reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

Witajcie Brzuchatki:*;-) U mnie Diduś też ostro szaleje...w szczególności w nocy - przez co spać nie mogę chwilami:-)
Ale jest to boskie uczucie...brzuszek też mi skacze z każdej strony po troszku, ale radocha nie z tej ziemi :D:D:D:-D
Jutro idę na badania krzywej cukrowej...i zaczynam się stresować, że zwymiotuję to, co mam wypić...hahaha:-D

reklama
Nie wiem no mi powiedziała pani laborantka ,że połowę więc tyle wezmę :-D ale ja to jeszcze mam czas do wypicia tego,bo mnie lekarz skierował po 24 tc dopiero

Ja dostałam skierowanie 2 tygodnie temu, ale nie chciało mi się iść:-D A że wizytę u Gincia mam 30-go marca to czas już pójść;-) Ja ten roztwór mam zrobić sobie jutro rano sama w domu...glukozę już kupiłam i mi farmaceutka odmierzyła te 75g - bo tyle mi napisał na skierowaniu;-) To też sobie walnę z pół cytrynki:-D Mężusia też biorę, bo będę musiała tam siedzieć i czekać 2 godziny na kolejne pobranie;-)
A ja się tak zastanawiałam....pobierają normalnie z żyły...czy z palca tą śmieszną maszynką dla cukrzyków??:-D

Hello Dziewczyny!

jaki piękny weekend był! Po prostu marzenie! Już nawet pierwsze pranie wisi na balkonie, a w sypialni okna otwarte na całą szerokość - wywierzam wirusy, bo mój mąż cały czas ma straszny katar....

W sobotę pojechaliśmy się przejechać samochodem i w końcu trafiliśmy do smażalni ryb za Płockiem.... :) 115 km od Warszawy.... :) ale to był najpyszniejszy szczupak, jakiego jadłam.....!

Wczoraj się przestraszyłam, bo mojego Ojaca pies się ze mną witał i opał mi się łapą o brzuch - no i od razu wpadłam w panikę, że coś się stanie, ale sobie uświadomiłam, że to niemozliwe, bo dziecko przecież sobie pływa i woda wszyskie lekkie uderzenia wytłumia.... ale panikara to ja jestem pierwsza klasa.....

mi lakarz przepisał test glukozy za 2 tyg, czyli w 24 tyg - musze się zapytać w przychodni, czy ja też muszę sama tą glukozę kupować, czy mi ją tam na mniejscu dadzą.... kiedyś, jak miałam ten test, to mi dali glukozę....

dziś muszę iść do urzędu, bo się okazuje, że 15 mar mi się kończy dowód osobisty.... i już sobie wyobrażam, jakie bym miała problemy, gdyby facet od podbijania książeczki ubezpieczeniowej w mnie w pracy na to nie zwrócił uwagi.... ale dzięki temu wybiorę się na dłuższy spacerek... :)

Balkan o tak...weekend był pierwszorzędny;-) Mam nadzieję, że taka wiosenka utrzyma się długo, bo w kurtki się nie dopinam..hahahaha:-D
U nas nie dają tylko samemu trzeba sobie przygotowywać miksturę do wypicia wcześniej w domciu;-) Ooo...zapomniałam, że jeszcze muszę kupić pojemniczek na mocz:-) To lecę do apteki:-D

No ja w sklepie już byłam :-D jej jakie tam cieplusio !! Właśnie jajecznicę wcinam z kiełbaską tak mi pachniała od rana ,że ojjjj :D:D
balkan no to weekend cudowny miałaś kochana i super,a z ta panika nie martw się ja też bym panikowała ;) wczoraj mnie Tomek niechcący drapnął pilniczkiem albo tak tylko powiedział,że niechcący ;-) i miałam kreskę której wcześniej nie było oczywiście już sobie wmówiłam,że to rozstęp ale zginął po 30minutach hahahaha
Oglądam cały czas inforamcje z Japonii wiecie co to serio tragiczne :-( pomyśleć o szpitalach,niemowlakach czy właśnie kobietach w ciąży :no: echhh żywioł ....

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień dobry :-)

U mnie piękny poranek, świeci słonko i jest cieplutko:) Wstałam wcześniej, bo moje kochanie pojechało dzisiaj do Warszawy na 3 dni, coś czuję, że to będą dla mnie bardzo dłuuuuugie 3 dni, nie lubię zostawać sama… No, ale co zrobić. Nie pisałam już wczoraj po powrocie od dziadków, bo byłam tak padnięta, że ledwo na oczka patrzyłam;)

Małgosia, tak, przy glukozie 75 mi pobierali 3 razy krew.

Co do ruchów, to ja zaczęłam je odczuwać w 18t+4d, pamiętam dokładnie:)

Sis :**** i Michalinko:**** Nie odpisałam wczoraj na sms, bo telefon mi się rozładował, zawsze w najmniej odpowiednim momencie to się dzieje;)) Były smoczusie?

Foczusia, nie denerwuj się, nastaw się pozytywnie na to badanie, dasz rade i będzie dobrze, u mnie zadziałało:) Możesz wcisnąć połowę cytryny:)

Balkan, ja dostałam na miejscu glukozę, nic nie musiałam przynosić.

Ostatnia edycja:
Do góry