reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Czesc stokrotki:)
Ja ostatnio na nic czasu nie mialam, byl u nas moj tata przez 10 dni i z mama wrocii do Polski (mame odprawilam po 3 m-cach pobytu u nas), a teraz sie ciezko odnalezc samej... czasem zdarza sie, ze jestem sama z mala caly dzien od 10 rano do 23 bo maz kilka dni w tyg. tak dkugo pracuje i wtedy ciezko nawet na obiadek czas znalezc, ale ogolnie coraz lepiej sobie radzimy:) najgorzej zorganizowac kapiel samej, podac malej witaminy i zelazo, ale i z tym dajemy rade.

Nadrobic zaleglosci niestety nie dam rady, bo musialabym chyba cala noc na necie siedziec, jakby mogla ktoras w skrocie napisac co sie dzieje bylaym wdzieczna:)

Widze tylko ze teraz you tube na czasie:) swietna sprawa, moze i ja wkrotce sie tym pobawie. No i piszecie o chacie, chetnie dolacze jak tylko mala da mi wolna chwilke, dajcie znac jak was znalezc i o ktorej.

A co u nas? Ogolnie ok, Marysienka jest po 2 szczepieniach, 5.01 wazyla juz 4.680 kg, a kolejne szczepienia 2.02 i wtedy sprawdzimy obecna wage. Wciaz jestesmy na samej piersi, wiec moze uda sie dotrwac do tych 6 m-cy:)
No i 3 tyg. temu udalo nam sie jakos ustalic rytm, teraz kapiemy ok. 21, potem zabawiamy i marudzimy, z lekkimi drzemkami 15 minutowymi:), ok.2 w nocy chodzimy spac i przesypiamy ok. 6 godzin, potem karmienie, spimy 3 godziny i budzimy sie ok. 11 wiec mala daje mi pospac dlugo rano:) To wielki sukces zwazywszy, ze wczesniej trzeba bylo bujac do 4 w nocy codziennie:)

Wiecej postaram sie napisac na odpowiednich watkach, zalacze tez kilka zdjec malej.

Buziaki dla was.

reklama
mnie tez pobolewa jajnik ale prawy ;-) i okresu też nie miałam jeszcze.............

a ja od tygodnia na wieczór tracę dobry humor, momemntalnie robie się jakaś taka niecierpliwa... ahhhh chyba to hormony jeszcze, no chyba że SNP mi się zaczął

SNP?
Ja tez tak mam. Tez nie mam cierpliwosci juz wieczorem i wszystko mnie drazni :baffled:

no własnie nie wiem czy to nie ten syndrom napięcia @ ......... takie uczucie, że wszytsko mnie wkurza zawzsze miałam właśnie przed @
tylko że teraz to mam tylko wieczorami wiec moze to po prostu zmęczenie po całym dniu..........

to chyba zmeczenie dziewczyny bo ja ostatnio tez tak mam.... wszystko mnie strasznie drazni i na nic nie mam ochoty wieczorami... marze tylko o tym zeby byla cisza, spokoj i ciepla herbatka heh ewentualnie wtulony we mnie synus ;-)

Dziewczyny, czy wam tez tak strasznie wypadaja wlosy? W ciazy mi sie wzmocnily, ale odkad mala skonczyla 3 m-ce wyjmuje wlosy garsciami, niedlugo chyba olysieje. Slyszalam ze to normalne, ale ja juz nie daje rady, dobrze sie odzywiam, lykam witaminy, co jeszcze moge zrobic?
A moze znacie jakie dobre preparaty na wzmocnienie? Moze to hormony?
Nie wiem juz co robic, naprawde z dnia na dzien mam ciensze wlosy, chyba bede musiala obciac.
Pomozcie.

Pianistka , u mnie to samo z włosami:zawstydzona/y:
a ja właśnie mam okres pierwszy raz po ciąży i jestem w szoku:shocked2: Ani nie ma tego bólu, co wcześniej; objętościowo też nie najgorzej...:shocked2:
Nawet mnie to trochę niepokoi, bo to inaczej niż u Mary:szok::-D A ja ją traktuję jako swoisty punkt odniesienia:-D:-D:-D

Okazuje sie ze impreza w lokalu wyjdzie nas drozej. Ocencie jak mozecie czy sie oplaca. Mialo by 400 zł a bedzie ok 650zł za 17 osob (po Nowym Roku nastapila podwyzka).

Menu:

Rosół z makaronem

17 dewolaji
12 zrazow
12 oczek bosmanskich

Frytki
Ziemniaki

3 rodzaje surowek

Kawa
Herbata
(do bólu)

3 rodzaje sokow

Tort i ciasta wiadomo we wlasnym zakresie.

Co o tym myslicie? Nie oplacalo by sie bardziej zrobic w domu?

Nawet nie wiecie jak miło poczytać że nie tylko ja taka ostatnio zmęczona i marudna jestem :-D wieczorem juz mam malo sily i zapalu, a jak maluszek w ciagu dnia walczy z kupka i gazami to juz o 17tej czuje sie wykonczona - wizja usypiania go przez 2-3 h po myciu mnie wtedy przeraza :-(

a okresu tez nie mam jeszcze :-) choc jak bylam w grudniu u ginekologa to dowiedzialam sie ze juz prawy jajnik zaczal mi 'pracowac' co jak sie dowiedzialam nie musi od razu oznaczac okresu :tak:

reklama
dziunka może w domu by się bardziej opłaciło :tak: ale pomyśl sobie że po wszystkim trzeba posprzątać ten bałagan , umyć naczynia itd. to ja bym wolała w lokalu zapłacić ale nie musieć myśleć o sprzątaniu :tak:

Do góry