reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Dzięki dziewczyny. Doszłam do wniosku ze zjem te owoce przed snem, skoro codziennie tak robie to bez sensu było by "oszukiwać".
Mam jeszcze pytanko do mam tarczycowych. Czy bralyscie euthyrox przed badaniem krzywej czy po? Zapomniałam zapytać lekarza...

reklama
Właśnie chodzi o to, zeby nie odstawiac nic dzień przed! Bo bez sensu wtedy sie badać. Jedynie co, to trzeba być min 6godzin po posiłku.

Zaliczylam wymioty, mdlilo od.rana, a już myślałam, ze koniec
w tej ciąży...

Pola, ja nie bralam bo hormony od razu też robilam.endokrynolozka mówiła ze euthyrox zawiera laktoze i może zafalszowac wynik, mi dala letrox, bo on nie zawiera

Ostatnia edycja:
Pola ja tez bede robila od razu hormony. Jak pytalam mojego gina o posilek to powiedzial, ze kolacje jem normalna a rano jedynie ciut wody moge. Malgosiu u mnie w aptece dali mi zamiast euthyroxu letrox poniewaz nie ma euthyroxu w hurtowniach i nie wiedza kiedzy i czy bedzie i jak dlugo beda mieli letrox....

Mi sie w ogóle posypały wyniki i mam tsh powyżej 5... Już sobie sama zwiekszylam lekko dawkę, wizyte mam za tydzień dopiero, chyba ze sie idą wbić wcześniej...M

Malgorzatkar, mi tez tsh ne chce spaść do jakiegoś normalnego poziomu, no ale najwazniejsze jest to ze bierzemy leki.
Ciagle sie zastanawiam co zrobic z tym euthyroxem, czy brac rano czy nie. Jesli nie wezmę to bede musiała po wypiciu glukozy odczekać jeszcze kilka godzin zeby wziac go na czczo... Nie wiem czy tyle wytrzymam bez jedzenia.

wiecie co?dziwia mnie troche te nasze suwaczki...wedlug mojego moj maly powinien wazyc ponad 500, jak 2 tyg temu wazyl juz 632 gramy :no:
ja mysle ze nie ma co sie sugerowac suwczkami,moja dzidzia tyzdien temu wazyla 880:)usg tez nie dokoncajest wiarygodne

U mnie dzisiaj znowu nudy, mąż poszedł pograć w tenisa a potem do pracy także cały czas praktycznie sama:/:/
Odnośnie porządków przy rzeczach dla maluszka to jeszcze nic nie robie:/ Większość rzeczy mamy jeszczw w PL, maja nam paczki wysyłać i chce zacząć to ogarniać jak już będę miała wszystko, żeby nie bawić się po 5 razy ze wszystkim.
Już mi coraz mniej rzeczy zostało do kupienia tak myślę :D:D Głownie takie kosmetyczne rzeczy i dla mnie do szpitala koszule:):)

Moja Julcia dzisiaj od rana też szaleje:D:D Ciekawe czy jej tak zostanie :D
ja tez jeszce nicnie szykowalm....

W Rossmannie jest duuuzo promocji. Info na zakupowym :)
dziekuje:)

Ja w rozsypce - w nocy spać nie mogę, w dzień brzuch boli, roztargniona jakaś jestem, no i dziś oddechu złapać nie mogłam - szybki tel. do gina i coś mi powiedział o powiększaniu macicy i że to normalne - nie pocieszył mnie, ale troszeczkę uspokoił....

Mati dziś pierwszy raz, po miesięcznej przerwie, był w przedszkolu - wrócił szczęśliwy i zmęczony na maxa - teraz grzecznie siedzi i bajkę ogląda :-)

No i zgubiłam moją kartę z rossmana :-( Można dostać jakiś duplikat? Czy wszystko przepadło? Orientujecie się może?
ja tez mam ostatnio male klopoty z oddychaniem:no:nie tak czesto alejednak sa....dziwne uzcucie....

haust - witaj w klubie, ja też ostatnio spać w nocy nie mogę, z soboty na niedzielę zasnęłam o 5 !:szok: jak o 3 usnę to jest całkiem nieźle, strasznie mnie to denerwuje, bo później pół dnia przesypiam, bo jestem do niczego :crazy:

dziewczyny ,a jeśli nie zamierzam karmić piersią to chyba biustonosz dla karmiących mi się nie przyda ? czy powinnam jednak kupić ?
wspolzcuej nieprzespanych nocek:no:
ja mimo karmienia piersia(Wiki do roku,Ola tylko miesiac) nie mialam nigdy biustonosza do karmeinia,nie podobaja mi sie :sorry2:wiec nie widze powodu zebys kase wydawala

Haust można zgłosić zagubienie, nawet przez stronę, albo można wziąć po prostu drugą i połączyć konta...
moze mi cos doradzisz.....otoz mam karte rossne odkadb Ola sie urodzial i cos musialm źle wpisac bo mimo ukonczenia przez Ole 3 lat nadal nabija mi rabar.teraz pzry zakupach ciazowych juz mi nie nabija bo panie powiedzialy ze musze nowa karte zalozyc.dla mnie bez ssensu,zebym kilka kart miala:confused:myslalm ze da sie tojakos razem ale w sumie w zadnym rossmanie nie umeili mi odp na to pytanie:sorry2:

Kum;10620246]kiedy macie zamiar prac i prasować rzeczy?
ja mysle ze wmaju ,wzcesneij niema sensu...

Kopacz, bierz to, w czym ci będzie wygodnie :) ja miałam szlafrok i nie zalozylam ani razu bo mi gorąco było. Jedzenie przynosili do pokoi, tylko na szczepienie trzeba było iść na drugi koniec korytarza, więc nie był potrzebny. Brakowało mi najbardziej kontaktu w łazience żeby włosy wysuszyc :)
A gdzie zamierzasz rodzić? Tam u siebie w gorach?
ja tez sporadycznie uzywalam szlafroka ale jestem zdania ze lepiej nosic niz sie prosic;)
ale cienkiego nie mam,hm musze sie rozejrzec...

ale moj mały kopazc/kopaczka:confused:daje mi popalic ,brzuch faluje:-Dostatnio sie zastanawiam czy nasz trzeci dzidzius bedzie lubial jazde samochodem bo co wsiade do auta to jescze bardziej szaleje:-Dnasza dwojezcka uwielbialy jazde ,to ich uspokajalo,czas pokaze jak bezdie tym razem;)

Dziewczyny wy już całkiem ogarnięte z zakupami jesteście :tak: ja jak na razie mam ... listę :szok: no dobra ubranek trochę uzbierałam, ale to kropla w morzu potrzeb :-(
Ja mam tak napięty grafik, że nie wiem jak się ogarnę :sorry2: Co tydzień COŚ - urodziny chrześnicy męża, urodziny N., święta, malowanie i sprzątanie, urlop i będzie POŁOWA MAJA :szok: Do tego czasu nie ma sensu za dużo rzeczy kupować, choć wolałabym przynajmniej mieć torbę przygotowaną :sorry2:

kawo ja nawet listy nie mam,czekalm na garderobe i mialm zazcynac przeglad tego co mam ale mimo ze garderoba juz jest to weny brak....

reklama
Pochorowalam sie na tej dzialce... Nie ide dzis na zadna krzywa cukrowa i pewnie nie pojde az do kolejnej wizyty. Nie mam juz skierowania, a w przyszlym tygodniu babki z laboratorium nie beda pamietaly, ze zwymiotowalam i pewnie zapytaja o skierowanie. Wydaje mi sie, ze dzis przywleke antybiotyk. Oddechu zlapac nie moge :o tylko jak siedze dobrze sie czuje... :/

Malgorzatka - wspolczuje calej tej "zabawy" z pomiarami :/

Do góry