reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

Balkan już po wizycie???Jak dziecina??

Dziewczyny mam pytanko czy Wy zmieniacie dzidziom pieluszki w nocy bo mój maluszek śpi na brzuszku i dziś go sama obudziłam aby mu zmienić pieluszkę bo miał taką pełną a nie chciałam żeby na niej spał,gdy go karmię to tez zmieniam a w nocy czasami dostaje pić.Ale senk jest w tym że przy zmianie pieluszki mi się wybudza i tak jak dziś przez godzinę nie chce spać.I tak za każdym razem.

Co do jogurtów to ja podaje z Nestle te od 6 miesiaca,maluszkowi smakuja,Danonki mysle że za wcześnie.
Mój maluszek je tak....
0k 7-8 mleczko-robie 180 mmale nie wypija całego
11-12 obiadek
14 deserek(owocki)
15-16 mleczko 180 mm rzadko wypije całe
17 jogurt z nestle
19-20 mleczko 180mm z kaszka
w nocy robię małemu 150 wody z 3 miarkami mm troszkę go oszukuję,ale on jest głodomorem i niekiedy dwa razy czasami raz sie obudzi w nocy na amu.

jeszcze w przerwach ,w dzień podaje herbatkę lub wodę,czasami trochę soczku.

Dziś zmieniłam mu mleko na takie dla alergików bo odkąd zaczęłam dawać 2 to ma czerwoną plamę na buźce i nie wiem czy nie od tego mleka,więc zobaczę.

Sestina
gratulacje -nie ma jak na swoim.

Może faktycznie uda nam się dogadać jeśli wszystkie będziemy chciały!!!Co o tym myślicie,pytam mamy od 1 grama?!

reklama
anp - moj spi do rana w tej samej pieluszce, jak go karmilam jeszcze w nocy to wtedy po karmieniu zmienialam
nie boisz sie jak twoj synek spi na brzuszku ? ja bym sie bala ze mi sie przydusi.. wiem ze to juz "duze dzieci " no ale jakas obawe mam.. nigdy tak nie spal moze dlatego
u nas rekord mleko + zasypianie - 10 minut!!

kkasiulka - kobieto, wciąż nie mogę wyjść z podziwu, jak Ty to robisz, że na każdym zdjęciu wyglądasz inaczej...????? :szok:

Buahahha.......:-D:-D:-D:-D:-D:laugh2::laugh2::laugh2: A to mnie rozśmieszyłaś....:-p Nie wiem.....Może dlatego, że uwielbiam zmiany, często mam różne fryzury, makijaże (lub ich brak). A jakie fotki oglądałaś? Na fb?

anp - nie znieniam w nocy, własnie dlatego, że by sie rozbudziła. Rano czasami ciężka jak diabli, ale wolę to niż godzinną przerwę w nocy

Madzia - czyli pozytywnie? To najważniejsze.....Pamiętam jak po Majuni wróciłam do pracy, to co godzinę dzwoniłam i pytałam co w domu, a z tęsknoty to aż mi się łezka w oku kręciła. Urządzaniae....jeezzuuu....ni eczeka urządzanie domu. Teraz budynek stoi w stanie surowym, od wiosny rusza dalsza część budowy. Już się boję

Ostatnia edycja:
ja kupiłam wczoraj jogurty po 6 miesiącu i tak się zastanawiam co to za cudo, skoro nie trzeba tego w lodówce trzymać a date ważności ma aż pół roku :/ ale jaką mam alternatywę? Danio które dla mnie nie istnieje i inne "dorosłe" jogurty, na które młoda ma jeszcze czas. (choć po cichu wam powiem że już popróbowała ich ;-) )

madzia - super, gratki!!!! My też juz na swoim, też nie mogłam się doczekać urządzania... no cóż nie wszystko poszło po mojej myśli, ale dziewczyny widziały i mnie pocieszyły więc już przestałam na siebie klnąć w myślach ;-) oby u ciebie wszystko wyszło jak sobie wymarzyłaś!!!!

kkasiulka - tak, tak na Fb :-) kurde ja też lubię zmiany ale jakoś się nie mogę odważyć... wcześniej szalałam, miałam na głowie każdą długość i każdy kolor... a teraz blok - jedyne na co się odważyłam to ścięcie aż o 30 cm... średnio mi się podoba no ale włoski już nie wypadają więc było warto!!

alex - to ja też Cie podejrzałam. Ile Ty masz kurczaku lat? 18??? Bo więcej na wygląd Ci nie dam ;-) A więcej zdjęć mam na nk. Teraz to ja hm...no cóż, wieloryb jestem, na nk jeszcze się znajdzie zdjęcie ślubne, jakieś....15kg temu.....aaahhh......

reklama
kkasiulka - ooooo to teraz to mi przysłodziłaś!! :-D:-D mnie od 14 roku życia nie prosili o dowód więc jakoś ciężko mi uwierzyć, że wyglądam młodo :-) mam 24 lata, mój mąż ma 31 i wszyscy nam mówią, że wyglądamy jak rówieśnicy... :crazy::crazy::angry:

ucikam kapac Alexika!!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry