ... szkoda gadac

wiecie co, obudzilam sie w swietnymm humorze, czekam na mojego, robie sniadanko a tu poczta przyszla. otwieram rachunek za tel i malo trupem nie padlam - £ 414 do zaplaty. (zwykle £21). myslalam,ze to pomylka, zadzwonie i wyjasnimy. okazalo sie,ze jak zamawialam rodzaje uslug po przeprowadzce to hinduski kretyn z call centre nie zrozumial dokladnie i zamiast opcji z bezplatnymi polaczeniami miedzynarodowym dal mi ta z krajowymi i musze zaplacic za wszystkie polaczenia do polski. niby powinnam sprawdzic, aby sie upewnic, ale zaraz po tym byl porod i rece pelne dzidzi i jakos sie nie dopatrzylam. juz nawet nie tyle wsciekla jestem, bo z kasa na razie krucho,ale zal mi,ze za te pieniadze moglam kroliczkowi tyle rzeczy nakupic, albo oplacic miesieczny czynsz albo 3 mies ogrzewania:-:)-:)-(

reklama
Do góry