reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

reklama
marzenka wiec może to od organizmu zależy kobiety czy sa wymioty czy nie .. mala monis ja juz sie z tamtej klasy wypisałam i indywidualnie dziewczyny mi i ja im wysyłamy zaproszenia no własnie bo mi stanął tamten na 12 tyg i nie chciał sie ruszyć :( dziekuje ;)

Ja się od dzieciaczków musze wymigac, u nas ferie w świętokrzyskim ferie zaczynają się za dwa tygodnie, i już mam dwie małe ochotniczki na ten czas. Nawet nie pytały czy mogą, tylko że przyjada:) I juz, Dobrze, że chociaż mi powiedziały, to zgromadzę do tego czasu jakies zapasy słodyczy. Moje małe szalone.

Jako że się o dzidzię staraliśmy przeszło 2 lata, to wcinałam kwas foliowy już dość długo. Potem to się nawet wkurzałam, że prędzej zacznę świecić od tego kwasu, niż będę w ciąży :/
No i kiedy już tak trochę dopuściłam, tzn jadłam jak sobie przypomniałam, czyli raz na dwa dni, to się okazało, że się udało!
Ale z kwasem to jest tak, że on się bardzo długo nasyca i długo też wysyca z organizmu, czyli gdzieś tam się odkłada na zapas...

a z witaminami to gin nie kazał brać nic przed 15 tygodniem, bo to właśnie może wpływać obciążająco na żołądek, a dzidzia wtedy jeszcze nie potrzebuje zbytnio. Tylko kwas właśnie.
W sumie to też nie jestem zbyt przekonana, czy te witaminy są niezbędne. Jem bardzo dużo, i zdrowo, do tego piję KACUSIA... czy może mi czegoś brakować?...

hej jestem juz chcialam wam napisac z kom ale nie moglam sie polaczyc z serwerem bo bylo opoznienie w wizytach mniejsza o to .

Dzidzius sliczny caly i zdrowy wazy 124,1g :) dzis z usg wychodzi ze to 14t2d no ale kazal trzymac sie wczesniejszego a termin porodu kolo 20go lipca
najlepsze jak zrobil ujecie od gory i maluszek tak jakby lapal reka muchy przed twarzyczka hehe ale sie usmialismy hehe mialam juz przez brzuch usg tyle ze badal mnie pH sprawdzal i wziernikiem no to chyba tyle sprobuje zdjecie wstawic w miare mozliwosci:)
PYTALAM O PLEC TO POWIEDZIAL ZE ZA WCZESNIE JEST BO NARZADY DOPIERO SIE TWORZA I WSZYSTKO WYDAJE SIE JAK SPUCHNIETA PIPKA ZA MIESIAC POWIEDZIAL ZE BEDZIE KONKRETNIEJ WIDAC TO POWIE WIEC CZEKAMY:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
mala monis dobrej nocki i słodkich senków o dzidziulku :D:* ślimakowa ja jak poszłam do lekarza to 1sze co zapytał o kwas i na odchodne dał mi paczke witamin ale jak teraz badania wyjda mi tak jak ostatnie to będę brała witaminki,ale zmniejsze ilość i już w sumie nawet szpinak polubiłam w ciązy buraki wcinam kacusia haha więc w sumie nie wiem czemu oni nam wciskają te witaminki Anulkano to super ale płeć powiedział Ci czy jeszcze nie ?? hehe muchy łapał fajnie to zabrzmiało :D:D

Ostatnia edycja:
Do góry