reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

No jak się wali to wszystko Byłam dziś u lekarza bo mały zaraził się odemnie. Ja już całkiem ledwo żyje a Piotruś ma lekki katarek i kaszelek. Na szczęście narazie to nic groźnego, mam nadzieję, że nic mu się z tego nie rozwinie.:wściekła/y:
Czytam co u was ale nie bardzo mam kiedy odp. Ale jestem na bieżąco:-p

reklama
kurna doradzci mi prosze czy mam sie nie poddawac i walczyc, a noz bedzie lepiej, czy kupic nowy laktator jakis lepszy jakis z tych co Wy zachwalacie?? :confused: Czy moze w poniedzialek zaprotestowac i przycisnac prowadzaca o recepte i karmic malego 1 lub 2 karmieniami tym innym mlekiem??
poratujcie co robic:-(
Larvuniu decyzja należy do ciebie ale moim zdaniem dokarmiaj i dawaj pierś:tak:

Oleńko Wszystkiego Najlepszego z Okazji 4 miesięcy.

Uśmiechu od ucha do ucha
Słodkiego i gęstego mleczka
Pysznych deserków
oraz smacznych obiadków.

Życzy e-ciocia Monia i e-kuzyn Dorian

154612128x160-296_t1.jpg
Dziękujemy ciociu Women i Doriankowi

A więc kochane pisze w imieniu Pati.Śledzi co u nas ale nie ma siły juz nic pisać po pracy.

Ogólnie jest zadowolona.
Marcelek nadal chory,dostał nowy antybiotyk.
Samuelek był na testach psychologicznych
i wyszło ze jest bardzo zdolny.
Dziecko w wieku 7 lat powinno miec srednio 88-90 a Sami miał 129- odpowiada to umysłowi 15-16 latka.
Patrycja od poniedziałku wskakuje na normalny etat 8h.
Pozdrawiam Was i pewnie niedlugo do nas wpadnie.

A ja teraz uciekam....

154631b3c34082a9.jpg
Zdolniacha z Samuela gratulacje a małemu zdrówka życzymy:tak:

Dzien dobry
Kawka z mleczkiem juz u mnie stoi

Co do pytania Mirki to ostatnio miałam taką akcję w biedronce ze szok~!
Mały zaczął płakac jak nigdy,najpierw smoczek i dalikatne kołysanie (stałam juz w koljece) nikt nie zwraca uwagi!Żaczyna coraz bardziej płakac wiec biore biedactwo na rece i drugą wykładam towar ,oczywiscie nikt nie reaguje.
Nagle podchodzi pani z dzieckiem i robi zadyme ze prosze sie odsunąć i puscic panią nie widzą panstwo ze ma male dziecko ktore placze,ja na to ze nie dziekuje ze postoje bo panstwo nie sa zachwyceni pomysłem hehe,a on mowi ze ma takiej opcji.I wszyscy mnie puscili.
Ale kudzie to świnie dlatego jeżdżę do Tesco bo tam są kasy pierwszeństwa a co tam:-D

Wazyłam wczoraj Doriana i waży 8,3 kg i mierzy 73 cm
Wow ale rośnie:-D

To ja tez dzisiaj zwaze mlodego,choc nie spodziewam sie wysokiej wagi.Gosciu bedzie szczupelko po mamusi :tak: Oczywiscie po mamusi jak byla mala bo teraz juz nic ze szczuplizny nie zostalo :-D.

Mateuszek spal dzisiaj od 22:00 do 6:00 zjadl i dalej spi :-)
Hipp hipp hurra :-D:-D:-D
Ja też tak chcę my mamy dwie pobudki w nocy:-(

witam wszystkie mamuśki i ich maluszki:):) czasem będę tu zaglądać:):)
Witamy

wiecie co wczoraj oficjalnie powiedzialam mojej rodzince ze wychodze za maz :-) i jak nikt wczesniej nie chcial do mnie przyleciec, procz siostry to teraz wszyscy chca :wściekła/y:
ja planowalam skromne przyjecie a wlasciwie tylko zaprosic na jakis obiad i ciacho do restauracji swiadkow i meza rodzicow a teraz to nie wiem. niby sie ciesze ze przyleca ale troche popsulo mi to plany :baffled::baffled:
No to weselisko się szykuje

A ja się pochwalę:rolleyes: moje drogie dziecko przekręciło się pierwszy raz dzisiaj z plecków na brzuszek :-):-):-) Na początku myślałam że raz to mogla że tak powiem nieświadomie więc ją znowu na plecki a ta myk na brzusio i tak kilka razy :-D:-D
mamusia jest z tego powodu bardzo dumna:-D:rofl::wink::wink::wink:
Brawa dla Amandy:tak:

No jak się wali to wszystko Byłam dziś u lekarza bo mały zaraził się odemnie. Ja już całkiem ledwo żyje a Piotruś ma lekki katarek i kaszelek. Na szczęście narazie to nic groźnego, mam nadzieję, że nic mu się z tego nie rozwinie.:wściekła/y:
Rozumiem twój niepokój też się boję o dzieciaki po wczorajszej zarazie:-(Zdrówka Piotrusiowi życzymy:tak:

A ja dopiero się teraz witam cały dzień w rozjazdach ale od wtorku luzik
Na szczęście z Michałem ok po wizycie u laryngologa tylko martwię się czy będziemy zdrowi bo cos gardło mnie boli.:-(
Fajny dzień był bo na obiadku w Ikea byliśmy w ramach przeprosin za zły montaż dali nam zaproszenie na obiadek, misia polarnego dla Micha i talon na 100 zł ale firma co?
Poczytam jeszcze co tam na innych wątkach

Elbra dużo zdróweczka dla Ciebie i Piotrusia :tak::tak::tak:

wiecie co wczoraj oficjalnie powiedzialam mojej rodzince ze wychodze za maz :-) i jak nikt wczesniej nie chcial do mnie przyleciec, procz siostry to teraz wszyscy chca :wściekła/y:
ja planowalam skromne przyjecie a wlasciwie tylko zaprosic na jakis obiad i ciacho do restauracji swiadkow i meza rodzicow a teraz to nie wiem. niby sie ciesze ze przyleca ale troche popsulo mi to plany :baffled::baffled:
he he he no to sie szykuje wieksza impra;-)

A ja się pochwalę:rolleyes: moje drogie dziecko przekręciło się pierwszy raz dzisiaj z plecków na brzuszek :-):-):-) Na początku myślałam że raz to mogla że tak powiem nieświadomie więc ją znowu na plecki a ta myk na brzusio i tak kilka razy :-D:-D
ale super!gratuluje aluska:-)
oj Elbra qrcze miejmy nadzieje ze na lekkim katarku i kaszelku sie skonczy u malego:tak:duzo zdrowka wam zycze:tak:

kindzia witaj i pisz czesciej:tak:

My dzis u moich rodzicow siedzielismy , mala zostawilismy na dwie godzinki i bylismy sobie pojezdzic , ja prowadzilam , idzie mi juz lepiej:-p Aha!i najwazniejsze , dzwonilam do Bartoszyc i w niedziele jedziemy z mala tam na ta rehabilitacje:-)nie bedzie nas tydzien, o ja ... tydzien bez BB:-(

witam kobietki od miesiąca czyli od kiedy przestałam karmić piersią strasznie wypadają i plączą mi sie włosy ...... poradźcie coś a i pije skrzyp i biorę tabletki na wlosy i paznokcie i nic, poradźcie pomocy!!!

ja mam to samo od jakiegoś tygodnia lub dwóch. Zaczełam teraz jeść Merz Special tabletki tylko na włosy i paznokcie. Ostatnio jak mi wypadały wlosy to tylko te witaminy mi pomogły:tak:

właśnie młody zasnął. miał atak płaczu bo dostał gorączke:-( Oczka mu się świeciły jak żarówki:no: Dostał syrop panadol na gorączkę i po jakiejs godzinie mu przezło. Mam nadziję, że przez noc się to uspokoi:-(
Nie mam siły na nic przez to. Jutro jeszcze studia.....bllleeee..nie chce mi sie NIC:no:

Witam wieczorowo:-)

ah .... jeszcze jedno .... kiedy nalezy wyjac wkladke dla niemowlakow w foteliku samochodowym .... ja dzis wyjelam i wydaje mi sie ze malemu jest wygodniej
ale nie wiem ....

Ja już wyjęłam kilka dni temu.

Gratulacje dla Amandy:-) Zdolniacha:-)

Elbra, wsółczuję. Uściskaj Piotrusia od nas :-) Trzymajcie się ciepło. Oby szybko mu przeszło.

Women, pięknie Ci Dorianek rośnie. Ja we wtorek idę z małą na szczepienie i wtedy dowiem się ile przybrała.

Beata, moja Inga budzi się 2,3 czasami 4 razy w ciągu nocy. Mam już dośc tego:no:

Larvuniu, jeżeli chcesz nadal małego karmić piersią, to zawalcz jeszcze o to:-) Ale mimo wszystko zaczeła bym dokarmiać Marceka, żeby facet głodny nie chodził. Odciągaj, przystawiaj małego, pij te herbaki. Życzę Ci powodzenia. Ja po dwóch tygodniach niestety poległam, ale trzyam kciuki, żeby Tobie się udało:-)

Inguś wreszci śpi. Mam nadzieję, że pośpi parę godzin, bo dzisiaj dała mi trochę w kość;-) Byłyśmy na zakupach, kupiłam sobie dwe bluzeczki i kolczyki:-) ale zimno się zrobiło i wróciłyśmy do domu i na tym się moje zakupy zakończyły;-) Ale lepszy rydz niż nic;-) A później pojechałyśmy jeszcze z psiskami do lasu. Ogólnie dzień w miarę spoko:-)

reklama
Beata, moja Inga budzi się 2,3 czasami 4 razy w ciągu nocy. Mam już dośc tego:no:
ogólnie nie jest tak źle ale zasypia mi dość późno bo jak jest mój mąż to między 22-22,30 a jak jesteśmy same to 21-21,30 i jak się obudzi około 4 rano to biorę ją do siebie do łóżka wtedy pośpi do 6 lub 7.Kurcze trochę ją przyzwyczaiłam do tego spania ale jestem już leniwa przy drugim i nie chce mi się jej utulić do snu i przekładać.Trochę mi wstyd bo tak nie powinno być:confused: no ale cóż

Do góry