reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

reklama
jagódka - fajnie :) kojarzę Twoją brzuszkową fotkę z długimi włosami, także szacun za odwagę!
haust - ja myślę bardziej o tym, że Matiemu mogłyby przeszkadzać ewentualne nocne płacze maluszka...

udało mi się uprzątnąć na tyle, że mam jeden większy i jeden mniejszy słupek dla Adaśka. dałabym radę wygospodarować więcej miejsca, ale już dziś nie miałam siły. jutro idę do dentysty, a w piątek zabiorę się segregowanie ubranek. wypiorę w zwykłym proszku te najmniejsze i ułożę w szafce, żeby mieć pogląd ileż to miejsca mój Adaśko potrzebuję, a jakoś pod koniec maja wypiorę wszystko w proszku dzieciowym. muszę też wyprać pokrowiec z fotelika. dobrze, że nie mam przykazu leżenia, bo w bym tego nie ogarnęła :/

Hmmm możliwe, chociaż jego nawet wybuchy petard nie obudziły :-D No a poza tym liczę, że drugie dziecko będzie tak spokojne jak Mati ;-) Z drugiej strony - później planujemy, że dziadek przeniesie się na dół i ten pokój zajmie maleństwo, więc zastanawiam się też czy jest sens na trochę lokować go w pokoju z Mateuszem, czy może przeczekać ze 2-3 lata i od razu do swojego - im bliżej porodu, tym więcej pytań :-)

Ja pewnie we wtorek, jak już się potwierdzi, że to dziewczynka, zabiorę się za generalne segregowanie ubranek :-) Chciałabym w kwietniu te najmniejsze już wyprać, wyprasować i poukładać. Rozmawiałam z koleżanką (ma termin na maja) i teraz musi już leżeć :-(

Jagódka - bardzo fajna fryzurka :tak:
Makota - zazdroszczę morza bardzo :-) Też mam jutro dentystę - wyrywanie "8" :baffled:
Haust - zobaczysz w praniu jak wyjdzie ze spaniem, każde dziecko inne :tak: Łóżeczko dla małego będę miała w sypialni, ale jak znam życie to będzie spał ze mną w łóżku - N. się budziła kilka razy w ciągu nocy na karmienie, więc po pewnym czasie darowałam sobie budzenie i odkładanie jej do łóżeczka (choć plany przed porodem miałam zgoła inne :-p). Całe szczęście prawie nie ulewała.
Ja dziś na wynos wzięłam na obiad sałatkę gyros - już pół wpierniczyłam :-D Do mnie na szczęście wróciła energia :rofl2: ogarnęłam mieszkanie, zrobiłam pranie, pomyłam podłogi i jedzonko zrobiłam :-D

Haust - ale w kwietniu wypierzesz, wyprasujesz i poukładasz i będą czekały na Kruszynę?

w kwestiach organizacji mam wiele pytań - sama do siebie :/ jakby nie patrzeć jest już połowa marca :crazy:

Makota to pytaj, po to tu jesteśmy!
My z Dusią już po obiedzie, chata wysprzątana, czekamy na gości. A. dziś dłużej w pracy musiał zostać, w sumie to dobrze, bo tylko by przeszkadzał:rofl2:

reklama
Jagódka ja niestety nie wiem jakie miałaś wcześniej włosy ale z tego co piszesz to mega wielka zmiana! Tyle włosów do śmieci poszło! zaszalałaś ;-) Kolor włosów fajny. Ciekawe jak ja bym w takim wyglądała hmm.

Ka.wo masz rację, że trzeba się będzie w końcu zabrać za ciuszki i przygotowania. Żeby nie zostawiać sobie tego na ostatnią chwilę. Myślę, że niedługo i ja się za to zabiorę. Będzie okazja do przeglądania zawartości najwyższych półek w szafie, gdyż będziemy robić nową szafę. Dziś ma przyjść facet i rozmawiać o konkretach. Trzeba będzie zatem w ciągu miesiąca opróżnić starą szafę i takim sposobem zostanę zmuszona do zabrania się za ciuszki.

Do góry