reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

popytaj moderatorki :tak:

no to ja chyba też przegapiłam coś:eek::eek::eek::eek:

Mamy utworzona zamkniętą grupę i tam możemy opisywać swoje przeżycia np. z porodówek i dostęp do tej grupy mają tylko listopadówki. Trzeba wysłać do Ka.M`cia maila i ona prześle wam zaproszenie do tej grupy. Mam nadzieję, że dobrze wytłumaczyłam :cool:.
Pewnie będziemy mogli umieszczać tam zdjęcia naszych pociech i tylko my będziemy mogły je oglądać :happy:.

reklama
(...)
Lotka hehe....ja też tak mam...niby czas "leci" szybko,ale i tak chciałoby się aby jeszcze szybciej zleciało...a jak Twój lekarz odnosi się do terminu z USG?

Ja od trzech dni biegam do toalety jak zwariowana...a do tego jakoś dziwnie pobolewa mnie prawa pachwina...
Dzisiaj mój maluch obudził mnie dwoma mocnymi przyłożeniami w lewy bok...chyba go trochę ugniatałam :zawstydzona/y:
U mnie na ostatniej wizycie zapisal sobie duzymi literami, ze termin mam wczesniej, no i teraz ma mnie czesciej kontrolowac, no i zapowiedzial, ze wydaje mu sie, ze raczej bedzie ten termin z USG, bo maluch wcale takim maluchem juz nie jest :-)
Wiec ja sie ciesze... a przestane cieszyc, jak sie okaze, ze jednak przenosze, bo wiadomo, ze wszystko moze sie zdarzyc :)

Laurana bosastopka a do którego szpitala wybierasz się na poród? Może jednak spotkamy się na porodówce...różnie bywa z tymi terminami :biggrin2:

No cóż, na razie jestem za dyrekcyjną. Leżałam tam już w ciąży i podoba mi się podejście personelu, choć sam wygląd szpitala odstrasza niestety :-( Ale wybieram się jeszcze pozwiedzać kamińskiego, więc może się mi jeszcze zmienić :-) A ty, już zdecydowana?

Lotka81
gratuluję przewidującego lekarza...Moja lekarka niestety jest do bani,ale już jest za późno na zmianę....Na cokolwiek się skarżę to olewa to od góry do dołu...płacę jej 100zł za wizytę, a ona nawet USG nie robi....ostatnie zrobiła w 19 tyg!!! Musiałam iść zapłacić kolejne 200zł u innego lekarza. Przy ostatniej wizycie powiedziała mi,że po brzuchu widzi,że z ciążą i dzieckiem wszystko dobrze...że dobrze się rozwija...Myślałam,że spadnę z krzesła...Cały czas jej mówię,że robiłam USG u innego lekarz (w 12/13, 22,30 tyg) i to naprawdę na profesjonalnym sprzęcie...i,że termin wskazuje na 8 listopada za każdym razem...Oczywiście olewa sprawę i dla niej urodzę 26listopada...nie mam innej opcji. W 36 tyg też nie ma zamiaru robić mi USG żeby sprawdzić wagę, wody płodowe,łożysko....

bosastopka chciałam na Kamieńskiego...ale ostatnio przemawia do mnie Dyrekcyjna ze względu na najlepszy personel medyczny i sprzęt....

:( strasznie boli mnie caly brzuch, jakby na rozwolnienie, ale z takim przeszywajacym bolem w podbrzuszu. nie wiem czy to to .... jestem przerazona .... ledwo wstalam z lozka.
12:06 poczatek
12:08 jakby mocniej
12:21 dopiero sie uspokoilo
teraz nie czuje nic, ale siedze jak na szpilkach, czy bol wroci ....

caly czas mam twardy :( i czuje jakby mnie kosci miednicy bolaly .... i jest mi niedobrze jakbym miala wymiotowac ....
ale dziewczyny mowily ze przy tych skurczach to boljak na @ a mnie boli jak na rozwolnienie ....

reklama
Też słyszałam,że to ból jak na okres...a piszesz,że jest Ci dodatkowo niedobrze...a może to zatrucie pokarmowe? Nie wiem...może to po prostu żołądek boli i promieniuje....

Do góry