reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Lexie gdzie robisz amniopunkcję ???? ja mam 26 stycznia daj znać po jak było, bo ja trochę się boję. A jaki wynik końcowy ci wyszedł po usg i po testach u mnie 1;422 dla trisomi 21
Amnio mam w łodzi na czechosłowackiej. Też się boję... Do łodzi mamy kawałek drogi także wyniki telefonicznie mi powiedzieli że nieprawidłowe. Ale szczerze mówiąc to nawet nie dopytywałam. Jak dla mnie pappa to tylko prawdopodobieństwo i nie chciałabym sobie robić ani fałszywej nadziei ani się przejmować na zapas. Dodam że amniopunkcje miałam wyznaczoną jeszcze przed testem pappa że względu na obrzęk...

reklama
Lexie gdzie robisz amniopunkcję ???? ja mam 26 stycznia daj znać po jak było, bo ja trochę się boję. A jaki wynik końcowy ci wyszedł po usg i po testach u mnie 1;422 dla trisomi 21

Dornia,
Przy tak niewielkim ryzyku skierowano Was na amniopunkcje ?! Dlaczego, czy sami chcieliscie?? Czy byly jeszcze jakies inne przeslanki ?

Mamawiki32 hahaha ja do centrum tez autem nie wjezdzam :p i to fakt to co się tu dzieje na drogach to ludzkie pojecie przechodzi... tak jak piszesz nie ma sensu tu kupowac nowego auta :) my naszym jak pojechalismy do PL to wstyd bylo nim jechac bo na tle innych samochodow w PL to ruina a tu sie nie wyróżnia z tlumu innych pojazdow :p

Dobrze, ze uprzedzasz ;) Bo my jak przyjezdzamy do Pl, to znajomi Dunczycy nie moga zniesc, jak Polacy jezdza.. Mowia, ze to jakis koszmar na polskich drogach, kazdy sie wyprzeda, przekracza predkosc... No, dla m.za pierwszym razem to byl totalny szok kulturowy ;) Bo w Skandynawii jezdzi sie przepisowo i wrecz - zachowawczo.
Domyslam sie zatem, ze wypozyczenie auta na miejscu nie ma najmniejszego sensu :D Dopiero bylaby konsternacja...

Fazerkamm, dlugo tam mieszkacie ?

Zielona stokrotka boję się strasznie ale robię to dla fasolki bo jeśli jest coś nie tak to będą mogli mu lepiej pomóc. Ale wierzę że wszystko będzie dobrze.☺

Witajcie
Nadrobiłam czytanie, produkcja postów jest spora. Przygotowałam obiad dziś duszona karkówka, ziemniaki i kapusta zasmażana.
Czy Wy macie też wrażenie czasami jakby się wam brzuch napinał? ja leżąc na brzuchu wyczuwam macicę i dziś kilka razy czułam napinanie. Chyba macica zaczyna ćwiczyć.
Lexie...witaj, ja bym się bała bardzo amniopunkcji, raczej najpierw zdecydowałabym się na Nifty lub Harmony. Co mówili lekarze? Czym to może być spowodowane? Nie masz suwaczka, ale skoro masz termin na 8 lipca to jesteś w 15 tc ciązy, tak?
Dornia, czemu robisz amnio? Przecież Twoje ryzyko nie jest duże? jeśli nie chcesz to nie odpowiadaj.
Witam Resztę Mamuś!!!

Tych kłótni nie będę komentować, nie wchodzę w szczegóły, mam tylko nadzieję, że nie wpłynie to na naszą grupę bo bardzo polubiłam Was dziewczyny i naprawdę jesteście super wsparciem!

Venicee- myślami jestem z Tobą, czekamy na Ciebie!

witajcie dziewczyny:) właśnie czytałam Wasze wspisy- nie no tyle tu sie dzialo od wczoraj ze az ciezko odpisac każdej;) ale w wielkim skrocieeeeeee dziewczyny pamietajcie ze oczywiscie kazdej z nas inaczej pracuja hormony każda z nas wszystko inaczej odbiera ma swoje indywidualne przezycia doswiadczenia i przemslenia-ale jestesmuy tu po to aby po prostu sie wspierać bo nie ma co sie oszukiwac nie o wszytskim mozna z mezem porozmawiac bo a siłownia a po praca a bo jakies problemy a bo zmeczenie...poza tym jak nam doradza..skoro w ciazy nie sa..tu nie mniej możemy sie dzielic swoimi doswiadczeniami wiedza ale nie SPRZECZAC-to ze jedna ma odmienne zdanie od drugiej to trzeba to przyjac na miekko po prostu kazdy ma swoje zdanie:)

Jeśli chodzi o badania-ciesze sie ze wiele z nas juz jest po badaniach-ze jesteśmy trochę spokojniejsze:)ja teraz kolejna wizytę mam na poczatku lutego 05.02.2016:)juz zaczynam odliczać dni;) i tak czytam czytam jakie badania robicie kurcze ja co miesiac mam pobierana krew i oddawany mocz i pozniej wyniki- czy wszystko jest w normie..koniec. Oczywiscie usg u gin tez ale nic wiecej-lekarz mi powiedział, ze nie mam potrzeby robic prenatalnych......................chyba ze bardzo bardzo chce,....i sama nie wiem w sumie on jest lekarzem i on wie jakie badania powinnam robic wiec chyba nie muszę sie dopytywać a czy mam robic to czy tamto...? A krzywa cukrowa kiedy jest w którym tygodniu?

Krzywą robi się między 24, a 28 tc, no chyba, że w poprzedniej ciąży miałaś cukrzycę to jak naszybciej.
Co do pobytu to tak czeka się w poczekalni, nie wolno chodzić zalecane jest aby po prostu siedzieć/leżeć, bo ruch wpływa na spalanie cukru. Mi nie pozwolono wrócić do domu, a mieszkałam dosłownie po drugiej stronie ulicy.
Badanie polega na tym, że na czczo badają poziom cukru, podają glukozę do wypicia, a następnie czekasz godzinę pobierają krew, i znów na poczekalnie i czekasz drugą godzinę i znów pobieanie krwi, może też być tak,że tylko po 2 godzinach pobierają krew, bez tego pobierania po godzinie.
Powtórne badanie obciazenia glukozą powtórzyć powinna pacjentka która na początku ciąży wykonała ten testi wynik był negatywny, wtedy powinna powtórzyć badanie właśnie miedzy 24, a 28 tc. bo wtedy cukrzyca najczęściej sie ujawna.

Julita- ja w pierwszej ciąży do 17 tygodnia wymiotowałam i czułam się jak wrak człowieka... później z dnia na dzień było coraz lepiej :) i tego

Doris może to być wadą genetyczna, wada serca a może to być jakaś infekcja u dziecka. Czytałam też że może to być od choroby matki na początku ciąży np. grypy. Miałam jakiś tam katarek ale nie nazwałbym tego nawet przeziebieniem. Na usg jest wszystko dobrze serce i inne narządy kość nosowa widoczna i ogóle ok.

Fazerkam, nam też się udało jakoś odzyskać, Arek to taki magik, nie wszystko i wszystko wymieszane, ale jednak :zawstydzona/y: Dzięki za odpowiedź odnośnie Venicee :)
Lexi, witaj! Oby amniopunkcja wyszła dobra. Buziaki! Cieszę się, że idzie ku lepszemu :)
Dornia - zaciskam kciuki za Twoją amniopkunkcję!
MamaWiki, hahaha, o matko! To dopiero taksówkarz :laugh2:
Doris, ja tak chyba mam. W ogóle jakoś od dwóch dni to mnie trochę brzucho pobolewa albo się tak napina właśnie, sama nie wiem. I już wiem co to takie ukłucie pod brzuchem, jak kiedyś dziewczyny pisały, że tak mają. Miałam tak ostatnio. Masakra! :)

reklama
Do góry