reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Jodelka podziwiam Cie, jestes wspaniala mamą.
Julka jak idzie oduczanie bujania o czy smarowanie dziasel nadal dziala przed karmieniem?
Moja mysza śpi, tatus ja ululal calowaniem po twarzy, mam nadzieje ze juz zasnela na nocke bo oprocz tego, ze wstala 4:30 to jeszczr odpuscila sobie dlugi sen na spacerze. Ale martwi mnie to drapanie po glowce I oczach przy karmieniu, palce wklada nawet do otwartych oczek I bardzo mocno sie drapie. Nie wiem czy ja cos swedzi czy to na tle nerwowym ma. Chcialabym jej pomoc a nie wiem co dolega :(

reklama
Jodelka podziwiam Cie, jestes wspaniala mamą.
Julka jak idzie oduczanie bujania o czy smarowanie dziasel nadal dziala przed karmieniem?
Moja mysza śpi, tatus ja ululal calowaniem po twarzy, mam nadzieje ze juz zasnela na nocke bo oprocz tego, ze wstala 4:30 to jeszczr odpuscila sobie dlugi sen na spacerze. Ale martwi mnie to drapanie po glowce I oczach przy karmieniu, palce wklada nawet do otwartych oczek I bardzo mocno sie drapie. Nie wiem czy ja cos swedzi czy to na tle nerwowym ma. Chcialabym jej pomoc a nie wiem co dolega :(
Toteczka u nas też spacer i 20 min snu a przez cały dzień może z 1,5 h spała i była tak nieznośna ze masakra. Padła po 18.00 po kąpieli narazie spi. Nocki u nas ostatnio fatalne[emoji26] dzisiaj spałam może z 3 h. Co do drapania to myślę że rzeczywiście ją coś swędzi ale z drugiej strony moja po twarzyczce i nosku też sie drapie tak pociera. Chyba że na tle nerwowym bo śpiąca jest.

Aga, i super :) korzystajcie poki malutka spi. ja dzis mialam piwko imbirowe.
Maly pospal godzinke i wlasnie sie obudzil :( Mam nadzieje, ze bedzie nie marudzacy dzis to moze poczytam przy nim albo cos.

Aga, i super :) korzystajcie poki malutka spi. ja dzis mialam piwko imbirowe.
Maly pospal godzinke i wlasnie sie obudzil :( Mam nadzieje, ze bedzie nie marudzacy dzis to moze poczytam przy nim albo cos.
No witaj w klubie [emoji26] właśnie się obudziła dałam jeść i ja lulam ale mąż zaczął krzyczeć bo mecz i gola strzelili i się obudziła uduszę go[emoji51][emoji31]

Skad ja znam te radosc na widok gola... Jak maly moj mial ok 8 mcy to lecial mecz Polska-Noemcy i strzelilismy gola to wyobrazcie sobie, ze wyjal spiacego Michala z lozeczka i zaczal z nim tanczyc i tlumaczyc mu, ze to historyczny moment i ten oczywidcie w histerie wpadl...

Dziewczyny, a czy ktoras chce oraktykowac BLW? ja sie zastanawiam, bo kolezanka tak zaczela i super idzie

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

@madziolina_p ja planuje rozszerzać dietę po 6 miesiącu i mam zamiar mieszane BLW, trochę papek i trochę BLW. BLW powinno zacząć się wprowadzać dopiero jak dziecko samo siedzi albo siedzi stabilnie na Twoich kolanach i podajesz jedzenie do rączki. Dlatego właśnie może zacznę od papek, ale jak będzie sama siedziała to BLW.

Dobry wieczór :-)
Jodelka współczuję sytuacji a jednocześnie podziwiam za siłę jaka w sobie masz. Masz dla kogo co rano wstawać z uśmiechem a to najważniejsze :-)

Iwona35 jeśli jeszcze do nas zerkasz to gratulacje:-) napewno teraz to szok i niedowierzanie ale przerodzi się to napewno w ogromne szczęście i radosc:-)

My dzisiaj u znajomych byliśmy, mała grzeczna, w aucie spała jak zwykle. Mają miesięcznego malucha, już zapomniałam jak Zosia taka była, aż się bałam go wziąsc na ręce. Wszystko fajnie tylko między słowami dało się wyczuć że mąż mojej koleżanki ma do niej pretensje o to że nie karmi piersia. Jakby mój przy znajomych takimi tekstami strzelał to nie wiem co bym mu zrobiła.

Odnośnie jedzenia to też mi mniej ostatnio je, może jakiś skok znowu. Rano ok 8kaszka lub kleik i potem dopiero ok 12 coś zje a i popołudniu też nie dużo, zato na noc dwie piersi:-)

Dobranoc

reklama
Aga, powinniscie miec zasade, ze ten lula kto obudzil malutka ;)

Moj synek przed chwila trzecia kupe zaliczyl dzisiaj. I to taka solidna :szok: Cały czas nie spi, ale przynajmniej dzis nie marudzi.

U nas rozszerzanie idzie zwyklym sposobem, ale jak maly podrosnie i bedzie gotowy na jedzenie palcami to nie ma sprawy :) Poki co poznaje smaki, cwiczy przezuwanie i jedzenie lyzeczka i ma sporo frajdy przy tym ;)

Do góry