reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

reklama
Asix jak znajdziesz na ebay lub innej stronce w uk to daj znac,
bede barzdo wdzieczna :tak::-)

nie ma problemu,ale jak narazie szukam i szukam i nie moge znalezc
Lilka moze masz jakas ang. nazwe na opakowaniu,bo wszystko co mi przyszlo do glowy nie dalo rezultatu

Kurcze Blaneczka ma dziś 3 miesiące, jak ten czas leci:tak:ehh

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO BLANECZKO

A ja mam stronę bb w zakładkach

ja tez i uaktualniam strone za kazdym razem jak wychodze z bb-takze jestem na biezaco:tak:

Wisienka ty tez dostalas zestaw witamin dla malego???
ja mam tam wszystko oprocz d3 no ale jest d2 no i nie wiem czy nadal podawac malemu d3 czy nie??

woman widze ze jestes uzalezniona :cool2:

jagoda a jakiego masz psa? jaka rasa?
moja uwielbia meczyc jeze
taka z niej masochistka- potem musimy jej wyciagac kolce z podniebienia
na szczescie jeszcze nie zameczyla zadnego

dzisiaj pogoda u mnie luks
slonce swieci
wezme mala i psy i pojdziemy do lasu chyba
sugar no niezle dwojka dzieciorow i pies:szok:podziwiam cie kobieto, ja przy mojej malej juz nie wyrabiam:-pno ale gdyby maz mi wiecej pomagal to moze mialabym troche czasu dla siebie:zawstydzona/y:

o lilka, super moze tez zakupie taka owieczke bo chcialam malej juz na swieta ale ktos mi powiedzial ze to sciema

asix czasami od koperku moze tak byc
dawaj jej np wode z glukoza zamiast herbatki
albo kup jakas inna

co do kupki to jak bardzo sie meczy sprobuj czopek glicerolowy ( ewentualnie termometr w pupke na chwilke)
od razu jej ulzy
ja mojej zapodaje jak ma jakies problemy i od razu jest ulga

moja mala tez ma problemy z kupka:sorry2: i w sumie wstrzymuje sie z tym termometrem bo slyszalam ze dziecko moze sie przyzwyczaic, pewnie z czopkami jest tak samo, Lekarka przepisala nam DEBRIDAT-na gazy i ENTEROL bo mala robi ostatnio zadkie kupki:sorry2:stosowalyscie te leki kiedys?
I wiecie co?chyba zaniose jej kupke i siuski do sanepidu zeby zbadali dokladniej, kolezanka mnie nastraszyla ze te problemy ciagle u niej z kupa i brzuszkiem to moze byc cos o podlozu bakteryjnym albo jakas wada jelita grubego i zeby nie wierzyc lekarzom ze to 'tylko kolka", jej brat tak mial i w ostatniej chwili zdazyli wykryc ze to wrodzona wada jelita grubego bo inaczej skonczyloby sie tragicznie:-(moze i jestem panikara ale wole to sprawdzic. Bo tu cos jest nie halo ze ona ciagle nie moze sie zalatwic,prawda?prezy sie ,kupka nie moze wyjsc a jak wychodzi to zadka:sorry2:

Blaneczko wszytskiego naj naj:-)
współczuje problemó kupkowych...:-( naprawde nie wiem co to znaczy...jak do tej pory to max 1 dzien nie robił kupki...:-( ehh jakie te dzieci różne..
Joli śłicznie Tymek rośnie:-)

ale kurde mój zezuje siet! czy wasze maluchy tez zezują????

Sabina mój też czasem zezuje. Mi się wydaje, że to normalne, jeśli w tym wieku czasem oczko ucieka, chyba że jest tak bardzo często, no ale nie znam się....

reklama
Wszstkiego naj dla Blaneczki:-)

Bira mam chustę i świetnie mi sie nosiło w niej Blankę, ale niestety chirurg zabronił jak okazało sie ze Mała ma problem z biodrami i muszę jej bardzo szeroko nóżki rozkładać. Chusta-świetny wynalazek ale jak jest wszystko ok z bioderkami.
A powiedz mi jak Twoje psiury reaguja na Ingusię? Bo mój kompletnie jej nie zauważa i traktuje jak powietrze, totalna olewka.

Co do jedzenia to nie wiem tak naprawde ile Blanka zjada bo je tylko z cyca. Na razie mam bardzo dużo pokarmu i mam nadzieje ze jeszcze ja pokarmię jakiś czas.

Dobra idę spać...do jutra...

Jagoda, ja myślałam, że Ty masz suczkę....
Co do moich suń, to na początku wystraszyły się małej jakby diabła zobaczyły. Pouciekały na kanapę i wywalały oczy na to straszne coś... było się czego bać;-) Po godzinie corsica podeszła i zaczęła Ingę wyzywać a dobka musiała dać sobie węcej czasu. Teraz są w małą zapatrzone jak w obraz. Rano już nie zdo mnie się cieszą tylko do małej... no cóż hierarchia im się widocznie przestawiła;-)
Wleję zdjęcie Birry z Ingusią

jagoda a jakiego masz psa? jaka rasa?
moja uwielbia meczyc jeze
taka z niej masochistka- potem musimy jej wyciagac kolce z podniebienia
na szczescie jeszcze nie zameczyla zadnego

Moje też są ciete na jeże... Szczególnie Birra, Amba szybko odpuszcza, bo ona błyskawicznie sie nudzi. Pod koniec ciąży, jakoś we wrześniu chciałm uratować życie jednemu cholernemu jeżykowi i moje lasencje mną tak szarpnęly, że jechałam za nimi na brzuchu jak na jakimś pontonie:baffled::wściekła/y:

maly przysnal na chwilke wiec klikam :)
dziewczyny a czy mozna naszym maluchom jakiec herbatki podawac?bo ja malemu podaje koperkowa jak cos jest nie tak (kolka,albo brzuszek go boli) no ale chyba on poprosyu za duzo je bo np:od wczoraj mi sie nie zalatwil,no i sie meczy-infacol nie pomog,herbatka tez nie,a on jest ciagle glodny-a nie chce go glodzic,moze moge go oszukac jaks herbatka co?
Nie wiem sama juz co robic-a tu ci nikt nie pomoze-powalony kraj !!

Asix ja podaję Indze herbatkę Plantex, a rumiankową. Uwielbia je:-)

Sabina Inga też zezuje, chociaż teraz coraz żadziej. To u dzieci normalne

Do góry