reklama
Flammie
Fanka BB :)
A ja właśnie wylicytowałam 36 ubranek za... 35zł nigdy w życiu nie licytowałam, więc jestem dumna jak paw, nawet do mamy zadzwoniłam
Gratuluję!! Tak właśnie często poluję
Wiecie co tak sobie siedzę i myślę, że ciąża mimo wszystko to taki czas wspaniały i niesamowity, że brak słów by to opisać. Tak sobie myślę, że już nie mogę się doczekać aż urodzę, ale z drugiej strony będę tęsknić za tym wierceniem się w brzuszku Małego i teraz jest bezpieczny w moim brzuszku pod moim sercem, mieszka sobie tam spokojnie, śpi, jest mu ciepło i to ja go noszę mam zawsze przy sobie i chronię przed całym złem tego świata. Po porodzie już tak nie będzie....ale też będzie pięknie a może nawet i piękniej
Musiałam się tym podzielić
Tak też myślałam o tym wczoraj przed snem. Czas tak szybko leci w tej ciąży, już prawie jesteśmy na finiszu Staram się cieszyć byciem w ciąży mimo tych wszystkich drobnych niedogodności..
Pytanie do doświadczonych mam - jak dzieci po narodzeniu na tatusia reagowały? Płakały? Wiadomo, że mama będzie najważniejsza na początku dla małego, ale może można coś zrobić by jeszcze w ciąży dziecko nawiązało jakiś kontakt z tatą? Macie jakieś doświadczenia albo możecie coś doradzić?
Asia28BK
Lizzy ja kupiłam 2paczki Pampers na początek jedną New Baby te zielone i jedną Premium Care te białe i zobaczę,dużo znajomych poleca te pieluchy z biedronki są tanie,a nie uczulają ani nic to potem kiedyś też bedę chciała wypróbować;-)
właśnie dzisiaj dostałam te kartę,muszę się zarejestrować;-)
Fazerkam takie firmy się teraz rzadko zdarzają,zazwyczaj trzeba się prosić,dzwonić po sto razy zanim się coś załatwi;-)
Nieufna mój też uwielbia zakupy,jak jedziemy to on się zawsze obkupi i wszytko na niego pasuje,a ja ledwo jedną rzecz sobie kupie;-)
Jak kupujesz w rossmanie to załóż sobie kartę rossne. Rabaty są czasem fajne a na pampersy z rabatem to nawet wychodzą przyzwoicie. Im więcej kupujesz to po czasie zwiększa Ci się rabat
właśnie dzisiaj dostałam te kartę,muszę się zarejestrować;-)
Fazerkam takie firmy się teraz rzadko zdarzają,zazwyczaj trzeba się prosić,dzwonić po sto razy zanim się coś załatwi;-)
pewnie będzie pusto i dziwnie że nikt nie puka od środka;-)Właśnie to chyba dziwne uczucie nie? mieć brzuch i to spory i nagle go nie mieć ewentualnie mieć ale mniejszy bo chyba nie od razu wszystko "znika" i mały ludek obok...ja nadal nie mogę ogarnąć cudu narodzin, nie ma człowieka i nagle jest
Nieufna mój też uwielbia zakupy,jak jedziemy to on się zawsze obkupi i wszytko na niego pasuje,a ja ledwo jedną rzecz sobie kupie;-)
Julka89.89
Cudzie trwaj..
skonczylam sprzatac w koncu i mam dość ja kupiłam sobie pizame ciążową dziś bo nie mam w czym spać, szkoda ze wszyscy ci co tworza pizamy dla kobiet w ciąży uważają że mamy wyglądać jak w workach, no cóż
paula_dabro
Tez się muszę zabrać za sprzątanie i spakować na weekend bo jade do swojej mamusi a mam takiego lenia ze szok...chyba musze sie zebrać bo jak tak bede leżeć to nic z tego nie bedzie
Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app
nieufna
Gratuluję!! Tak właśnie często poluję
Tak też myślałam o tym wczoraj przed snem. Czas tak szybko leci w tej ciąży, już prawie jesteśmy na finiszu Staram się cieszyć byciem w ciąży mimo tych wszystkich drobnych niedogodności..
Pytanie do doświadczonych mam - jak dzieci po narodzeniu na tatusia reagowały? Płakały? Wiadomo, że mama będzie najważniejsza na początku dla małego, ale może można coś zrobić by jeszcze w ciąży dziecko nawiązało jakiś kontakt z tatą? Macie jakieś doświadczenia albo możecie coś doradzić?
Zapewniam Cię, że dzieci na tatusia reagują tak samo jak na mamę Tata ma je w ramionach zazwyczaj jako drugi i więź jest od razu.
Czytam Was i zazdroszczę podejścia do ciąży, ja się już męczę strasznie, ale przy pierwszej ciąży też czułam się rewelacyjnie, ale teraz i wiek robi swoje. Chcę już ja mieć przy sobie, za brzuchem tęsknić nie będę ))
Natomiast codziennie jak leżę to myślę tylko o tym, jak niunia już będzie i wyobrażam sobie jak się będę nią zajmowac Muszę mieć ciekawy wyraz twarzy, bo mąż ciągle pyta o czym ta marzę i rozmyślam ))
Witam
Nie śpię już od godziny slabo czuję ruchy i już mam stresa
Wcześniej wystarczyło położyć się na plecach i było ok a teraz czekam i czekam
Kurcze osiwiejemy chyba do czasu porodu☺ja też dziś z rana samego poczulam lekkie pukanie i chyba czkawkę Mały miał ale żeby takie ruchy to nie. A zjadłam położyłam się i nic! Oj....
Cześć Wam,
Powodzenia dla wizytujących, trzymam kciuki :*
Ja jeszcze nie mam pojęcia jaki materac. Mam mieszane uczucia po tym co czytałam...zupełnie nie wiem.
Moj Malutki dzisiaj słabo sie rusza, wczoraj sie wiercił widac było jak sie przemieszcza a dzisiaj jakies lekkie pukniecia. Chyba ma lenia tak jak Mama
We wtorek mam to 3 usg i juz sie stresuje czy wszystko ok... Jutro jade robić badania miedzy innymi 2 na toxo i sie zastanawiam czy sie nie zarazilam przypadkiem w ciazy. Mam nadzieje ze nie...stres przed badaniem ogromny czy z Małym wszystko dobrze
Miłego i pięknego dnia a pozniej weekendu dziewczyny
To samo mam z tym materacem...hmmm...czym więcej czytam tym mam większy mętlik w głowie. Chyba muszę się wybrać do hurtowni dzieciecej z nadzieją że trafieniach na jakiegoś kompetentnego sprzedawcę który mi coś mądrego doradzi
Myslalam o tym gryka pianka kokos ale tyle czytałam o tej gryce że nie bardzo i chyba nie zdecyduje się. Robiłam notatki i bardziej skłaniam się ku lateks kokos pianka hmmm sama nie wiem☺
Może jak dotkne na żywo to mi to pomoże w wyborze...ehhh
Dzień Dobry!!
Nieufna, fajnie, że kręgosłup nie boli I nie wierz w zabobony. Też się na tym łapie, że mi do głowy takie myśli przychodzą, ale do kiedy będziemy czekać? Do 36 tygodnia? A w 37 też może się coś stać na dobrą sprawę. Musimy mieć nadzieję, że będzie dobrze. Po prostu...
Pauladabro - ja też zaplanowałam zakończyć remont i przygotowania na czerwcu. W lipcu już tylko ogródek A jak będzie? Zobaczymy...
Haha, Kamejka Oni śpią razem, bo starszy ma jakieś stresy ostatnio ze spaniem i to dlatego tak, wcale nie z miłości haha Chociaż ostatnio jak już starszy usnął to młodszy stwierdził, że woli u siebie i się zabrał do swojego pokoju Mój starszy to wrażliwiec, za to młodszy twarda sztuka Ogólnie, jeżeli o takie dostawiane łóżeczka chodzi to słyszałam, że są ok na początek. Co do tej firmy to nie wiem. A jeżeli chodzi o jedno miejsce to też się zastanawiam, bo mam mieć kosz Mojżesza, przy chłopcach nie miałam, od razu spali w swoich łóżeczkach, u siebie w pokoju i teraz nie chciałabym, żeby właśnie Młoda przyzwyczaiła się do ciasniejszego kosza, a potem bach do łóżeczka i sama nie wiem :/
Flammie - no to się cieszę
Iwona77W - trzymaj się!
Iwonaimaja, rozumiem Ciebie, że się boisz, zwłaszcza po tym co przeszłaś, ja też panikuję, bo wciąż mi się mało wydaje. Dobrze, że masz detektor. Bądź dobrej myśli!! I główka do góry!
Agula - kciuki!! Na dziekankę idziesz?
Lizzy - haha, też kiedyś widziałam tą rosyjską
Agnesdem - ja się nie zdecydowałam na ten z Lidla. Kupię Microlife.
Ja też będę miała przewijak na łóżeczku, przy chłopcach jak nie był potrzebny z boku łóżeczka kładłam, bo miałam miejsce od ściany.
A czym się różni termometr Microlife NC 100 od 150????????????
A mi mówią wszyscy, że mam mały brzuch :/ W sumie może i tak, ale czy to ma jakieś znaczenie? W badaniach wszystko ok... :/
Ja nie płakałam po porodach, to chyba po naturalnym tak się człowiek wzrusza, bo po cc to albo wybudzony dopiero co, albo szok, bo wszystko szybko się odbywa. No nie wiem, tak sobie myślę, że jednak po naturalnym, po tym bólu i dłuższym czasie trwania może łza polecieć
Miłego dnia!
Lila też uwielbiam czytać te Twoje odpowiedzi☺☺☺
Co do termometru to jak dziewczyny polecają ten Microlife to też się zdecyduje tylko pisze że jest jeszcze NC150..czy któraś zna różnice???
Dziewczyny na jaki temat te rozmowy na studiach ? bo ja też studiuje i może też powinnam pogadać ja niby się bronie niedługo. mam nadzieje ze zdarze! zrobiłam sobie strasznie ciężki poranek. złożyłam wózek i pochowalam jego części tam gdzie się dało i tak gondole mam pod łóżeczkiem , fotelik w łóżeczku, stelaż na korytarzu a spacerówka ma szafie. jestem padnieta i trochę mi się brzuch stawiał ale już jest ok. jeszcze mi zostało odkurzanie ale to moze później.
Julka odpocznij trochę a sprzątanie nie ucieknie...narobilas sie i brzuch się stawia więc nie ryzykuj tylko polez trochę pracusiu
No mnie to zadziwia. Polska raczej kraj ludzi średniego wzrostu. Mało kobiet ma 1,80m. a spodnie jak kupię musze obcinać, sukienki skracać a po porodzie nie mogę zejść z łóżka
Ja całkowicie odwrotnie hihii zawsze problem mam z długością spodni, rękawów itd ehhh taki problem jak Lila
Ja mam 178 czy tam 180, nigdy nie wiem, a i tak zejść nie mogę :/ U mnie znowu na odwrót, sukienki wiecznie za krótkie, rękawy w bluzkach czy marynarkach też
Możemy podać sobie rękę
fazerkamm
Flammie nie nie... nie mama jest najważniejsza dla dziecka na poczatku, tylko oboje rodzicow, zarowno mama moze kangurowac jak i tata, mozna odcisgnac mleczko i dac tacie zeby nakarmil z butelki. Bardzo duzo kobiet robi ten blad ze robia wszystko przy dziecku (bo niby zrobia to najlepiej) a pozniej sie dziwia ze dziecko nie ma kontaktu z tata.. od poczatku zarówno tata jak i mama po rowno powinni zajmowac sie dzieciatkiem, przynajmniej u mnie tak jest i maly nigdby nie wyroznial mnie czy meza.
Asia28BK dokladnie dlatego szczene z podlogi wciaz zbieram.
Nieufna mi tez brzucha raczej brakowac nie bedzie, meczy mnie bardzo ta ciaza.
Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom
Asia28BK dokladnie dlatego szczene z podlogi wciaz zbieram.
Nieufna mi tez brzucha raczej brakowac nie bedzie, meczy mnie bardzo ta ciaza.
Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom
nieufna
Kurcze osiwiejemy chyba do czasu porodu☺ja też dziś z rana samego poczulam lekkie pukanie i chyba czkawkę Mały miał ale żeby takie ruchy to nie. A zjadłam położyłam się i nic! Oj....
To samo mam z tym materacem...hmmm...czym więcej czytam tym mam większy mętlik w głowie. Chyba muszę się wybrać do hurtowni dzieciecej z nadzieją że trafieniach na jakiegoś kompetentnego sprzedawcę który mi coś mądrego doradzi
Myslalam o tym gryka pianka kokos ale tyle czytałam o tej gryce że nie bardzo i chyba nie zdecyduje się. Robiłam notatki i bardziej skłaniam się ku lateks kokos pianka hmmm sama nie wiem☺
Może jak dotkne na żywo to mi to pomoże w wyborze...ehhh
Lila też uwielbiam czytać te Twoje odpowiedzi☺☺☺
Co do termometru to jak dziewczyny polecają ten Microlife to też się zdecyduje tylko pisze że jest jeszcze NC150..czy któraś zna różnice???
Julka odpocznij trochę a sprzątanie nie ucieknie...narobilas sie i brzuch się stawia więc nie ryzykuj tylko polez trochę pracusiu
Ja całkowicie odwrotnie hihii zawsze problem mam z długością spodni, rękawów itd ehhh taki problem jak Lila
Możemy podać sobie rękę
A zobacz jeszcze ten materac http://www.tomi.pl/hevea-materac-duo-activia-piankowy-120x60.html
Jest to pianka, która się nie odkształca.
reklama
paula_dabro
Zapewniam Cię, że dzieci na tatusia reagują tak samo jak na mamę Tata ma je w ramionach zazwyczaj jako drugi i więź jest od razu.
Czytam Was i zazdroszczę podejścia do ciąży, ja się już męczę strasznie, ale przy pierwszej ciąży też czułam się rewelacyjnie, ale teraz i wiek robi swoje. Chcę już ja mieć przy sobie, za brzuchem tęsknić nie będę ))
Natomiast codziennie jak leżę to myślę tylko o tym, jak niunia już będzie i wyobrażam sobie jak się będę nią zajmowac Muszę mieć ciekawy wyraz twarzy, bo mąż ciągle pyta o czym ta marzę i rozmyślam ))
Nieufna mam to samo z tym wyobrażaniem :-) tez sobie myśle jak go tulę, ubieram, karmie, jak ide z nim na spacer fajnie ze to juz niebawem :-)