reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

witam

Ola już w przedszkolu, dziś chciała, żebym z nią poszła na salę, w żłobku można było zaprowadzić dziecko na salę zabaw, chwilę posiedzieć, więc się przyzwyczaiła. ale myślę że kilka dni i załapie, że tutaj idzie sama :)

pogoda taka sobie, pochmurno, pewnie zaraz będzie padać...

podłogi umyte, rosół się gotuje, tylko sypnęłam pieprzem i pomimo, że wody dolałam, cały czas taki pieprzny jest... mam nadzieję, że Ola zje... teraz kawusia i odpoczynek. jak mi dziś Ola po przedszkolu nie pójdzie spać, chyba wsadzę ją w samochód i będę jeździć, aż uśnie, nie chcę powtórki z wczoraj...

reklama
Cześć Dzewczyny!
Pogoda paskudna brrrrrrr :baffled:
Makota - to złe samopoczucie to chyba przez aurę, mi się dziś mniej w głowie kręci, ale ekstra się nie czuję :confused2:
Naleśniki są u nas co tydzień w sobotę na śniadanie :tak: sobota bez naleśników to sobota stracona :-D
Ewa - nie mam pojęcia co z tym twoim brzuszkiem :zawstydzona/y:
aNiliwe - zdrówka, pogoda okropna to łatwo się przeziębić :-(
Małgorzatkar - najgorsze dziecko to niewyspane dziecko wiem coś o tym :sorry:
Ja też już drugie pranie piorę, na zakupach byłam, jeszcze mnie ogarnięcie mieszania czaka i obiad. Dziś sobie wymyśliłam skrzydełka pieczone :-)

Makota pierwsze naleśniory? :rofl2::-) Ja już nie pamiętam kiedy pierwszy raz robiłam, ale na pewno nie byłam pełnoletnia :)
przepis Jagódki jest bardzo dobry, tylko ja wlewam łyżkę oleju do ciasta i miksuję. Przed pierwszym naleśnikiem daję trochę oleju na patelnię, wycieram go ręcznikiem papierowym i już więcej oleju nie używam. Patelnia musi być z tych nieprzywierających :)

ka.wo u mnie na drugie też dziś skrzydełka i pałeczki dodatkowo :) i obowiązkowo brokuły, bo Ola ostatnio stwierdziła, że lubi "bobuki" i muszą być na każdy obiad :p

Doti, ja też dodaję tłuszcz do ciasta, tylko zamiast oleju raczej troszkę masła, wtedy takie delikatniejsze są...

Cześć dziewczyny, po wczorajszych zajęciach w szkole rodzenia padłam jak muszka:szok: był masaż Shantala, antykolkowy i w trakcie porodu:)

Ewa może miałaś przeciążony pęcherz i dzidzię wypchało do góry ja tak mam rano jak nie skorzystam z toalety tylko leniwie leżę i czekam na budzik, co prawda brzucha nie mam zimnego ale czasami, w nocy jak się obudzę jest taki rozlany a rano góra z wierzchołkiem.

mam nadzieje ze tak bylo a to ze byl zimny to nie mialo zwiazku bo teraz caly czas jest mieciutki. W nocy nawet nie czulam tej ciezkosci jaka wystepuje przy skurczach. Jak dotykalam to normalnie czulam jak by cos mi na wierzch wyszlo. Moze faktycznie niunie wypchalo az dwa razy... mialam wrazenie ze mam pusty brzuch i w nim tylko dzidzius a na nim naciagnieta skóra ... zly nastruj mam przez to wszystko:( zadnych bóli nie mam ani nic

Doti - jestem niedoswiadczona kulinarnie :p ---
Malgorzatka - tez musze ogarnac mieszkanie. Moja siostra ma mi dzis pomoc ulozyc Adaskowe ubranka rozmiarami, a mam lekki nielad :p ---
Ka.Wo. ja wczoraj po wypiciu kawy poczulam sie lepiej, ale i tak padlam jak M. Ogladal druzyne A i spalam godzinke...

Ewa - a mi sie wydaje, ze dziecko ma teraz duzo miejsca i roznie moze sie ukladac, szczegolnie jak lezysz. Pewnie ten zimny brzuch to zbieg okolicznosci, ale obserwuj

Ostatnia edycja:
Mnie też wczoraj zmogło i o 21 już ziewałam. Zanim się ogarnęłam i najadałam na tyle by iść spać - ale miałam ssanie wieczorem:eek: - to się zrobiła prawie 23. Ale swoje pospałam:-D
Ja swoje pierwsze naleśniki robiłam dopiero jakieś 5 lat temu. W ogóle wtedy dopiero zaczęłam zgłębiać tajniki gotowania. Klaudia uwielbia patrzeć jak je robię, bo rzucam nimi - za leniwa na obracanie jestem:confused2: Zawsze mówi, że babcia (teściowa) tak nie umie:-D

Ewa, może po prostu dzidzia leżała na jakiejś żyle i krew ci słabiej krążyła i dlatego zimny brzuszek miałaś. jak teraz wszystko ok, to się nie przejmuj zbytnio :)

ja naleśniki robię nawet ok, ale nie pytajcie o przepis: wszystko na oko :p mam ochotę na gofry, ale nie mam gofrownicy... moze od mamy pożyczę, ale ona ma taka starą jakąś, słabo grzejącą, chyba nawet to 700 nie jest, a słyszałam, że żeby dobre gofry wyszły, chrupiące, to musi być 1000, tak?

Ostatnia edycja:
Hej :)

Ewa ja też tak mam rano, albo w nocy, że widać podłużnego dziecia gołym okiem. Jak śpię na lewym boku, to jest po lewej, jak na prawym to po prawej, zabawnie to wygląda. Po nocy skóra jakoś bardziej napięta, no i właśnie pełny pęcherz robi swoje. I również mi się zdarza chłodny, albo zimny brzuch, bardzo możliwe, że to działa jak termostat :-D spytaj lekarza, zawsze to w końcu lekarz.

I powiem Wam, że ja to ostatnio w ogóle spać nie mogę... normalnie padam na pyszczek wieczorem, a wiercę się 2-3h. Często co prawda kopanie mnie rozprasza, ale mimo wszystko jakaś taka bezsenność mnie dopada. I cera mnie dobija, mam dość pogody, i w ogóle, marudzę... :confused2:
I ruszam się zapisać do szkoły rodzenia, nie ma co...

Edit: ja naleśniki robię na oko ;p ale bez wody, tylko mleko. Dodaje też trochę cukru, wtedy ładnie się rumienią. Wczoraj miałam na obiad, pychota :) a dzisiaj mielone, wieki nie jadłam.

reklama
Ja mam gofrownico-grill-opiekacz 3w1 ale pojęcia nie mam jaką ma moc :-p
Naleśniki zawsze robię na oko, oleju troszkę daję do ciasta nigdy na patelnię :-D Makota szybko swój przepis wymyślisz :tak: mam też jeden ekstra to później wrzucę w jedzeniowy :-)
Jagódka - moja to mi pomaga mieszać zawsze ciasto :-D

Do góry