reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

reklama
Ja wychodzilam jak jeszcze u nas bylo -8. Teraz mamy w dzien -20(wlasnie sprawdzilam na termometrze), nic mnie stad nie ruszy w najblizszm czasie :tak:

melduje poslusznie,ze caly czas staram sie nadrobic zaleglosci , nie poddam sie tak szybko :tak:

dla humoru podaje kawal,mam nadzieje,ze nikogo nie urazi slownictwo. z gory prosze o wybaczenie:sorry2:

Gość chciał rozweselić żonę przechodzącą właśnie TE DNI, zadając jej żartobliwie pytanie:

Ile kobiet, ze stresem przedmiesiączkowym jest potrzebnych, by wymienić przepaloną żarówkę?

Odpowiedz żony brzmiała:

- Jedna! Tylko jedna! A wiesz DLACZEGO? Ponieważ jest jeszcze ktoś w tym domu, kto wie JAK wymienić przepaloną żarówkę! Ty nawet byś się nie zorientował, że jest PRZEPALONA! Jak każdy mężczyzna siedziałbyś w ciemnościach TRZY DNI, zanim by do ciebie dotarło, że coś KU...WA jest nie tak! Tacy wszyscy jesteście! Nawet, kiedy już dotrze do was, co się stało, nie jesteście w stanie znaleźć w domu zapasowej żarówki, mimo że od 17 lat żarówki są ZAWSZE w tej samej pier...lonej szafce! A jeżeli już stałby się CUD i w jakiś niewytłumaczalny sposób znajdziecie w końcu te pier...lone żarówki, to przez dwa jeb..ne dni problemem nie do pokonania będzie POSTAWIENIE KRZESŁA pod żyrandolem i WYMIENIENIE tej PIER...LONEJ ŻARÓWKI. Kolejne DWA kur...wskie dni zajmie wam ODSTAWIENIE tego jeb...nego KRZESŁA na miejsce! A tam, gdzie ono stało i tak na podłodze zostanie pier...lony, PUSTY, ZGNIECIONY KARTONIK po wkręconej żarówce, bo wy nigdy, ku...wa, ale to NIGDY, NIE POTRAFICIE po sobie posprzątać! Gdyby nie my, do usranej śmierci brnęlibyście po pachy w śmieciach i dopiero gdyby zginął wam PIER...LONY PILOT OD TELEWIZORA, zatrudnilibyście (pod hasłem: AKCJA RATUNKOWA) całą pier...loną armię do tego jeb...nego sprzątania! I TAK, KU...WA, DO ZAJ...BANIA, CAŁE ŻYCIE Z KRETYNAMI!!!!...

I tu nastąpiła chwila ciszy po której mąż usłyszał:

- Przepraszam kochanie, o co pytałeś?...

hahahahhhhahah:-D:-D:-D

a ja mam pytanie do dziewczyn w polsce! Czy Wy , Laski, wychodzicie z maluchami obecnie na spacery:confused: Bo mnie te temperatury przerażają i kisimy się w domu:baffled:

Ja też sie kisze w domu, a dokłądniej to mały, boja to jeszcze jak D wraca szybko na zakupy wyskoczę.Chba w weekend ma być cieplej to się wybiorę ale jak więcej niż -6 to nie wychodzę.

melduje poslusznie,ze caly czas staram sie nadrobic zaleglosci , nie poddam sie tak szybko :tak:

dla humoru podaje kawal,mam nadzieje,ze nikogo nie urazi slownictwo. z gory prosze o wybaczenie:sorry2:

Gość chciał rozweselić żonę przechodzącą właśnie TE DNI, zadając jej żartobliwie pytanie:

Ile kobiet, ze stresem przedmiesiączkowym jest potrzebnych, by wymienić przepaloną żarówkę?

Odpowiedz żony brzmiała:

- Jedna! Tylko jedna! A wiesz DLACZEGO? Ponieważ jest jeszcze ktoś w tym domu, kto wie JAK wymienić przepaloną żarówkę! Ty nawet byś się nie zorientował, że jest PRZEPALONA! Jak każdy mężczyzna siedziałbyś w ciemnościach TRZY DNI, zanim by do ciebie dotarło, że coś KU...WA jest nie tak! Tacy wszyscy jesteście! Nawet, kiedy już dotrze do was, co się stało, nie jesteście w stanie znaleźć w domu zapasowej żarówki, mimo że od 17 lat żarówki są ZAWSZE w tej samej pier...lonej szafce! A jeżeli już stałby się CUD i w jakiś niewytłumaczalny sposób znajdziecie w końcu te pier...lone żarówki, to przez dwa jeb..ne dni problemem nie do pokonania będzie POSTAWIENIE KRZESŁA pod żyrandolem i WYMIENIENIE tej PIER...LONEJ ŻARÓWKI. Kolejne DWA kur...wskie dni zajmie wam ODSTAWIENIE tego jeb...nego KRZESŁA na miejsce! A tam, gdzie ono stało i tak na podłodze zostanie pier...lony, PUSTY, ZGNIECIONY KARTONIK po wkręconej żarówce, bo wy nigdy, ku...wa, ale to NIGDY, NIE POTRAFICIE po sobie posprzątać! Gdyby nie my, do usranej śmierci brnęlibyście po pachy w śmieciach i dopiero gdyby zginął wam PIER...LONY PILOT OD TELEWIZORA, zatrudnilibyście (pod hasłem: AKCJA RATUNKOWA) całą pier...loną armię do tego jeb...nego sprzątania! I TAK, KU...WA, DO ZAJ...BANIA, CAŁE ŻYCIE Z KRETYNAMI!!!!...

I tu nastąpiła chwila ciszy po której mąż usłyszał:

- Przepraszam kochanie, o co pytałeś?...

:-D:-D:-D

a ja mam pytanie do dziewczyn w polsce! Czy Wy , Laski, wychodzicie z maluchami obecnie na spacery:confused: Bo mnie te temperatury przerażają i kisimy się w domu:baffled:

Wozkiem nie wychodze ( a wierzcie mi sa na ulicach mamy z glebokimi wozkami w -15 stopni :baffled:). Ale autem jezdzimy. W sumie nie ma wyjscia wiekszego. Ja nagrzewam auto, podjezdzam pod schody, a A schodzi z fotelikiem okrytym szczelnie kocem. Ale nie wychodzimy z nia z auta jak nie ma potrzeby. Zawszze A lata i zalatwia sprawy a potem on zostaje w aucie i ja biegam.

a ja zawsze w takich przybytkach na imprezach urodzinowych się stresuję, bo dzieciaki koszmarnie się wydzierają i biegają i w ogóle... taki głośny bałagan się robi. I ja się nie mogę na to patrzeć, bo ciągle mi się wydaje, że ktoś w tym wrzasku wola pomocy a nie krzyczy z radości.. dlatego zwykle oddaję się ploteczkom z innymi mamami :-)
a najgorsze jest wychodzenie - jak trzeba połapać całę towarzystwo i zmusić, żeby ochłonęłi przed wyjściem :baffled:

dziunka - nie denerwuj się, nie warto!! jak sobie poradziliście z bólem ząbków?

Powiem Ci ze muzyka glosna, ale dzieciaki jakies takie kulturalne i spokojne i nie darly sie za bardzo :-D Zreszta my starzy siedzielismy przewaznie w sali urodzinowej w ktorej byl spokoj wiec bylo ok ;-) A Asia w swoim zywiole, na kazdej wielkiej imprezie i przy duzym halasie spi jak kamien i nic jej nie wybudzi. No chyba ze cisza :-D

A z zabkami zaraz jedziemy, na bol zadzialal ekspresowo nurofen.

ja tam nie wychodzę NIGDZIE!!!!!! z małym
ale 29 mamy wizyte lekarza :baffled:
juz chce na spacerek :-:)-:)-(
swoją drogą ten areszt domowy to koszmar... ja chodzę na spacery z wóżeczkiem wokół stołu w jadalni.. 20 kółęk w jedną stronę i zmiana.... jak chomik normalnie :baffled:
doreeee, ja to mowie, że ostatnio czuje sie jak gorek w słoiku kiszony oczywiscie

Jestesmy w TVN

reklama
Do góry