reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
Witam się z rana :-)

Iwona35 - no u mnie też 3 ciąża i żaden lekarz nie patrzył na usg...! Położne to samo, zawsze pytali tylko o termin z OM. A ten zawsze był 2-3 dni póżniej niż z OM. I dziewczynki rodziły się kilka dni PO terminie z OM. Teraz jest inaczej, przez cały czas maluch jest starszy o 1 tydzień. Jeśli urodzę tydzień wcześniej to znaczy, że termin z usg jest istotny :D :D :D

Julka, Iwona - ja też mam zgagę jak cholera..... :( No wczoraj to myślałam, że zwariuję.... A do tego Milenka miała jakieś kłopoty żołądkowe i hm.....jak zaczęła wymiotować, to na pół kuchni....

Za kilka dni przylatuje z Anglii teściowa - mieszka tam już 7 lat. Dla dziewczynek przywiozła mi kilka fajnych ciuszków - może teraz też coś się trafi ;-)
jesli termin miałby prawie 3 tygodnie róznicy patrzyliby:) bo przy 40 tygodniu to juz ważne info:) szczęście nie doczekałam tego dylematu:)

U mnie też, jak dzwonią to zawsze pytają, tak samo znajomi.
Bardzo miło natomiast robi mi się zakupy na bazarku, bo znajomi sprzedawcy zawsze pytają, rozmawiają i cieszą się ze mną ;D

Dzisiaj w Lidlu są rzeczy dla mam i małych dzieci. Zastanawiam się nad termometrem elektronicznym co z odległości mierzy temp. Ma może któraś z was taki? Polecacie?

Byłam z rana przed 8:00 w lidlu :) chciałam dorwać legginsy i spodnie i mam! Tyle było bab?! Byłam w szoku i całe kosze brały, więc wątpię, ze tylko dla siebie :( kupiłam skarpetki dla dzidzi, legginsy, bluzki, spodnie i staniorka. Pojechałabym godzinę później to nie dostałabym nic.

Co do termometru to mam, ale taki co przykładam :)

U mnie z rodziny to moi rodzice najbardziej a rodzina męża wcale. Jego siostra ma też córkę i nie mamy z nią wspaniałych relacji, ciągle nam zazdrości, więc jak usłyszała, że my też będziemy mieć dziewczynkę to w ogóle ma mnie w dupsku.
Znajomi to wiadomo zapytają czy coś, ale ja też nie kręce tematu, bo wiem że to uciążliwe jak ktoś nie jest w ciaży a ja non stop o dzidziolach mówię.

Byłam z rana przed 8:00 w lidlu :) chciałam dorwać legginsy i spodnie i mam! Tyle było bab?! Byłam w szoku i całe kosze brały, więc wątpię, ze tylko dla siebie :( kupiłam skarpetki dla dzidzi, legginsy, bluzki, spodnie i staniorka. Pojechałabym godzinę później to nie dostałabym nic.

Co do termometru to mam, ale taki co przykładam :)

U mnie z rodziny to moi rodzice najbardziej a rodzina męża wcale. Jego siostra ma też córkę i nie mamy z nią wspaniałych relacji, ciągle nam zazdrości, więc jak usłyszała, że my też będziemy mieć dziewczynkę to w ogóle ma mnie w dupsku.
Znajomi to wiadomo zapytają czy coś, ale ja też nie kręce tematu, bo wiem że to uciążliwe jak ktoś nie jest w ciaży a ja non stop o dzidziolach mówię.
ooo super jejku nawet nie wiedzialam ze w lidlu dzis sa takie rzeczy chyba zaraz sobie podjade:) a gdzie sa wyprodukowane body dla maluszkow? Moze cos jeszcze dostane;)zobacze...bo powiem sczzerze ze bardziej kupuje w rozmiarze 62 bo nie wiele sie rozni od 56 a wole miec juz troszke wieksze...z 56 to mam 3 4 body i wystarczy i 1 pajacyk reszta 62:)

widze, ze sa tez leginsy dla maluszkow..ale teraz pytanie-bo poki sie nie zagoi pempuszek to polozna mi powiedziala ze lepiej stosowac tylko body pajacyki....nie body ktore przyciskaja prempuszek..chyba ze sa wieksze i po zagojeniu chcemy zalozyc.

witajcie:)
...
Dzis ogolnie czuje sie ok..tylko ciezko mi sie oddycha..

Mi tez strasznie ciężko się oddycha, właśnie wróciłam ze sklepu osiedlowego, myślałam że zemdleję przy kasie tak mi słabo było. Muszę jutro się zebrać i iśc na badania krwi, bo moja hemoglobina coraz słabsza. Na spacer z Małą nie pójdę, bo boję się że zemdleję gdzieś po drodze a jest taka piękna pogoda.

Dzisiaj w Lidlu są rzeczy dla mam i małych dzieci. Zastanawiam się nad termometrem elektronicznym co z odległości mierzy temp. Ma może któraś z was taki? Polecacie?

Ja mam elektroniczny ale kupiłam w aptece, ten z Lidla był kiepski i zwróciłam go w ramach reklamacji. Teraz mam firmy Microlife i jest super.

reklama
Mi tez strasznie ciężko się oddycha, właśnie wróciłam ze sklepu osiedlowego, myślałam że zemdleję przy kasie tak mi słabo było. Muszę jutro się zebrać i iśc na badania krwi, bo moja hemoglobina coraz słabsza. Na spacer z Małą nie pójdę, bo boję się że zemdleję gdzieś po drodze a jest taka piękna pogoda.

Ja mam elektroniczny ale kupiłam w aptece, ten z Lidla był kiepski i zwróciłam go w ramach reklamacji. Teraz mam firmy Microlife i jest super.
Właśnie rozmawiałam teraz z koleżanką i też mówiła że nie zabardzo są różna temp. pokazują.

Do góry