reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Jeszcze macie sporo czasu na takie obawy. Mnie larz mówił, że natura nie jest głupia i że wie jakie dziecko kobieta może urodzić. To, że teraz dzieci rodzą się większe to 'wina' witamin, które niepotrzebnie łykamy. Czasami po prostu na wyrost.
Wczoraj wieczorem moja koleżanka urodziła chłopca. Jeszcze w środę rano z nią rozmawiałam, to miała stracha nie na żarty bo durny lekarz jej powiedział, że dziecko waży już 4100 i na środę miała termin, ale nic sie nie działo. lekarz poród wywołał w czwartek, bojąc się, że dzieciątko będzie dla dziewczyny za duże - a ona drobinka....ledwo 160cm wzrostu, waży tyle, że strach ją na dwór wypuszczać przy większym wietrze....A Oliwier urodził się 3600. No to gdzie Rzym, gdzie Krym......I w powiedziała mi jeszcze, że poród (drugi) bajeczny :-D

Spadam spać.....nogi mnie już bardzo bolą....

reklama
Hej :) Właśnie wrócilam z teatru, jeszcze mnie wszystko boli od śmiechu. Rewelacyjna sztuka :-D

Co do porodu, nie chcę was straszyc dziewczyny, ale wszystko zalezy od lekarza na jakiego traficie. Mój syn ważył 4100 i gdyby nie komplikacje nie mialabym cesarki. Błagałam lekarza o ciecie a on uparcie sie nie zgadzal...

danuska, dodi..dobrych snów
wisienka to sobie dzis polatałs po sklepikach. mnie tam to zawsze poprawia humora
orchidea u nas lekarze w ogole nie chcha słyszec o cesarce, jesli nie ma wskazan i wiem ze dla mojego gina nawet 4 kg dziecie nie jest przeszkoda do porodu naturalnego,, takze ekhmmm nie wiem jak to bedzie:)
corin tos sie kobieto przynajmniej wybawila:)

Corin swietnie, ze się ubawiłąś.
Kasiulka spij dobrze kochana
moqnio oj humorek mam niezły ale jak przyjdzie koniec miesiąca to zapłące za to pusta lodówką:-D

Wisieńka, u mnie nie ma szans na dwudniowe placki - mam suczkę, która bardzo lubi domowe jedzonko. szczególnie gotowane warzywka z rosołku.
Corin- ja miałam już dwie cesarki i jak wszystko będzie dobrze, to czeka mnie trzecia. Chyba nie chciałabym już rodzić naturalnie. :blink:

wisieńka no taaa dupka ucierpi najbardziej :-D hahahah Corin i superrr,że wypad sie udał tak ma być !!! jej drugą butelke mineralnej piję w ciągu dwóch godzin co to sie dzieję ze mną :szok: maqnio przyjedź do mnie rodzić hihi mój powiedział mi że mam o tym oczywiście teraz nie mysleć i niepotrzebnie w głowę nie zachodzić no ale łatwo mu się mówi bo on nie będzie nigdy rodził :-D ale stwierdził,że tj wybór mój indywidualny teraz mamy jako kobiety wybór czy chcemy tak rodzić czy tak bynajmniej tam gdzie ja chcę rodzić tak jest no ale czas pokaże w praniu jak to mówią sie okaże :-D wyjść musi czy tak czy siak :-D :-D

Ostatnia edycja:
wisienka a co toam raz sie zyje!! po to zarabiamy takze sie nie martw, najwyzej ja was bede przez jakis czasy zywić:)
orchidea,,no najwyrażniej maluszek wysya z ciebie wszystkie zapasy wody i daje ci znac : pij mamuska pij!!

Gocha ja mam w domu chodzący 16 letni przewód pokarmowy. Nic tylko je i je i je. A placki schowałam na balko bo wiedziałam, ze dziś zakupy. A na jutro robie golonkę w kapuście. Chłopaki szaleją z ekstazy:-D
orchidea ja to bym bardzo chciała doopkę zostawić w takim stanie jak jest. Wiem, ze nie bardzo to mozliwe ale zrobie co w mojej mocy. Ćwiczę kegla i kupie w 6 miesiącu olejek do masazu krocza. Mam piłke do ćwiczeń i chodze na basen. A na koniec pewnie i tak mnie natną:szok::-D
moqnio no pewnie, raz się zyje:-D A jak coś to rzucisz kotletem a ja na balkonie złapię.:-D

maqnio pije i sikam haha i tak na zmianę co wypije szklankę wody to siku idę ale to smiesznie musi wyglądać,ja serio sobie nocnik kupię :-D

reklama
Do góry