reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

Monia ja pracuję tylko 8 h po wielkich awanturach i zaświadczeniu od lekarza,ze nie mogę więcej,niestety moja managerka nie jest wyrozumiała,ona uważa że skoro sama czuła się dobrze i pracowała do końca to inni też mogą,więc odliczam godziny z zaciśniętymi zębami,może jeszcze z miesiąc wytrzymam,potem muszę coś wykombinować i prosić lekarza o zwolnienie,dobrze,ze jakieś 12 dni urlopu jeszcze jest do wykorzystania.Makabra.Strasznie szybko się męczę:(

reklama
Siedzę sobie i czytam forum a tu nagle jak mi się niedobrze zrobiło to od razu trafiłam do pana K:( a już jakiś miesiąc nie wymiotowałam:(
A jeżeli chodzi o buszowanie maluszka to u mnie prawie od razu kopniaki były tak mocne, że było widać bez dotykania, ale też maleństwo lubi bawić się w chowanego i jak tata przychodzi to od razu cisza, a nawet jak tylko bluzkę odsłonię to zaraz spokój... lobuzy jedne;)

o becikowym nie słyszałam żeby w tym roku ostatni raz wypłacali ale wszystko jest możliwe.:-(
Ja na zwolnieniu siedzę od trzeciego miesiąca ciąży miałam iść tylko na miesiąc bo się fatalnie czułam ale już tak chyba zostanie aż do rozwiązania tak na prawdę to nie mam ochoty tam wracać
witaj w klubie ja tez na zwolnieniu niby praca przed kompem ale stres i schody... po co sie przemeczac, a zreszta gdyby nie dolegliwosci na samym poczatku to mozliwe ze do tej pory bym biegała do pracy
mama kolezanke co awansowala na wyzsze stanowisko i bala sie isc na zwolneinie (chociaz bezpodstawnie bo nasz dyr jest b. wyrozumiały) i chodzila do pracy mimo ze krwawila na poczatku, tłumaczylam jej zeby szla na zwolneiie ale zrobila jak zrobila juz jest w 20 tyg i ma sie dobrze
ja taka odwazna bym nie była bo jakby sie cos stalo to by pluła sobie w brode bo badzo chciala miec 2 dziecko
Corin ale masz prorocze sny, u mnie jest akurat odwrotnie jak mi sie cos przysni to wiem ze bedzie na odwrót i zawsze sie sprawdza

dziewczyny moja mama słyszal ze ponoc UE chce za kazdy miesiac zwolnienia zabierac 2 dni z urlopu, to sa chyba przymiarki bo cisza w mediach no i ponoc za duzo kobiet w ciazy na zwolnieniu,
k**** jak chca miec wiecej obywateli to takim sposobem nikogo nie zacheca, becikowe tez nie pomoze tylko polityka prorodzinna pełna geba
im sie wydaje ze co wszyscy juz sie rzuca i beda dzieci robic, a z czego je wykarmic:szok:

mam nadziej ze nawet jak cos takiego wejdzie w zycie to my juz bedziemy z naszymi bomblami spacerowac;-)

Mój gin jest trochę anty zwolnieniom,

Mój dotychczasowy dawał mi zwolnienie bez zbędnego gadania. Jak mówił "pracuję w tym zawodzie milion lat i wiem jak to jest, trochę się nasłuchałem. Jedno hasło i piszemy." Teraz niestety muszę zmienić gina i trochę się obawiam czy ten też da mi bez problemu.

A w rzeczywistości to trochę inaczej wygląda: pobudka o 5.00 rano, zimny, zatłoczony autobus- bez szans na wolne miejsce siedzące i 9 dziewięć godzin przed kompem... szara rzeczywistość :)

U mnie w pracy o dziwo przestrzegali tych 4 godzin. Tyle, że po tych 4 godzinach nie puszczali mnie do domu tylko wymyślali na siłę jakąś inną robotę której tak na prawdę nie było. Męczące jak diabli.

dziewczyny moja mama słyszal ze ponoc UE chce za kazdy miesiac zwolnienia zabierac 2 dni z urlopu, to sa chyba przymiarki bo cisza w mediach no i ponoc za duzo kobiet w ciazy na zwolnieniu,
k**** jak chca miec wiecej obywateli to takim sposobem nikogo nie zacheca, becikowe tez nie pomoze tylko polityka prorodzinna pełna geba
im sie wydaje ze co wszyscy juz sie rzuca i beda dzieci robic, a z czego je wykarmic:szok:
Nie no nie będę się denerwować i tak nerwowa jestem...
Mam nadzieje że to tylko głupi żart.

mam nadziej ze nawet jak cos takiego wejdzie w zycie to my juz bedziemy z naszymi bomblami spacerowac;-)
Tylko że sporo jest kobitek które planują więcej niż 1 dziecko ;-)
No i nie mówiąc o przyszłych przyszłych mamach.

reklama
Corin, to jakieś fajne urządzenie.
Ja jakoś nie oblatana jeszcze jestem w tych ciążowych gadżetach :)

gon1a, na pewno takie coś nie przejdzie. W końcu ma być nas coraz więcej :) Wiec niech lepiej dodają po 2 dni do urlopu hehe :)

Do góry