reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

Witam

ja po prawie nieprzespanej nocce :-( synus ma katar i kaszle, biedny plakal wczoraj w nocy i dzis nad ranem ze prawie i ja bylam bliska plakania z nim z tej niemocy, patrzyl sie na mnie tak smutno jakby chcial powiedziec 'mamo czemu mi nic nie pomagasz?' biedny nie moze pic bo nosek mu sie zatyka i pokaszluje co chwila :-( teraz ladnie spi w foteliku samochodowym. Rano bylismy z nim w przychodni i David naszczescie ma czyste plucka :tak: Lekarz polecil zeby mu podac specifik od 3 miesiaca. Mam nadzieje ze nic mu po nim nie bedzie

dziewczyny pomocy co ja moge brac na bolace gardlo i ogolne przeziebienie??:-(do tego mala mi cos pokasluje chyba ja zarazilam:-(

kathe ja biore Strepsils i paracetamol
Duuuuuuuuzzzzooo zdrowka zycze

wczoraj tak sie narobilam ze szok,bo mielismy miec goscia na noc...i co? i zle sie poczul i nie przyjechal a ja jak wol sie narobilam
teraz przynajmniej chatka lsni:-p

lilka pamietaj ze musisz uwazac na siebie ;-)

A ja dzis wyspana z dobrym humorkiem zaczęłam niedziele
Na 16.00 idziemy do mojej siostry na urodzinki
Jutro konczy 30-stkę :-D:-D:-D:-D

Wszystkiego Najlepszego dla siosrty i super zabawy zycze :tak: :-)

reklama
Witam

ja po prawie nieprzespanej nocce :-( synus ma katar i kaszle, biedny plakal wczoraj w nocy i dzis nad ranem ze prawie i ja bylam bliska plakania z nim z tej niemocy, patrzyl sie na mnie tak smutno jakby chcial powiedziec 'mamo czemu mi nic nie pomagasz?' biedny nie moze pic bo nosek mu sie zatyka i pokaszluje co chwila :-( teraz ladnie spi w foteliku samochodowym. Rano bylismy z nim w przychodni i David naszczescie ma czyste plucka :tak: Lekarz polecil zeby mu podac specifik od 3 miesiaca. Mam nadzieje ze nic mu po nim nie bedzie

kathe ja biore Strepsils i paracetamol
Duuuuuuuuzzzzooo zdrowka zycze

lilka pamietaj ze musisz uwazac na siebie ;-)

Wszystkiego Najlepszego dla siosrty i super zabawy zycze :tak: :-)
Oj wisienka , biedny ten twoj synek:-(mam nadzieje ze szybko wyzdrowieje, duuuuuuzzzzzooooo zdrowka i sily wam zycze:tak:
A czemu lilka ma uwazac na siebie????:sorry2:cos przeoczylam??:-)

kathe to dobrze bo w tych skojarzeniowych jest szczepionka aceluralna:-)
uff no to dobrze:-)

ja dalej w lozku, maz tez, malej nic nie bieze i mam nadzieje ze chociaz ona nie zachoruje

Z tego co mi wiadomo to jak najbardziej.
Wiem ze są czopki uspokajające w aptece moze warto sie zaopatrzyc w takie.
A tak na marginesie czemu placze,miewa kolki?Musisz poznac powód Aluśka

Od drugiego tygodnia życia miała bardzo silne kolki a teraz nie wiem co to jest:dry: zaczęło się po szczepieniu (14.02) :-( Krzyczy płacze i niczym nie da się jej uspokoić nawet Viburkol nie pomaga co przy kolkach był niezawodny:-(

aluska powiedz mi bo juz nie pamietam czy twoja mala ma cos zwiazanego z napieciem miesniowym?bo widzisz moja Marysia tez baaardzo duzo plakala zanosila sie placzem, myslalam ze to kolki a to bylo od napiecia, teraz po kilku rehabilitacjach jest lepiej:tak:

Kathhe ta sama pani doktor która stwierdziła asymetrię powiedziała że nie ma napięcia tylko jest bardzo silna:szok: ale czy ja mam jej wierzyć skoro olała sobie sprawę z asymetrią :wściekła/y:
Dlatego dopiero od neurologa się wszystkiego dowiemy :confused::confused2::hmm:

Od drugiego tygodnia życia miała bardzo silne kolki a teraz nie wiem co to jest:dry: zaczęło się po szczepieniu (14.02) :-( Krzyczy płacze i niczym nie da się jej uspokoić nawet Viburkol nie pomaga co przy kolkach był niezawodny:-(

Kathhe ta sama pani doktor która stwierdziła asymetrię powiedziała że nie ma napięcia tylko jest bardzo silna:szok: ale czy ja mam jej wierzyć skoro olała sobie sprawę z asymetrią :wściekła/y:
Dlatego dopiero od neurologa się wszystkiego dowiemy :confused::confused2::hmm:
najlepiej niech neurolog wszystko oceni:tak:oby ta baba miala racje co do tego ze nie ma napiecia

Cześć Mamcie:-)

Kathe
zajrzyj na top secret;-)

Aluśka u nas juz mineły płacze i marudzenie po szczepionce. Na pewno dzis juz u was też bedzie lepiej:tak:

Wisienko życze zdrówka Davidkowi:tak:

Witam

Biedny Dawidek :-(dużo zdróweczka mu życzę
140bb8.gif

Cześć Mamcie:-)

Aluśka u nas juz mineły płacze i marudzenie po szczepionce. Na pewno dzis juz u was też bedzie lepiej

teraz mała śpi ale mam nadzieję że jak się obudzi będzie już spokojna :blink::yes:

czołem Mamcie...

ja wpadam jak po ogień,bo mam w domu weekendowy kocioł mały

mam pytanko bardzo dla mnie ważne i bardzo poproszę o odpowiedz:
otóż kupiłam wczoraj w aptece maść
pulmex baby dla Marcelka,bo kuzynka mi poleciła na kaszel dla malutkiego
no i nasmarowałam go wieczorem
a rano dopiero zauważyłam ze na opakowaniu jest napisane
powyżej 7mc:szok::szok::szok:
czy wiecie dlaczego nie mozna stosować go u młodszych dzieci??

reklama
Witam popołudniowo wszystkich!
Jeszcze raz dziękuję za tak miłe przyjęcie do Waszego grona.
A u nas tak brzydka pogoda że szkoda słów tylko kapcie i przed telewizor.Nawet na sekundę na spacerek nie można wyjść bo albo pada albo nieprzerwanie wieje.Moja Ola nieprzyzwyczajona do spania tego dłuższego popołudniowego w domu bo zawsze bez względu na pogodę wystawiam ją na dwór na taras, ale dzisiaj tak zacina wiatr że cały wózek byłby mokry.Chyba wcześniej ją wykąpie.A i na infekcje musimy uważać bo w czwartek mój Michał ma wycinany trzeci migdał i musi być bez ślagu infekcji świeżej.Popołudnie zapowiada się "super" bo dzieciaki niewyżyte (tylko szybki obiadek u prababci) i muszę im jakąś atrakcje zapewnić.Na codzień ja podobnie jak Women i Bira sama z dzieciakami jestem bo mój mąż niestety pracuje za granicą i rzadko bywa w domciu.Najgorsze to to,że zawsze byłam aktywna zawodowo a teraz od początku ciąży byłam na zwolnieniu, urlop mac. mam do 15 marca a po wykorzystaniu urlopu za 2007 i 2008 wrócić powinnam 8 maja do pracy.Niestety brak póki co opiekunki i w przedszkolu lipiec Michał ma wolny i jeszcze pracę chcę zmienić to wracam od 1 września.Masakra czuję się jak "perfekcyjna pani domu"

Do góry