reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Kasiulka ja też nie nawiąże stwierdzenia że ciąża to nie choroba. Moim zdaniem choroba czasem lepsza. Masz tydzień grypę, lezysz a potem wracasz do żywych. A w ciąży czasami kobieta czuje się gorzej niż jakby była chora, jest ciężko, nie ma się sił. Nie każda w ciąży tryska energia. A tu jeszcze obowiązki. I to nie tydzień a często całe 9 mies jest ciężkie.

reklama
Kasiulka ja też nie nawiąże stwierdzenia że ciąża to nie choroba. Moim zdaniem choroba czasem lepsza. Masz tydzień grypę, lezysz a potem wracasz do żywych. A w ciąży czasami kobieta czuje się gorzej niż jakby była chora, jest ciężko, nie ma się sił. Nie każda w ciąży tryska energia. A tu jeszcze obowiązki. I to nie tydzień a często całe 9 mies jest ciężkie.

O to to.... I weź jeszcze smiej powiedzieć, że ciąża to nie taka fajna sprawa, że źle się czujesz! Toż to nie wypada.... nie wolno! No i teraz trzeba byc super-matką-polką - nie wypada zrezygnować z pracy, no jak! trzeba sie realizować! Ble! farmazony! Sa dziewczyny, które całe 9 miesięcy musza spędzić w pozycji leżącej. Można depresji dostać!
Ja akurat ciąże znosze dobrze - mam migreny, a w ciąży mi ustępują. Tylko zmęczenie daje o sobie znać...

O to musze sobie ściągnąć :) jeden kalendarz co mam to pokazuje mi dzisiaj 6 t i 1 d a termin na 3 lipca.
A wizytę mam umówiona 23 listopada to będzie 8 t wiec juz serducho powinno być :)

Ja w pierwszej ciąży nie wymiotowalam zbyt dużo miałam raczej mega nudności :/ ale źle wspominam 4 miesiące leżenia w szpitalu cóż liczę ze teraz będzie inaczej :) ale mam znajome które w ciąży czuły się wymnienicie i nie miały żadnych dolegliwości :)

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

Kari jakbym widziała siebie w ciąży. Przez pierwsze trzy miesiące nie mogłam nic pić tyko wodę. Wszytko inne mi smierdzialo. Nie wymiotowalam ale strasznie meczylo mnie wieczorem. Slodyczy nie tknelam do II trymestru.

A teraz nie wiem, czy sobie tej ciąży nie uroilam he he. Dzień po bardzo bolał mnie jajnik, potem od środy do soboty miałam bóle w podbrzuszu jak na @. A od wczoraj nic... I przeczytałam, że talię coś może też być od "pustej" owulacji... także może lepiej nie będę się nakrecac... test zrobię jutro-pojutrze...

Ja mam akurat angielska "pregnancy +" więc jak znacie angielski mogę ją polecić. Przy otwarciu wita mnie "witaj Alicja, jesteś w 6 t 1 d ciazy" zdjęcie dziecka na tym poziomie rozwoju i wszystkie informacje. Wielkość ziarenka ryżu, waga, i wszystkie info dot ciąży w tym okresie.
Kasiulka dokładnie. Zgadzam się co do słowa. Ja nie jestem taka silna i typowa matka polka. I jak się źle czuje to nie udaje ze czuje się świetnie tylko narzekam sobie bo mam prawo wyrazić swoje prawdziwe samopoczucie. Przeszłam ciążę 2 razy w całości i wiem że to sielanka nie jest. Przynajmniej dla mnie. Pierwsze miesiące mdlosci i osłabienie. Kolejne zaczynają się bóle kręgosłupa, bioder, a na koniec to już w ogóle ciężko. I do tego zajmuj się dziećmi małymi które ci nie pomogą tylko utrudniają. Chętnie się zamienię z kimś chorym i odchoruje za niego nawet i miesiąc :-D biorę na siebie wszystkie gorączki czy sraczki :-D ale niech ten ktoś za mnie odrębne te 9 miesięcy nie choroby :-)

Anulka mamy ten sam termin :-) . Malinka no to faktycznie jak u ciebie :-D powoem wam że marzyłam zawsze o córce a teraz chce mimo wszystko 3 chłopca :-D taka "rodzinka pl" :-D czuje ze będzie chłop :-D

Kari jakbym widziała siebie w ciąży. Przez pierwsze trzy miesiące nie mogłam nic pić tyko wodę. Wszytko inne mi smierdzialo. Nie wymiotowalam ale strasznie meczylo mnie wieczorem. Slodyczy nie tknelam do II trymestru.

A teraz nie wiem, czy sobie tej ciąży nie uroilam he he. Dzień po bardzo bolał mnie jajnik, potem od środy do soboty miałam bóle w podbrzuszu jak na @. A od wczoraj nic... I przeczytałam, że talię coś może też być od "pustej" owulacji... także może lepiej nie będę się nakrecac... test zrobię jutro-pojutrze...

A robiłaś już test, albo betę??

Ja mam akurat angielska "pregnancy +" więc jak znacie angielski mogę ją polecić. Przy otwarciu wita mnie "witaj Alicja, jesteś w 6 t 1 d ciazy" zdjęcie dziecka na tym poziomie rozwoju i wszystkie informacje. Wielkość ziarenka ryżu, waga, i wszystkie info dot ciąży w tym okresie.
Kasiulka dokładnie. Zgadzam się co do słowa. Ja nie jestem taka silna i typowa matka polka. I jak się źle czuje to nie udaje ze czuje się świetnie tylko narzekam sobie bo mam prawo wyrazić swoje prawdziwe samopoczucie. Przeszłam ciążę 2 razy w całości i wiem że to sielanka nie jest. Przynajmniej dla mnie. Pierwsze miesiące mdlosci i osłabienie. Kolejne zaczynają się bóle kręgosłupa, bioder, a na koniec to już w ogóle ciężko. I do tego zajmuj się dziećmi małymi które ci nie pomogą tylko utrudniają. Chętnie się zamienię z kimś chorym i odchoruje za niego nawet i miesiąc :-D biorę na siebie wszystkie gorączki czy sraczki :-D ale niech ten ktoś za mnie odrębne te 9 miesięcy nie choroby :-)

:-D:-D No to ja jednak wole te ciążę. Bo na końcu jest chociaz nagroda.

Choroby nie życzę nikomu, nawet miesiąca. Tyle ile ja sie nacierpiałam. O nie nie nie..... najgorszemu wrogowi nie zyczę i się nie zamienię. Biorę tę ciążę :p

reklama
wow ale lecicie z tematem :D
No chyba ja tu najstarsza heheh...
Ja też mam termin na 12...tak mi kalkulator wyliczył..Łykam wyłącznie folik...

Do góry