reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Mamo Bobasa prosze o to pokaz. Często noszę tylko jedną ręką bo drugą coś robię, ale lepiej dwiema trzymać. Jak widać ten bok na ktorym dziecko leży jest wydłużony.

Załączniki

• 1414081512118.jpg
    1414081512118.jpg
    20,2 KB · Wyświetleń: 49
  • 1414081525784.jpg
    1414081525784.jpg
    23 KB · Wyświetleń: 52
reklama
Dzień dobry coś ostatnio czasu mi na wszystko brakuje:eek:

Postaram się nadrobić tematy.

Hobbit ja karmię butelką, więc mam zamiar zacząć od warzyw nie od glutenu. Ale z tym póki co się nie spieszę, Malutek jutro kończy 4 miesiące ale nie będę tak ściśle wg schematu dawać mu papu dokładnie od tego dnia. Czekam aż będzie siedział pewniej i wyrazi zainteresowanie jedzeniem. Ale na pewno to będzie w tym miesiącu. Nie mam zamiaru przeciągać tego faktu, ale to moje zdanie wyłącznie, każdy zrobi jak zechce.

Do mleka używam wody z kranu, z tym że u nas jest super woda:thumbump:

Malutek śpi w pajacu i pod cieniutką kołderką.
Poduszki nie używamy.

Kornela Szymek absolutnie nie daje się nosić na fasolkę, wyłącznie w pionie tak żeby wszystko widział bo inaczej jest awantura;)
Piastek już raczej nie zaciska teraz ma etap łapania wszystkiego w łapki

Lilla, bardzo Ci dziekuje za szczegolowy pokaz:) od dzis czesciej ja bede tak nosic, a Zolka jaka slodka:**

Haha, moja wyobraznia jest naprawde slaba:) trzymac za kolano to oczywiste ze od tylu, a ja sie zastanawialam jak trzymac dziecko tylem do siebie i jeszcze trzymac za kolano z przodu:p matko, musze odpoczac chyba:D

Ostatnia edycja:
Nie ma jak forum bb - dzięki dziewczyny za wizualizację :* teraz już wiem jak pomóc Natalii :)

Lilla ale Ty podobna jesteś do jednej mamy u nas w przedszkolu! Kurcze dopiero teraz skojarzyłam. Cyknę jej kiedyś fotkę (na jakimś zebraniu lub cóś) i wstawię dla porównania ;-) Albo sama sobie porównam, bo mi się często wydaje, że ktoś do kogoś podobny, a później wychodzi, że np. tylko podobny kolor włosów :-D

A sadzacie dzieci oparte o poduszki np na kanapie czy tylko horyzontalnie?

Wymusiłam drzemkę o 18 spała mi na rękach pół godziny jak tylko dołożyłam do lozeczka to wrzask po pięciu minutach ech trochę się uspokoiła pobawila i chciałam pieluche zmienić i toaletę zrobić. Ale zrobiła taką awanturę ze skończyło się cyckiem. Jak zje to wrócimy do tematu. Oby jutro spała dłużej ...

Co do noszenia to do tej zwisajacej nogi do skarpetki można paluszek wsunać żeby ja podtrzymać - tak pan pawełek w swoich filmach pokazywał.

Ostatnia edycja:
Agulam! Popłakałam się. Niech Bóg ma ich w opiece, teraz będzie już tylko lepiej!

Jutro idę do lekarza z dziećmi. W sumie to tylko je osłuchać. Dziś wszyscy się inhalowaliśmy, z Adasiem nie było to proste, ale coś tam powdychał;-)

reklama
Do góry