reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
Właśnie ka tez nie wiem na kiedy się zapisać. Teoretycznie mam 6 tc ale myślę że raczej tydzień mniej. I czy pod koniec listopada będzie chyba w porządku?
Ja biorę tylko kwas foliowy. I pracować planuje conajmniej do końca roku bo nie wiem jak to się poukłada z umowa ;/

Ale nie wiem bo w pierwszej ciąży leżałam bardzo długo w szpitalu , drugą straciłam na samym początku . I trochę się boje co i jak

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

No właśnie. .. kiedy iść na pierwszą wizytę? W siódmym tc żeby zobaczyć serducho czy wczesniej?

Na wizytę umówiłam się na 13.11 chciałam poczekać do 20.11 ale mój lekarz gdzieś jedzie i go nie będzie przez 3 tygodnie. Będzie to 6t3d więc na bijące serce raczej nie liczę. Nie wiem....może umówię się do innego lekarza na trochę później.

julita1212 w pierwszej ciąży też wymiotowałam i uwierz mi, że to było lepsze niż te ciągłe nudności i ból głowy....wtedy poszłam, zwymiotowałam i z bańki a teraz ciągle słabo się czuję i mi niedobrze :-( bleee
monika_m też nie mogę dodać suwaczka....robię wszytsko zgodnie z instrukcją i lipa.

Na wizytę umówiłam się na 13.11 chciałam poczekać do 20.11 ale mój lekarz gdzieś jedzie i go nie będzie przez 3 tygodnie. Będzie to 6t3d więc na bijące serce raczej nie liczę. Nie wiem....może umówię się do innego lekarza na trochę później.

julita1212 w pierwszej ciąży też wymiotowałam i uwierz mi, że to było lepsze niż te ciągłe nudności i ból głowy....wtedy poszłam, zwymiotowałam i z bańki a teraz ciągle słabo się czuję i mi niedobrze :-( bleee
monika_m też nie mogę dodać suwaczka....robię wszytsko zgodnie z instrukcją i lipa.

Tyle że ja nie miałam z banki...Z miską się nie rozstawalam...jadłam i od razu zwracałem...po 3 Mc wyszłam na dwór sama...

Ja w pierwszej pobiegłam na 2 dzień po teście pozytywnym. Lekarka pogratulowała i kazała wrócić za 2 tygodnie.
Teraz poczekam... nie powiem, ze spokojnie bo mnie roznosi, ale poczekam.
Pierwsze usg mialam wtedy w 11 tc. Jak ja wytrzymałam nie wiem.

Rok temu byłam w ciąży biochemicznej - radochy było 4 dni, ale od początku miałam jakieś złe przeczucia. Teraz staram się podchodzić do sprawy optymistycznie.;-) Jak tym razem pójdzie źle to pozostane przy swoim jedynaku.

reklama
Ja mam lekarza 12 w czwartek. Będzie 6 tydz ale idę nie słuchać serca tylko sprawdzić czy wszystko ok znaczy czy zgadza się tydzień i czy nie jest to jakaś ciąża pozamaciczna. A resztę ciąży będę już normalnie prowadzić w uk znaczy 2 usg- 12 i 20 tydz.

Do góry