reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

reklama
Hej :)
Jakby co to moja wózkowa propozycja aktualna, zobaczymy co na o Szmaragd. wrzucam zdjęcie i opis na wątek zakupowy
.Jagódka - oj współczucia tego po badaniu. Trzymam kciuki żeby 50 wystarczyło. Ja mam 50 przepisane, ide w czwartek

Ostatnia edycja:
Robiliśmy dziś małe zakupy dla dzidziusia i zmęczona jestem. Oczywiście listy zapomniałam - na szczęście prawie wszystko kupione :-) Teraz brzuch mnie boli i leżę :-(

Też chętnie dorzucę do wózka dla Szmaragd :tak:

kopacz to co jagódka poleciła też pomaga doraźnie, bo jeśli to wrzody to nadmiar kwasu drażni ściany żołądka a te leki go zobojętniają Niestety standardowe leki na wrzody jak omepazol czy pantoprazol nie są polecane w ciąży, ale wrzody też się nie biorą z kosmosu tylko najczęściej wywołuje je zakażenie bakterią helicobacter pylori, a jego zwalczenie wymaga antybiotyków. Więc jeśli będzie Ci dalej męczyło idź do lekarza, albo na izbę, bo normalnie na gastro długo się czeka. Na pocieszenie dodam, że wrzody zazwyczaj w ciąży się uspokajają, ja walczę z nimi od prawie 10 lat i w ciąży mam najdłuższą przerwę od leków od kiedy pamiętam. Więc to może być niestrawność lub nieżyt.

Undomiel ja przed ciążą leczyłam się na refluks żółciowy .. w pierwszej ciąży odstawiam leki i już nie biorę od trzech lat. Wyleczylam chyba nie tylko refluks ale i uzależnienie od omeprazolu ;)

Kurka, Igor jakiś taki niespokojny. Niby zasnął ale co chwilę jakieś jęki dziwne wydaje. W nocy cały rozpalony był, po czopku przeszło. Dospał do 9 i wstał zdrowy. Teraz znów jakby czoło ciepłe. Nie mam pojecia, zwalę winę na ostatniego zęba chyba.
Jutro wyjazd do Wrocławia, ale cię cieszę trochę odpocznę, tylko wstać muszę przed 5 na pociąg do Katowic..
Mam nadzieję, ze synek żadnej niespodzianki chorobowej mi nie wywinie :)
A tak to nuda. Marzy mi się jakaś podróż ale cóż, nie czas... :)

Także planuję, że córeczka początkowo zamieszka w naszej sypialni ( o ile zdążymy ją wybudować..) a Igorek dostanie swój pokój. Potem będą musieli się zmieścić w jednym :)

Idę jutro do fryzjera.. Mam dwie opcje: obcinam włosy do ramion, tak, by jeszcze je związać; druga opcja obcinam całkiem na krótko i mam gdzieś te plączące się klaki.. Mam dylemat:sorry:

reklama
Ja bym najpierw skrocila a pozniej obciela... ----- ciezko mi sie spi. Na prawym boku mnie boli i przez to jest mi niewygodnie... Widzialam motherhood za 130, ale ciagle nie jestem przekonana... ----- na dzis planow brak. Pojde chyba kaczki nakarmic ,bo duzo chleba sie nam zebralo... Milego dnia

Do góry