reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista kwietniowych mam

Termin z om mam wpisany w karcie ciąży i jest to 24 kwietnia.

Napisane na FreeTAB 10.1 Silver w aplikacji Forum BabyBoom
To jeśli znasz termin om i cykle są w miarę regularne, a nie jeden 20dni, a drugi 40, to przyjmuje się datę om i nie należy sugerować się USG.

Napisane na U FEEL PRIME w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
W 7tc byłam na usg na potwierdzenie ciąży. Wtedy termin wyszedł na 1 maja.

Najbardziej zbliżony pokazuje w 6-7 tygodniu. W 12-13 już nie... Ja miałam robione w 11+6 i 12+6 i termin bardzo się różnił.

Gdzieś był link, czemu tylko to w 6-7 tv może być ewentualnie brane pod uwagę.

Ja w każdej ciąży mam wyznaczany na podstawie usg z 11tc i mi sie sprawdzal co do dnia, i moja lekarka mówiła ze jest najbardziej wiarygodny... w 6-7tc dopiero serduszko zaczyna bic wiec lekarze rzadko kiedy mierza wtedy malucha

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja w każdej ciąży mam wyznaczany na podstawie usg z 11tc i mi sie sprawdzal co do dnia, i moja lekarka mówiła ze jest najbardziej wiarygodny... w 6-7tc dopiero serduszko zaczyna bic wiec lekarze rzadko kiedy mierza wtedy malucha

Może taki przypadek, bo co do reguły to niestety nie jest tak.

Ja się o tym dowiedziałam pierwszy raz od położnych na szkole rodzenia i potem w szpitalu mi potwierdzał lekarz jak pojechałam po terminie z om i pytał czy robiłam jakieś USG w ciąży.
A teraz gdzieś ostatnio czytałam, ale to wiadomo,internet.

Ja też jestem ciekawym przypadkiem ;)
Bo mimo że cykle mam jak w zegarku co 29 dni, też jestem w stanie stwierdzić kiedy mam owulację, bo jest zawsze bardzo wyraźna, to dzieci mam wywoływane oksytocyną 8 -12 dni po terminie om...
I zero zielonych wód, starzenia się łożyska itd... czyli oznak przenoszenia, pęcherz też zawsze bardzo gruby,przebijany w trakcie porodu.

Ja się o tym dowiedziałam pierwszy raz od położnych na szkole rodzenia i potem w szpitalu mi potwierdzał lekarz jak pojechałam po terminie z om i pytał czy robiłam jakieś USG w ciąży.
A teraz gdzieś ostatnio czytałam, ale to wiadomo,internet.

Ja też jestem ciekawym przypadkiem ;)
Bo mimo że cykle mam jak w zegarku co 29 dni, też jestem w stanie stwierdzić kiedy mam owulację, bo jest zawsze bardzo wyraźna, to dzieci mam wywoływane oksytocyną 8 -12 dni po terminie om...
I zero zielonych wód, starzenia się łożyska itd... czyli oznak przenoszenia, pęcherz też zawsze bardzo gruby,przebijany w trakcie porodu.

Jak widac obie jesteśmy poza regułami[emoji23]

Ja nigdy nie miałam wysokiego ciśnienia. Zwykle w normie lub odrobinę niższe. Tak wysokie ciśnienie jest aż przerażające. Masz nerwowe sytuacje w domu?

Generalnie jestem niskociśnieniowcem ale na mnie wpływ mają zmiany pogody. W domu nie mam powodów do stresu więc raczej to nie to. Moje najczęstsze ciśnienie w ciąży do 8 miesiąca to 110/60, teraz jakoś się pozmieniało.

reklama
Generalnie jestem niskociśnieniowcem ale na mnie wpływ mają zmiany pogody. W domu nie mam powodów do stresu więc raczej to nie to. Moje najczęstsze ciśnienie w ciąży do 8 miesiąca to 110/60, teraz jakoś się pozmieniało.
A no to niskie rzeczywiście. Ja mam zazwyczaj 120/80 i takie się utrzymuje.

Do góry