reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Heja!
Po trudach ale nadrobilam co u Was:)
Pisalyscie o brzuchach, obnizaniu. Ja narazie tego nie zauwazylam, ale w pierwszej ciazy opadl mi dopiero na kilka godzin przed porodem.
Co do boli miesiaczkowych-warto to zbadac, bo czesto zwiastuja rozwarcia.
Ktoras z was mowila o bolu, klociu jakby w pochwie-ja tez kilkakrotnie tego doswiadczylam, najczesciej podczas spacerowania. Bolesne, nieprzyjemne. W ogole mam wrazenie, ze moj maluszek juz oglada moje majteczki przez to rozwarcie ;) dlaczego? bo czuje jakby tam byl, czasami paluszkami przebieral itd-niemile uczucie...
A ja od wczoraj mam juz nogi jak slonica! Zaczely mi puchnac kostki zewnetrzne i mam nogi jak 2 ciosane kolki:(

reklama
Ja poznałam po tym, ze jak wlożyłam spodnie z gumą to mi się ta guma na brzuchu wcale nie trzymała tylko od razu opadał, bo brzuch był szerszy na dole.
A jeszcze przypomniało mi się, ze obnizony całkiem brzuch jest wtedy gdy pod piersiami mieści nam się cała dłoń. Mi brakuje jeszcze 1 palec.
mi się zawsze cała dłoń chyba mieściła...:sorry: nie zwracałam na to uwagi...
ale teraz patrzę i się mieści.... więc sama nie wiem.... akbym pewnie miała większy brzuszek to bym widziąła bez problemu ... a tak to ciężko gołym okiem poznać...
z kciukiem czy bez?
:-D:-D:-D

Hej!
3dni mnie na bb nie bylo, a teraz staram sie nadrobic wszystkie zaleglosci, ale pewnie zajmnie mi to 3kolejne dni:/
Poczytalam co u Was, ale wybaczcie, ze nie odpisze kazdej z osobna...
Ja po imprezie 5rocznicowej, bylo fajnie, troszke nawet tanczylam(ale nie za duzo bo cala rodzina mnie pilnowala), ale rocendrola wywiajalam;) Wrocilismy bardzo zmeczeni, w dodatku synek mi sie pochorowal, meza lapie przeziebienie od tygodnia i chyba ja jestem w najlepszej kondycji...
Milego dnia e-ciotki :)
hej... miło że jesteś i że się wybawiłaś:tak:
normalnie sama bym poszalała...
ale niestety w ten weekend właśnie ominęło mnie znajomych wesele:-(
no bo do pl nie polecieliśmy....
ale może innym razem się załapiemy

wczoraj tez mi nogi spuchly po pracy,zaliczylam troche stania w bezruchu:cool: a potemn jeszcze na dodatek tak rozbolala mnie cala miednica, a zwlaszcza ta glupia kosc ogonowa, ze musialam sie o 7 polozyc. masakra, kiedy to minie, mam nadzieje,ze nie zostanie mi tak az do porodu. jestem juz coraz bardziej zmeczona i chyba nawet porod nie jest mi taki straszny, jeszcze troche a bedzie mi sie jawil jako wybawienie :confused2:
dzis od rana z kolei pojechalismy szukac jakiegos domu do wynajecia, bo czasu zostalo coraz mniej, chcialabym wszysko urzadzic w koncu, i tak mnie zemdlilo,ze musialam wracac do domu. popijam wlasnie miete i rumianek i juz troche lepiej.
a o 4 ide na zajecia z karmienia piersia, tak mi sie nie chce. w ogole jestem marudna i rozdrazniona, ze sama z soba nie moge wytrzymac :tak::-D

też tak dzisiaj mam... płakać mi się chce normalnie...
wszystko mnie dobija... :crazy:
nakrzyczałam na D najpierw że mi zrobił śniadanie do łóżka... a później jak już co do czego to krzyczałam że tego nie lubię choć sama wybierałam :sorry::confused2:
no i pojechałam go zawieźć do pracy i znów byłam wściekła ze musze wchodzić jeszcze do sklepu po chleb:oo2: a tak mi się nie chciało...
a teraz jestem w domu i kot mnie tak drażni że nie mogę go znieść...
skacze mi po oknach i chce wyskoczyć...
z chęcią to bym go wywaliła na dwór i miałabym spokój...
ale wiem że chyba bym się załamała jakbuy mi uciekł i cośby mu się stało...
i tak siedzę i się wkurzam.... :eek::sad::growl:
a do tego jeszcze mi się komp psuje... chyba będę wyła jak wół;(

Ostatnia edycja:
ja tez miałąm wczoraj popuchniete nogi, strasznie sie z tym czułam taka cięzka i w ogóle bolały.... dziś na szczeście jest już lepiej....

hello e-przyszłe mamy!!
Dawno mnie nie było ale nie da sie chyba przeczytać wszystkiego.... Jak się czujecie bo ja już czuje zmęczenie coraz częściej... jeszcze szkoła się zaczęła i z małą siedzenie nad lekcjami i codzienne wstawanie...uff
Ale dwa wesela zaliczyłam, w tym siostry do 5 rano, i jeszcze jedzenie nad ranem zwoziłam. jejku dobrze ze tylko jedna siostre mam :-) Jeszcze jedno wesele mnie czeka w tą sobotę...
A kobitki w ciąży to się sypią jak z rękawa, u mnie w rodzinie trzy i jedna urodziła miesiąć temu a u męża jedna hihi. U was też?

reklama
ZDAŁAM, ZDAŁAM, ZDAŁAM !!!:-)
Jaka ja byłam mądra jak odpowiadałam chyba to zasługa synusia:tak:

Co do moich doleglowości mam dziś całodniową zgagę
piecze jak choinka w przełyku m:laugh2:oże to coś młody majstruje mi albo w żołądek kopie
Mój T tradycyjnie pojechał na 'megapilne' konsultacje i nie mam z kim świętować zwycięstwa...upijam się za to procentami. 100% to za dużo?

Ostatnia edycja:
Do góry