reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

w N. macierzycnki trwa rok :-)

ja jestem na etapie sprzatania,zupa nie zrobiona i ja tez nie zrobiona :baffled:
a wszystko przez to ze w dzien tak zle sie czułam i palcem na nic nie kiwnełam...

jak tak dalej pojdzie to wyrobie sie akurat jak m przyjedzie :baffled:
ma byc 2-3 w nocy
lilka to moze z trzecim sie zalapiesz na macierzynski w N.?
A ty zrob tylko zupe a siebie nie rob :tak:
Ty sie rozbierz i czekaj w lozku :cool2:

reklama
Anineczko wlasciwie nie mam zamiaru wracac do tej pracy po urodzeniu malenstwa i po skonczeniu urlopu, najwyzej jakis part time wieczorami jak juz mezus bedzie w domku i bedzie mogl zostac z malenstwem. Prace mam dosyc lekka, ale daleko od domu a moze i bede miala jeszcze dalej, gdy sie przeprowadzimy. Zatrudnilam sie tam w pierwszych tygodniach ciazy ze wzgledu na umowe na czas nieokreslony, wczesniej pracowalam na part time i to by mi niewiele dalo. Oprocz tego ze mam daleko do pracy, to pracuje na dwie zmiany, 3 dni w tygodniu od 16 do polnocy i mnie to wykancza, a tym bardziej mojego Przemka, ktory musi po mnie przyjezdzac wieczorami (bo ostatni autobus mam o 19), wiec czasem jestesmy o 1 w nocy w domu, a on wstaje o 5 rano.
Praca mnie nie zachwyca, pracodawca jest baaardzo bogaty prywaciarz, ktory nie zawsze respektuje wszystkie prawa pracownikow a do tego pracujemy za najnizsza stawke, zadnych weekendow wolnych itd. Takze jeszcze tylko troche i moge odejsc :)

Anineczko wlasciwie nie mam zamiaru wracac do tej pracy po urodzeniu malenstwa i po skonczeniu urlopu, najwyzej jakis part time wieczorami jak juz mezus bedzie w domku i bedzie mogl zostac z malenstwem. Prace mam dosyc lekka, ale daleko od domu a moze i bede miala jeszcze dalej, gdy sie przeprowadzimy. Zatrudnilam sie tam w pierwszych tygodniach ciazy ze wzgledu na umowe na czas nieokreslony, wczesniej pracowalam na part time i to by mi niewiele dalo. Oprocz tego ze mam daleko do pracy, to pracuje na dwie zmiany, 3 dni w tygodniu od 16 do polnocy i mnie to wykancza, a tym bardziej mojego Przemka, ktory musi po mnie przyjezdzac wieczorami (bo ostatni autobus mam o 19), wiec czasem jestesmy o 1 w nocy w domu, a on wstaje o 5 rano.
Praca mnie nie zachwyca, pracodawca jest baaardzo bogaty prywaciarz, ktory nie zawsze respektuje wszystkie prawa pracownikow a do tego pracujemy za najnizsza stawke, zadnych weekendow wolnych itd. Takze jeszcze tylko troche i moge odejsc :)
Aaaa no to tlumaczy wiele :tak::tak:
A ile musisz przepracowac tygodni,zeby dostac maciezynski?
Bo u nas trzeba miec oplacane skladki przez conajmniej 39 tygodni :-)

Na maciezynski mozesz isc zawsze, lecz gdy pracujesz u jednego pracodawcy wiecej niz 26 tygodni przed data, gdy zostaje ci 15 tygodni do urodzenia dziecka (ale namotalam) :d to dostajesz prawo do dluzszego urlopu maciezynskiego nieplatnego, czyli znaczy ze mozesz wrocic do pracy w ciagu 52 tygodniu od zaczecia urlopu. Ufff, ale to skomplikowane :) Musze jakiegos doradce sobie zalatwic, bo mnie przeraza juz do wszystko :D Benefity itd, wiem ze dalabym rade ale to jest jednak troche skomplikowane :)

Gdy dowiedzialam sie ze jestem w ciazy, balam sie ze ludzie beda myslec ze zaszlam w ciaze ze wzgledu na zasilki, ktore mi przysluguja (czyli wlasciwie pieniadze za darmo). Ale jak na razie nikt taki sie nie znalazl na szczescie :)

A ja szukalam pracy,zeby tylko miec maciezynski platny :eek::laugh2::laugh2:
Dobrze,ze moj szef nie czyta tego...i tak nie umie polskiego :-D
I juz mam 29 tygodni uzbierane,jeszcze tylko 10 i bede sie czuc pewnie na 100% :tak:;-)
A jeszcze jak przedstawie swiadectwa pracy z Pl to zalapie sie na najwyzszy macierzynski 280 e tygodniowo.A to i tak o jakies 100 e wiecej niz zarabiam teraz (pracuje 2 dni w tygodniu) :tak:

lilka to moze z trzecim sie zalapiesz na macierzynski w N.?
A ty zrob tylko zupe a siebie nie rob :tak:
Ty sie rozbierz i czekaj w lozku :cool2:

ojjj nieee
musze umyc sie bo teraz poszalałam z podłogami i cuchne jak skunks :-D
włosy tłuste bo na ostatni dzwonek zostawiłam sobie
no i musze sie przystrzyc :-p:-p:-p:-p tu i owdzie

widze ze nie tylko ja nie spie :-):-D

a z trzecim kto wie hihiii:-D

Gdy dowiedzialam sie ze jestem w ciazy, balam sie ze ludzie beda myslec ze zaszlam w ciaze ze wzgledu na zasilki, ktore mi przysluguja (czyli wlasciwie pieniadze za darmo). Ale jak na razie nikt taki sie nie znalazl na szczescie :)

niestety w N. tez niektorzy tak mysla....
ale ja mam to w nosie!!!
nie zaszłam w ciaze by korzystac z profitow tego kraju ale skoro tam bede zyc to bede z nich korzystac

tak patrze i cos Misi nie było dzisiaj
Misia !!!! who are you???

zupa sie robi
długo to trwa bo jest ful krojenia,a w chwili obecnej wpadlam w przerwie bo cebule kroje i juz zaczynałam ryczec
ech...musze sobie kupic cos do siekania tego cholerstwa

reklama
Do góry