reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Witam!

Fazerkam - zdrówka i jeszcze raz zdrówka!! Oby szybko było lepiej!
Iwona35, mam dokładnie to samo!!! Teraz to ja się podpisuję obiema rękami i nogami pod Tobą :D
Gwiazda, gdzie zrobiłaś zakupy? :)
MalinowaMarta - zdrówka dla Ciebie też! Ja porody oglądałam jak w ciąży nie byłam, teraz jakoś nie mogę :/ :D

W ciucholandzie ; ) bo ja mam spodnie na krótko i dlatego ;) a nir Lubie przepłacać ;)

reklama
Raczej nie bo mnie do końca chyba trzymać nie będą. Lekarz coś wspominał o cięciu w 38 lub 39 tyg. Jak donoszę tą ciążę do 35 bez zatrucia to już będę szczęśliwa.

Lila- dziękuję :) oby tylko cukry tak nie szalaly przy przeziebieniu to bym to znosila a tak mimo diety takie przekroczenia :(

Fazarka i MalinowaMarta dużo zdrówka!

Malinka- powodzenia w pracy!

Agusia- też się stresuje jak nie czuję maleństwa...

Ja odkąd liczę każdy dzień co godzinę mierze cukier to czas się tak wlecze... U mnie dziś wg om 14+6, a wg USG 15+3... jak ja już chce LIPIEC!! ;)

Gwiazda- udany shopping ;)

Ja mam dziś moc!! My już z Ami w domku. Mimo przeziębienia czuję się dobrze, postawiłam zupkę dla Ami (dobrze że mam katar to nie czuję smrodu z kurczaka) ;) drugie pranie już się pierze :) Ami szaleje na górze :)
Miłego dnia życzę :)

Cześć dziewczyny, szaro, buro i ponuro.
Zazdroszczę Wam chodzenia do pracy, naprawdę w domu można posiedzieć tydzień, ale miesiąc to już dla mnie męka, tym bardziej, że tyle się tam dzieje :(
Jeśli chodzi o wiek ciąży to mi na jednym usg pokazuje datę porodu 5 lipiec a na innym 9 lipiec, więc cztery dni to mało. Kalendarz pokazuje 17 tydz.

Malinka, powodzenia:)

Chorym dużo zdrówka!!!

U mnie dziś 14+3, moja lekarka liczy tak jak @margerrita mówi, czyli że to 15 tydzień. To działa tak samo jak liczenie wieków - jak były lata "1900 plus coś" to wiek był XX, a nie XIX. Mi pomogło się zorientować, jak sobie tak skojarzyłam.

Dużo z nas chyba będzie miało cesarki wcześniej, nawet w czerwcu chyba?

Malinka, powodzenia!
Jolcia, dobrze słyszeć, że mimo przeziębienia moc Cię nie opuszcza ;)

Miłego dnia!

Mi z cesarką przedstawił scenariusz jak łożysko się nie przesunie a w 30 tyg kuracja sterydami dla dziecka żeby płuca się szybciej rozwinęły. Ale moje łożysko się przesunie bo ja nie jestem stworzona do rodzenia przez cc tylko przez sn :-D

reklama
Wiem ze temat był ale mój gin liczy np do przodu tydzień bo ja dzisiaj jestem 17 tydz 4 dzień a moja gin liczy to jako połowa 18 tyg ;) i się gubię jak Wy liczycie; ))
ps. Malinowa 18 tydzień to początek 5go miesiąca?
a 20 tydzień to nie jest początek 5 miesiąca?
ja się w tym gubię .... ;ppp
Ja miesiące sprawdzam wg tego wyliczenia:
ImageUploadedByForum BabyBoom1453713769.305134.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1453713769.305134.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1453713769.305134.jpg
    100,2 KB · Wyświetleń: 326
Do góry