reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

dziewczyny normalnie sie przestraszylam...kupujecie juz pieluchy :baffled: ja to sie nie znam...myslisz ze tez juz powinnam?

wiecie co?dziwia mnie troche te nasze suwaczki...wedlug mojego moj maly powinien wazyc ponad 500, jak 2 tyg temu wazyl juz 632 gramy :no:

reklama
Witam

Wszytskim chorowitkom życzę dużo dużo zdrówka:)
Jagódka współczuje bólu głowy:/ Jak u mnie od rana głowa boli to dzień już przewalony mam nadzieje że u ciebie przejdzie:)

U mnie dzisiaj znowu nudy, mąż poszedł pograć w tenisa a potem do pracy także cały czas praktycznie sama:/:/
Odnośnie porządków przy rzeczach dla maluszka to jeszcze nic nie robie:/ Większość rzeczy mamy jeszczw w PL, maja nam paczki wysyłać i chce zacząć to ogarniać jak już będę miała wszystko, żeby nie bawić się po 5 razy ze wszystkim.
Już mi coraz mniej rzeczy zostało do kupienia tak myślę :D:D Głownie takie kosmetyczne rzeczy i dla mnie do szpitala koszule:):)

Moja Julcia dzisiaj od rana też szaleje:D:D Ciekawe czy jej tak zostanie :D

Kopacz, ja kupuję już wszystko. Po wczorajszym rajdzie po galerii uwiadomiłam sobie, że już się nie nadaję na długie eskapady, więc wolę kupić wszystko, póki jeszcze mogę się ruszać, poza tym kupiłam jedną paczkę, bo były w promocji, także bez przesady;-) A te podpisy pod suwaczkami są do bani;-)

Limonko, mam to smo, pół dnia do tyłu, bo głowa boli, masakra, le muszę się ogarnąć, bo za godzinę po Klaudię jadę.

Zdrówka dla choruszek :tak:

Ja w rozsypce - w nocy spać nie mogę, w dzień brzuch boli, roztargniona jakaś jestem, no i dziś oddechu złapać nie mogłam - szybki tel. do gina i coś mi powiedział o powiększaniu macicy i że to normalne - nie pocieszył mnie, ale troszeczkę uspokoił....

Mati dziś pierwszy raz, po miesięcznej przerwie, był w przedszkolu - wrócił szczęśliwy i zmęczony na maxa - teraz grzecznie siedzi i bajkę ogląda :-)

No i zgubiłam moją kartę z rossmana :-( Można dostać jakiś duplikat? Czy wszystko przepadło? Orientujecie się może?

Witam po weekendzie :tak:
haust - witaj w klubie, ja też ostatnio spać w nocy nie mogę, z soboty na niedzielę zasnęłam o 5 !:szok: jak o 3 usnę to jest całkiem nieźle, strasznie mnie to denerwuje, bo później pół dnia przesypiam, bo jestem do niczego :crazy:

dużo zdrówka dla chorujących, mnie rozkładało, ale przeleżałam jeden dzień w łóżku i piłam dużo herbaty z miodem i o dziwo mi przeszło :-)

miałam iść na spacer, ale chyba nie dam rady muszę mieszkanie doprowadzić do porządku, zrobić obiad i mam zamiar włosy farbować, bo już nie mogę na siebie patrzeć :no:

dziewczyny ,a jeśli nie zamierzam karmić piersią to chyba biustonosz dla karmiących mi się nie przyda ? czy powinnam jednak kupić ?

Haust można zgłosić zagubienie, nawet przez stronę, albo można wziąć po prostu drugą i połączyć konta.

Seorise, jeśli nawet nie będziesz próbowała, to myślę, że bez sensu... ale wygodny bez fiszbin i tak na po porodzie ci się przyda, bo zanim laktacja ci zaginie, możesz mieć małe jazdy...

kopacz ja tez jeszcze nic nie mam..ale mam teraz nie pewna sytuację finansową więc jeszcze czekam. chce jednak teraz zrobić sobie liste do kupienia i powoli się obrabiać z tym bajzlem. dostane teraz jeszcze troche rzeczy od siostry i troche od kolezanki takze trzeba bedzie przejrzec itd.

kiedy macie zamiar prac i prasować rzeczy?

ja bede miala teraz troche czasu w kwietniu ale tak mysle ze za wczesnie zeby lezalo jeszcze ze 3 miesiace w jakim pudle.

Kopacz - ja mam plan, ale ciężko z realizacją, bo ciągle odkładam zakupy... najpierw zabrałam się za pranie używanych ubranek i segregację na najmniejsze i większe. prawie skończyłam. wydaje mi się, że ubranek nie muszę dokupywać. w czwartek powinien dotrzeć wózek. jak dotrze wózek zamówię łóżeczko i materacyk. czekam na pościel, ręczniki i kocyk (nie wiem ile, bo teściowa zamawiała u koleżanki i jakoś sprawa stoi w miejscu) a moja koleżanka z apteki też jakoś nie kwapi się do pomocy, więc po świętach zamówię wszystko w aptece internetowej. na sam koniec rzeczy do szpitala, pieluchy, pranie i prasowanie. taki mam plan. jeżeli tak to rozłożę wyrobię się po prostu z kasą. wolę wydać 4 razy mniejszą kwotę, niż raz duuużą :)

reklama
Do góry