reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

mam pytanko do mamc karmiacych piersia i bioracych tabletki
bylam dzis u lekarza i dal mi tabsy anty dla karmiacych i powiedzial ze moge zaczac brac kiedy chce i ze ochrone mam juz po 3 dniach a ja w domu czytam ulotke i pisze zeby zaczac z pierwszym dniem okresu i antykoncepcja zaczyna dzialac po 7 dniach :szok: wiec nic z tego nie rozumiem :no:
a jak jest u was :confused: :confused: :confused:

ja z Milena zaczelam brac od razu tak jak lekarz ci mowil

reklama
czesc mamcie
Hmm... moze jak będziemy babciami to też;-)
Spotkamy się na forum pt "przyszłe babcie":sorry2:
hehe:-D

ja tez tak slyszalam z tym okresem, dlatego mnie zdziwilo jak dostalam @ bo tylko cycem karmie :szok: a co do herbatek to tez czytalam o tej miecie, ale w sobote pilam i bylo OK, co do zielonej to nie wiem bo niecierpie :baffled: ja to pijam na codzien albo zwykla b. slaba albo truskawkowa czy mango :-)

My tez mamy jutro kontrole u lekarza i wazenie :-D ihi a szczepienie za 2 tyg.

mi lekarz powiedzial ze kiedys kobiety jak karmily to okresu ni emialy-tak organizm byl przygotowany ze kobieta poki nie odkarmi dziecka to nie moze miec kolejnego dziecka:tak:a teraz cos sie pozmienialo i juz nawet karmiac piersia mozna dostac okres czyli zajsc w ciaze rowniez:tak:dlatego jest tyle wpadek:-D

Ja dalej u rodzicow, zaraz wracam do domku. Mala baaardzo marudna:-(podczas karmienia prezy sie i wyplowa piers, chyba za duzo gazow ma w brzuniu i nie moze jesc:-(odbekuje ja kilka razy podczas karmienia ale to nie pomaga, juz nie wiem co robic:-(Co do lezenia na bruszku to mala tez nie przepada, ale spac na brzuniu lubi, przekladam ja jak juz zasnie:tak: mala juz sie podpiera raczkami i podnosi glowe z tulowiem:tak:silna jest skubana, glowke podnosila juz w 4tej dobie:-).
Ide bo znowu placze:-(

Pati o której kąpiesz małego? Śpi ci potem całą noc?
ja kąpie Marcelka przed 20tą,o 20 karmienie i młody idzie spać, o 23ej dostaje 150ml najczęściej na śpiąco i budzi się tak ok 6-6.30:tak::-)
taki już codziennie rytm złapaliśmy i jest super:cool2:

lilka to faktycznie twoja Hania malutka :tak::-) ale jak to mowia 'male jest piekne'

a z tymi tabletkami to tez ci pisalo zeby zaczac z 1wszym dniem okresu :confused:

;-):-)
wiesz co jak mi lekarka mowila ze moge juz zaczac brac to zaczelam
nie czytalam chyba ulotki..hmm nie pamietam :sorry2:
ale jak karmisz piersia (a ja wtedy tez karmilam) to napewno masz te tabsy z jednym hormonem,wiec wg mnie luzik mozesz zaczac brac i sie nie martwic w koncu lekarz ci przepisal ;-)

Laski te co macie mnie na naszej-klasie. wyslijcie mi tam wiadomość jakie sa wasze loginy tu z BB. bo niektorych po zdjeciach nie poznaje:baffled:

mnie to napewno rozpoznalas :-)

ja kąpie Marcelka przed 20tą,o 20 karmienie i młody idzie spać, o 23ej dostaje 150ml najczęściej na śpiąco i budzi się tak ok 6-6.30:tak::-)

ojjj jak zazdroszcze
moja Hania sie dzis buntuje i spi znowu obok mnie w foteliku :dry: siet!!

Witajcie Kochane!

Women ja ostatnio z Małą byłam u fryzjera, była zachwycona:-D Najbardziej podobała sie jej folia aluminiowa przy robieniu pasemek. Machałam jej ją przd oczami i zasnęła.
Mały tak samo sie śmiał i dziwił co za stwór z pazłotkami na głowie:-D

Ahh.... mały waży 4800. Także Women razem urodziłyśmy i wychodząc od naszej wagi początkowej dzieciaczków to przybierają nasi tak samo na wadze.:cool2:

No fajnie że ładnie przybiera na wadze.:-)

Sabina moja Hnaia wypija 90ml co 3 godziny
no czasem co dwie ;-)
No mój ostatnio też sie obija sie z piciem i tez pije po 90ml a pił juz po 120 no ale widocznie tyle potrzebuje albo to nowe mleko jest bardziej syte

kurde mamuski piszcie cos...........moj babelek spi jak nigdy - zdjelam stanik i polozylam mu kolo glowki i widze ze dziala bo spi juz ponad 3 godziny :tak: musze tak czesciej robic :-D
;-)
Kurcze nie wpadłabym na to,muszę też spróbować ze stanikiem, bo narazie przykładam pieluszkę lubi swój zapach.:tak:

Moje uznanie Pati dla Ciebie za wytrwałość i regularność i są tego efekty.
Ja jakoś nie potrafię :dry:Leń ze mnie:cool:

Dobranoc moje kochane psiapsiólki :-D

reklama
Do góry