reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

reklama
Laurana

U mnie lekarz robi usg na kazdej wizycie, tj do niedawna co 3 tyg, a teraz co 2. Czasami to trwa chwilke, sprawdza ilosc wod, ulozenie, serduszko(tetno) i jeszcze cos opisuje, ale nie wszystko mi tlumaczy, a innym razem dluzej, bo robi pomiary.

ja tylko na chwile bo mam zjeba... humor na maksa...
ale nie chce mie zaduzych zaleglosci.. dudziakowa jest w listopadoweczkach no ale moze nie doczytala do czego ta grupa...;-)
i nie trzeba "prosic" wystarczy napisac ze sie chce dolaczyc:tak:

nr tel tez mozna pisac jak sie nowy temat otworzy :)
no i zdjecia rowniez.... wszystko na co macie ochote dziewczyny

a watek jest utajony bo na gratulacjach kilka osob o to prosilo.... :)
ka..mcia ale mi chodziło o to czy będzie osobny zwykły wątek z naszymi opisami porodów czy tylko na tym utajnionym trzeba pisać. Ja tam rzadko zaglądam bo jednak na ogólnym lepiej się pisze i wszystko wiadomo co w którym miejscu.

Laurana

U mnie lekarz robi usg na kazdej wizycie, tj do niedawna co 3 tyg, a teraz co 2. Czasami to trwa chwilke, sprawdza ilosc wod, ulozenie, serduszko(tetno) i jeszcze cos opisuje, ale nie wszystko mi tlumaczy, a innym razem dluzej, bo robi pomiary.
to tak jak u mnie :)) czasami tylko zaglądnie do maleństwa a czasami a zwłaszcza ostatnio zauważyłam że troszkę dłużej mierzy wszystko :))

ka..mcia ale mi chodziło o to czy będzie osobny zwykły wątek z naszymi opisami porodów czy tylko na tym utajnionym trzeba pisać. Ja tam rzadko zaglądam bo jednak na ogólnym lepiej się pisze i wszystko wiadomo co w którym miejscu.
kiedys bylo cos takiego ze byl watek zamkniety... i bylo w nim mzna pisac ze nikt inny niewidzial ale watek zostal zniesiony.....:-( i zostaly tylko grupy zamkniete...

ale wlasnie wpadlam na pomysl:happy:
zaloze nowy temat dotyczcy porodow, i tam wkleje na 1 stronie link do tematu zamknietego....
i zawsze bedzie mozna pisac normalnie a bardziejkrepujace pytania wpisywac w tym zamknietym na 1 stronie..... wtedy bedzie chyba latwiej....o ie zrozumialyscie co mam na mysli:sorry::laugh2:

ja myślałam że tamten zamknięty wątek jest po to żeby umieszczać tam zdjęcia i np nr tel i inne utajnione informacje, ale nie sądziłam że to do opisywania porodu, bo to zwykle jest ogólnodostępne i można wtedy dowiedzieć się jak jest w jakim szpitalu. Dla mnie utajnianie tego nie jest konieczne. Lepszy byłby kolejny wątek jak na większości mięsiącach np Nasze porody.

Dokładnie tak samo to widzę :tak:
W utajnionych dane personalne itd i co kto chce ale opisy porodów widziałabym na ogólnym... Chociażby m.in dlatego żeby inne mogły podczytywać tak jak my podczytujemy te które rodziły przed nami... Nie wiem jak was ale mnie to uspokoiło.
Założyć temat "Nasze porody" to każda z nas może.. Chodziło mi o to żeby go założyć i przenieśc opis dudziakowej odrazu zeby wszystkie były w jednym miejscu...

Dokładnie tak samo to widzę :tak:
W utajnionych dane personalne itd i co kto chce ale opisy porodów widziałabym na ogólnym... Chociażby m.in dlatego żeby inne mogły podczytywać tak jak my podczytujemy te które rodziły przed nami... Nie wiem jak was ale mnie to uspokoiło.
Założyć temat "Nasze porody" to każda z nas może.. Chodziło mi o to żeby go założyć i przenieśc opis dudziakowej odrazu zeby wszystkie były w jednym miejscu...
popieram i właśnie o to mi chodziło ... kilolek chyba też hciała coś takiego :))):tak::tak::tak::tak::tak:

Dziewczyny, a czemu dudziakowa się męczy z listą imion może ją odciażyć co? A apropo listy to mój synek ma być Pawełek.

Wiecie co u Kaśki?

hihi to mamy dwóch Pawełków :) :)

Dudziakowa spokojnie dasz se rade z maleństwem tzreba nauczyc sie zyc razem :) tak jak kiedys z mezem hehe :)

u mnie jakos dziwnie ... ostatnio sie poklocilam z mezem o moje zakupy i postanowilam przemilczec ale dzis powiedzialam ze on wydaje pieniadze na glupoty wiec oswiadczam mu ze dzis robie ostatnie zakupy przez allegro i nie chce slyszec zbednych komentarzy to powiedzial ze ok hehehe wiec jest juz lepiej ;) pozatym wczoraj odwiedzilismy znajomych puki dam rade jeszcze wszyscy mowia ze nasteopnym razem wpadna do nas juz synka zobaczyc hehehe :) masz juz kombinuje opijanie syna cfaniak nie zdazylam rodzic a on juz :cool: pozatym dostalalm od kolezanki rozne grzechotki dla malenstwa zawsze to cos na poczatek :) no i pełno ubranek !! wiekszych bo na pol roku i w zwyz ale zawsze cos :) a tak po zatym dzis fatalnie sie czuje :( ciagle pobolewa mnie brzuch :( na dole tam eh wzielam nospe troche mniej ale i tak odczuwam dyskomfort aj chyba zbliza sie porod ... trzeba zapiac pasy bo to juz tuz tuz

hihi to mamy dwóch Pawełków :) :)

Dudziakowa spokojnie dasz se rade z maleństwem tzreba nauczyc sie zyc razem :) tak jak kiedys z mezem hehe :)

u mnie jakos dziwnie ... ostatnio sie poklocilam z mezem o moje zakupy i postanowilam przemilczec ale dzis powiedzialam ze on wydaje pieniadze na glupoty wiec oswiadczam mu ze dzis robie ostatnie zakupy przez allegro i nie chce slyszec zbednych komentarzy to powiedzial ze ok hehehe wiec jest juz lepiej ;) pozatym wczoraj odwiedzilismy znajomych puki dam rade jeszcze wszyscy mowia ze nasteopnym razem wpadna do nas juz synka zobaczyc hehehe :) masz juz kombinuje opijanie syna cfaniak nie zdazylam rodzic a on juz :cool: pozatym dostalalm od kolezanki rozne grzechotki dla malenstwa zawsze to cos na poczatek :) no i pełno ubranek !! wiekszych bo na pol roku i w zwyz ale zawsze cos :) a tak po zatym dzis fatalnie sie czuje :( ciagle pobolewa mnie brzuch :( na dole tam eh wzielam nospe troche mniej ale i tak odczuwam dyskomfort aj chyba zbliza sie porod ... trzeba zapiac pasy bo to juz tuz tuz
kasiula na ty to już masz prawie z górki więc różnie może być :))

reklama
mnie boli brzuch od rana ... najbardziej jak stoje i siedze jak rozluzniona leze to juz nie boli az tak ... najgorzej tez jest jak dzidzia jest ruchliwa i czuje jakby naciskala mi bardziej w dol czasem musze stanac na pare sekund i przemija... ciekawa jestem czemu tak eh ... oby jutro bylo lzej no i w nocy ...

Do góry