reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

asix
ja papiery wysylalam do Polski , zeby mi znajoma tlumaczka przetlumaczyla:tak:
ale fakt faktem jest drozej, niz jakbys w Polsce to zalatwiala. Na stronie ambasady napewno jest cennik, u mnie jest przynajmniej.

Z ciekawosci zajrzalam tu znajdziesz wszelkie info:

Kuzwa jak sie te linki wstawia...

reklama
czesc mamcie

ja wyspana:-) dzis u nas mega spiochowy dzien,wstalismy o 12:cool2:
o 8 Hnaia wypila mleczko i spala do 12,teraz znowu wypila i poszla spac:szok:

a jak ci to zalatwiaja?? ja musze sama jechac do polski zeby zrobic jakies umiejscowienie w USC i o pesel sie starac z tym ze masakre bede miala

wiesz co u mnie w Ambasadzie jest taka mozliwosc
placi sie extra ale ma sie z glowy
dalismy Hani akt urodzenia norweski,wogole nie musielismy tlumaczyc na polski,oni wysylaja go do usc w polsce,w miedzy czasie wystepuja o nadanie peselu dziecku,po dwoch tygodniach mamy paszport tymczasowy,no a ze ostatnie zdjecia byly zle to musimy dowiezc dobre do paszportu stalego
moze u ciebie w Ambasadzie tez jest taka mozliwosc??
u mnie nawet na forum Norwegi matki o tym nie wiedzialy
ja zadzwonilam do Ambasady i sie zapytalam o staly paszport bo po cholere mi tymczasowy no i babka powiedziala mi o tym ful pakiecie:-);-)
napisalam na forum norwegi i teraz wszystkie nastepne z tego chca korzystac:-D

no to po zawodach:baffled:
Sami sie nie popisał:-p
grzbietowym był 5ty a przy kraulu zdyskwalifikowany bo wskoczył do wody przed gwizdkiem:-p:-p:-p
ale co tam...pierwsze koty za płoty
następnym razem będzie lepiej:-):tak:;-)

ja właśnie wcinam kisiel 350ml + mus jabłkowy 330ml:cool2:

Pati
szkoda, ale byc moze jeszcze bardziej go to zmotywuje;-)
Kurcze ja w jego wieku to jeszcze plywac nie umialam:zawstydzona/y:, zreszta do tej pory tylko zabka poginam:zawstydzona/y:;-)

Lilka
przesluchalam ta piosenke- musze powiedziec , ze jest calkiem , calkiem, ale na eurowizji nie ma szans. Tam ludzie oczekuja troche innych klimatow.

To wy fajnie macie z tym peselem.
Tylko wiecie co.Teraz jak bylam w Pl to najpierw kazali mi zameldowac malego gdzies a dopiero po tym wydali mi pesel :dry:
No i trwalo to conajmniej miesiac.

No i jeszcze jeden dziwny fakt.
Moje dziecko w ciagu dnia je niewiele....niewiele bo jak na jego mozliwosci 80-90ml co 4 godziny to stanowczo za malo :-(
A na wieczorna butle wsuwa 200-230ml z kleikiem...
Dziwne,co nie?

Zawsze jadl w dzien 150-180ml a tutaj taka zmiana:baffled:
Juz jest tak od conajmniej 2 tygodni.CO robic,co robic??

asix
ja papiery wysylalam do Polski , zeby mi znajoma tlumaczka przetlumaczyla:tak:
ale fakt faktem jest drozej, niz jakbys w Polsce to zalatwiala. Na stronie ambasady napewno jest cennik, u mnie jest przynajmniej.

Z ciekawosci zajrzalam tu znajdziesz wszelkie info:

Kuzwa jak sie te linki wstawia...

serdeczne dzieki-sprawdze to:tak:

no to po zawodach:baffled:
Sami sie nie popisał:-p
grzbietowym był 5ty a przy kraulu zdyskwalifikowany bo wskoczył do wody przed gwizdkiem:-p:-p:-p
ale co tam...pierwsze koty za płoty
następnym razem będzie lepiej:-):tak:;-)

ja właśnie wcinam kisiel 350ml + mus jabłkowy 330ml:cool2:

no ale i tak mu pogratuluj ze sie wogole za takiee zawody zabiera!! nastepne beda lepsze:tak:
to mi narobilas ochoty ide sobie tez kisielku narobic:-)

slyszalyscie piosenke na eurowizje??

oto ona

[URL="http://www.wrzuta.pl/audio/jeRnRX23r7/natasza_urbanska_-_blow_over"]http://www.wrzuta.pl/audio/jeRnRX23r7/natasza_urbanska_-_blow_over
zaczyna sie nawet fajnie,ale jak dla mnie refren jest do kitu
jak poczatek przebojowy tak refren knoci to wrazenie

dla nie beznadzieja!! Kiedy wreszcie cos porzadnego tam pojedzie bo od czasu gorniakowej to jest dla mnie lipa!!

a ja mam akcje w domu bo maly od wczoraj ie robil kupy no i nie chce mi jesc:angry::no::no:
do tej pory zjadl 2xpo40ml sztucznego mleka no i prezyl sie przy tym i wyginal i plakal a jak mu zabieralam butelke to tez plakal i ssal paluszka-wiec wiem ze jest glodny-mleka swojego juz prawie nie mam odciagnelam wczoraj 60 ml i mu podalam tera zprzez sen-wogole to spi jak mysz ale sie nie prezy no i czesto mi spi od 2 dni nie wiem o co chodzi, moze to to mleko?? pytalam sie wczoraj lekarza to wiecie co mi powiedzial-ze on to sie nie zna na mlekach i musze sie skonsultowac z helth visitor a ja na nia tydzien musze czekac-masakra!!

No dietka dietka niestety ale mam nadwage ktora musze zwalczyc
women ciekawa jestem jaka ty masz nadwage ;-) 0,2 kg? :-D:-D
chcialabym tak wygladac jak Ty :zawstydzona/y:
ja mam conajmniej 15 ale narazie sie nie odchudzam bo karmie piersia :-:)wściekła/y:

Dziewczyny zycze powodzenia z paszportami i wpolczuje problemów.

dzieki, ja juz tak bardzo bym chciala do Polski.....
w ogole marzyly mi sie swieta wielkanocne w PL ale nie polecimy bo tego paszportu jeszcze nie mamy a juz teraz z £500 musielibysmy wydac na podroz, a zanim bedzie paszport to bilety £700 pewnie beda kosztowac, to ja dziekuje, zwlaszcza ze tylko na 3-4 dni bysmy lecieli :-(

chociaz ja z miesiac bym chciala zostac, stesknilam sie za moim kotkiem, no i bym odpoczela troche od obowiazkow macizynskich i partnerskich, ja nie wiem co ze mna ale na dluzsza mete meczy mnie bycie z facetem, chyba nie powinnam brac tego slubu...

reklama
ja na szczescie nie mam problemu z peselem, bo go nie potrzebuje :-) maly jest zarejestrowany jako anglik :-):-)

a tobie mirka kurde to mozna pozazdroscic :tak: wiedzialas za kogo sie brac ;-)

Do góry