Toteczka83
Fanka BB :)
Flammie czytam I ciarki mnie przechodza, mam nadzieje ze wszysto bedzie dobrze.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
O kurcze to faktycznie wierzę że możesz się stresowaćKamejka, tak jak toteczka radzi.
Moj synek mial chyba najgorsze Swieta w zyciu. Humor dopisywal, drzemki tez, ale mial pecha
Rano na macie zrobil pare obrotow jak komandos, sturlal sie i glowa w podloge. A wieczorem stalo sie i zaliczylismy upadek. Spadl mezowi z kanapy. Lezal obok taty, ten caly czas trzymal na nim reke i tylko odwrocil glowy a maly hyc i obrot i na podloge, wyladowal na brzusku jakos. Oboje w szoku bylismy jak to moglo sie stac
Na szczescie kanapa nie wysoka i gruby dywan na podlodze, ale glowa stuknal w stolik. Poplakal troche, bardziej ze strachu niz bolu. Troche glowa czerwona byla z boku. Ale poza tym to chyba ok.. Pisze chyba, bo byly to 4h bez snu i byl marudny i zmeczony i boje sie ze przez to jakiegos urazu mozemy nie zauwazyc Poki co obserwujemy czy nie ma jakis objawow. Co pol godziny ide go szturchnac i sprawdzic czy jest ok (juz spi).
Dziewczyny, to jest na prawde taka chwila nie uwagi, ze az trudno uwierzyc..
Może mieć rzadziej kupki po kaszce. Możesz dopajać, ja daję wodę zwykłą przegotowaną, nawet jej jakoś szczególnie nie gotuję dłużej. Jeżeli chcesz butelkową to poszukaj źródlanej dla niemowląt (napisane na etykiecie jest, że nadaje się do przygotowania posiłków dla niemowlat). Nie gotowałam takiej wody, jak jej używałam. Rumianek zwykły można dawać, rozwodniony, ale tak jak Toteczka pisała, na zaparcia Ci chyba nie pomoże. A ma mała problemy brzuszkowe?Toteczka nie przejmuj się takim gadaniem, każde dziecko ma inny charakter i to nie ma znaczenia czy by więcej przebywała z ludźmi czy nie. Tak mi się wydaje. Ach te wszystkie "rady" to koszmar chyba każdej mamy
Dziewczyny moja Natalka już czwarty dzień nie robi kupy. Martwię sie bo zawsze byly co najmniej 3 razy dziennie. Odkąd zaczęła dostawać kaszkę (jest teraz na piersi i dokarmiana kaszką),to wypróżnienia co 2 dni. Ale dziś już czwarty dzień leci. Co radzicie? Dopajać ją wodą? Jaką wodę dajecie - przegotowaną kranówkę czy butelkowaną? Jeśli butelkowaną to przegotowaną? Dajecie butelką ze smoczkiem,czy w kubeczku z dziubkiem?
A może dać Natalce rumianku - to pomoże? Jeśli tak to zwykły rumianek czy jakaś specjalna herbatka rumiankowa dla niemowląt?
Ojej, życzę zdrówka dla synkaO kurcze to faktycznie wierzę że możesz się stresować
U nas tez smutno. ..
Wikus pierwsze miał katar od pon., w piątek wymiotowal i miał lekka biegunkę a wczoraj w północ zagoraczkowal 38.8. Dalam mu na zbicie i utrzymuje 37.2-37.5 :/ sama nie wiem co o tym myśleć. Jak znowu wyjdzie powyżej 38 to pojedziemy na IP buuu