reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Wszystkie piszecie o włosach i zmianach fryzur aż mnie zaczęło korcić żeby coś zrobić. na razie grzecznie od pół roku utrzymuję pasemka - u mnie to sukces, gdyż nigdy nie umiałam regularnie chodzić do fryzjera. W takich kolorach czuję się dobrze. Niedługo znów będę musiała się udać na farbowanie więc przy okazji podetnę włosy.
Chętnie będę podziwiać wasze wariacje na głowach, więc jak się któraś zdecyduje to poproszę o zdjęcia przed i po :-)

reklama
ka.wo - mieszkam blisko morza, ale za zimno na spacery :p faktycznie wieje. wiosną lub latem prawie codziennie poprawiam sobie nastrój :-D

robię sobie "listę zakupów aptecznych" - to wszystko nie jest aż takie drogie jak przypuszczałam... właśnie weszłam na BB, żeby upewnić się, że o wszystkim pamiętam :-D

Tamten wózek, który znalazłam jest praktycznie nowy - bo dziecko było chore i głównie w szpitalu siedziało, a nie jeździło na spacery to raz, dwa: 200zł już z wysyłką, bo kurier pewnie będzie sporo kosztować przy takich gabarytach. Szmaragd sama zadecyduje, ja się nie chce wtrącać:tak:

I co jagódka - już po fryzjerze? Czekam na foto :-) ja często miałam krótkie włosy, bo cienkie są i niby ładnie mi w krótkich. Teraz jestem na etapie zapuszczania - są do brody i dalej nie chcą rosnąć :no:

nici z moich dzisiejszych badań - w portfelu 50 zł, a kartę do bankomatu dałam wczoraj mężowi.... A już psychicznie byłam nastawiona ;-)

Jagódka rozumiem ja też tylko rzuciłam luźną propozycję:) Sama przeglądam oferty z wózkami, bo chcę coś kupić. Kurier kosztuje ok 50zł.

Witam,
U nas było piękne słonko a teraz zanosi się na ulewę.
Poszłam dziś na tą glukozę, miałam 3 pobrania - tak chciał mój lekarz.
Dla mnie nic strasznego.
Haust za badania płaciłam 45 zł + 4,50 glukoza, więc byś się wyrobiła :)) jeśli o tym badaniu pisałaś :)

witam

dziś miałam spontaniczne usg :p znaczy: byłam zapisana na jutro na 8:40, ale przemyśleliśmy z M, że ciężko będzie dojechać w porannych korkach (przez całą Warszawę....). dziś 8:20 siedząc sobie jeszcze w piżamkach, Ola też, właśnie jadła sobie śniadanie, zadzwoniłam, czy coś się nie zwolniło, a pani do mnie, że na 10:20 jest. no to szybko się zebrałyśmy, zawsze jak Olę zostawiam w żłobku, siedzę z nią chwilę, dziś tylko rozebrałam i szybko na usg, udało się, zdążyłam (bez śniadania, bez kawy, bez wody, bo też zapomniałam...). zmęczona jestem strasznie, nienawidzę jeździć wisłostradą, bo za każdym razem, jak nią jechalismy, coś nam się przytrafiało, na szczęście dziś tylko na moim stresie się skończyło :) szczegóły w wizytowym

reklama
tu znalazłam fajny kalkulator wagi w ciąży Kalkulator wagi w ciąży, Twoja waga w ciąży (Ciąża) | Viggo.pl ja się mieszczę :p

Ja też się mieszczę. Uff :)

Jagódko - szalej, pomyśl sobie, włosy szybciutko rosną. Mnie nosi na krótko ale M. mi nie pozwala :p poza tym mimo wszytsko jednak wygodniej jak są dłuższe bo można związać, nawet przetłuszczone, i tyle. A krótkie to jednak trzeba się z nimi pobawic co rano. Ja teraz czasami nawet nie czeszę i też jakoś wyglądają :-p Po porodzie to bedzie dosyć wygodne, żeby się nimi jeszcze nie zajmować ale z drugiej strony jak dziecko pociagnie to boli, dzieciaki wybitnie lubią mnie szarpać za włosy.

A jaka fryzura do porodu? Chyba warkocz byłby dobry, jak uważacie?

Katka - i bardzo dobrze! Teraz pracujesz w kapciach :-D Za mnie dyrektor chce kogoś wziąć na zakłądkę. Mam nadzieję, że od czerwca to po 2 tygodniach będę już mogła dać sobie spokój.

U nas pogoda w kratkę to popada to piękne słoneczko zaświaci. Dzisiaj na 17 jest ta Kampania bezpiecznego malucha. M. się poświęcił i pojechał wcześniej do pracy, żeby zdążyć dojechać. A myślałam, że jednak nie bedzie chciał iść. Ale dobrze, bo on ma się zająć wyborem fotelika a tam bedą coś mówić na ten temat (choć pewnie w wiekszości reklamować). Zobaczymy.

Do góry