reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Właśnie dziewczyny z czego podajecie maluchom wodę? Niedługo zaczynamy rozszerzać dietę i nie wiem właśnie czy na początek lepszy będzie bidon ze słomką czy kubek 360? Wolałabym kubek 360, ale widziałam, że są oznaczone 9msc+
Bidon ze slomka? Hmmm
No ja podaje wode notmalnie z butelki ze smokiem

A moja to juz zupelnie zmienila sie ze spaniem... Zasnela ok 20, potem pobudka ok 23, 3 i 7. Gdzie te noce, kiedy przesypiala do 4 i 7

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja też podaję wodę w butelce ze smoczkiem.

Potrzebuję Waszej porady. Mój maluch od 3 dni robi zielone bobki. Dawałam mu jabłko, soczek, chciałam dać mu koperek (nawet go posłodziłam) ale nie chce go pić i nic nie pomaga. Macie jakiś pomysł jak mogę mu pomóc?

Hope, moj tez ostatnio takie robi, ale winie za to brokula, ktorego dostawal pare dni temu. Ja moge poradzic mus ze sliwki dodawany do wszystkiego, albo nawet sam jesli dziecku bedzie smakowac. U nas tez gruszka dobrze robi na kupki, troche ja gotuje na parze zanim podam. Moze sama wode po prostu? Albo rozcienczac jedzonko bardziej?

Jestem w szoku. Syn wstał przed 9! A ostatnia pobudka była przed 22... Ale oczywiście nie chwalę, bo wiecie jak jest. Dziwię się :p

Mój syn też czasem robi twardsze kupki jak je normalne rzeczy. Ale nie robi z bólem czy trudnością, przepajam go, więc się bardzo nie martwię.
A jak nie chce pic, to może jabluszko do jedzenia?

Mój syn ma taką piłeczkę z metkami i ma ją w nosie :p za to jak na pluszaku jest jakaś metką to jest to lepsze niż uszy, ogonek itd. Nie zrozumiesz dziecka :p

A, i syn pije z butelki. Nie mamy kubeczka żadnego jeszcze.

Hej dziewczyny :) Natalia spała do 9:30 dzisiaj:p kolejny plus spania osobno - nie budzi się od mojego budzika i śpi dłużej;)

Co do tego picia to ja na razie próbowałam dawać w butelce, ale moja niebutelkowa jest więc nie jest przyzwyczajona, jeszcze może ta woda jej nie smakuje i nie chce pić. Spróbuję z herbatką koperkową.
A ja mam kubeczek z dziubkiem który jest od 4 miesiąca - tommee tippee i drugi od 6 miesiąca lovi. Więc są takie :) jeszcze z nich mnie próbowałam dawać, jakoś sobie tego nie wyobrażam póki co ;) spróbuję jeśli z butelki nie będzie szło.
A co do picia z butelki to mam takie głupie pytanie. No bo ogólnie przy jedzeniu i mleku jest taka zasada że jak dziecko piło z butelki to mleko to może stać max pół godziny i jest do wylania, bo po kontakcie ze śliną zaczynają się rozwijać bakterie. A jak z napojami? Soczkami, herbata mi, wodą? Ile razy dajecie z tej samej butelki?

Hej.
Zamowilam dzis malej metkowiec czyli szmayke obszyta metkami bo na kazdej zabawce metke wypatrzy I siie nia bawi. Dziewczyny, ktore szyja same pewnie takie stworza:). Ewa dzis probowaka pic z kubka 360°, moim zdaniem niezle jej szlo ale ona wsciekla I wkurzona jak zawsze, te same cyrki byly jak miala jablko przez siateczke jesc, ech zlosnica mala...
Moja uwielbia metki, zwłaszcza na tych kostkach :) Myślę, że Ewie taka zabawka może się spodobać.

Właśnie dziewczyny z czego podajecie maluchom wodę? Niedługo zaczynamy rozszerzać dietę i nie wiem właśnie czy na początek lepszy będzie bidon ze słomką czy kubek 360? Wolałabym kubek 360, ale widziałam, że są oznaczone 9msc+
Myślę, że na początek niekapek. Kubek 360 ma napisane, że "ułatwia przechodzenie od ssania płynu z kubka treningowego i kubka niekapka do picia ze szklanki". Wydaje mi się, że nasze małe dzieci nie umieją pociągnąć sobie ze słomki, a tym bardziej z takiego kubka. My mamy tomme tippee z oznaczeniem 4msc. i czasem daję, ale bardziej to zabawa niż picie ;)

reklama
Do góry