reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

tweenie dzieki kochana. jakby co bede Cię o wszystko pytala. Ja szukam dla nich informacji w necie i wszystko gromadze. jakby co bede pytac. Strasznie sie martwie. Na razie nic nie wiem co z tą małą.

reklama
eijf moja w sumie 2 tydzień siąpie nosem też, już myślałam że koniec atu dalej, podam jutro zyrtec bo lekarka przepisała w razie czego podejrzewając lekką alergię:baffled:

kasiamaj 10kgto nieźle, mój szczypior z 7700 waży góra:-p

tweenie żywioł z Oli niezmiennie:-DMy na noc pampki zielone. Co za dialog i zorientowany sprzedawca:-D:-D

eijf i jak potrawa? Późna pora bardzo ten laryngolog ale co zrobić.Oby przeszło tobie faktycznie bez antybiotyku.Ja wczoraj tez kupiłam naturalne jogurty bez cukru dla małej i bedę dawała z owocami ze słoika a potem ze świeżymi.

dziś u nas cały dzień temat wrotki....
Kuba jadł w nich obiad,kolację i w międzyczasie bajkę oglądał....
zwariował...
a teraz z nimi śpi....muszę stać w łóżku i wara jakby ktoś je zabrał...

śmieszny ten mój syn...
ale co...niech ma chłopak HOBBY ;)))))

mała bździągwa już śpi...choć czasem podryguje jeszcze...
może jej sie coś śni...

idę na "m"-kę.

dziewczyny miałam się Was pytać co sądzicie o przekłuciu uszek u maluszków -takich jak nasze???
ja miałam zamiar Natce przekłuć -moja kuzynka ma 3 tyg.młodszą córeczkę od mojej i miesiąc temu ją zakolczykowała.mała dobrze to zniosła i nawet nei wie że ma kolczyki..tzn.nie ciągnie sie za uszki -więc dobrze sie wygoiły.

dobrej nocy dla Was i dla dzieciaczków.

kasiamaj ja będę chciała przekłuć uszy, ale zdecydowanie po przedszkolu. Uważam, że to są jeszcze za małe dzieci i różne dzieci mogą się przytrafić. Jak byłam w zerówce, córka naszej wychowawczyni była w klasie równoległej i któregoś dnia podczas zabawy w kółeczku ( pod nadzorem pani oczywiście) inna dziewczynka zahaczyła rękawem kolczyk i się o jakąś nitkę zahaczył Efekt taki, że dziecko straciło cały płatek ucha, bleee. Do dziś, jak sobie przypomnę ten ryk, lejącą się krew i ucho wiszące na nitce skóry, to mnie się slabo robi :/

jedyneczka-niby to pora na katary i choroby ale u nas zdecydowanie za dlugo sie ciagnie.
potrawa ok.mala jadla ja jak jada wszystko inne.tylko karmienie zabralo wiecej czasu bo dostawala takiego napadu kaszlu ze nie sposob bylo karmic.szczekala jak pies ;wszystko brudne,buzia rozmazana i w koncu sie rozryczalam,zadzwonilam do mojego przeklinajac lekarzu.on odpowiedzial "wiem wystarczajaco" i umowil mala na kolejna wizyte.w koncu dostala jakies lekarstwo.moj nie wiedzial (hmmm) czy to antybiotyk ale z ulotki wynika ze tak.ma go brac przez 3 dni i mam nadzieje ze jej sie troche polepszy.najwyzsza pora!
jutro znow cos pichce (bo w ogole niech sie przyzwyczaja do roznego rodzaju potraw) ale cos z ziemniaczkiem.

kasiamaj-kolczyki moga slodko wygladac ale osobiscie nie planuje dopoki mala nie bedzie miala swiadomosci co to sa kolczyki.jak wspominala tweenie rozne sa dzieci.nie watpie ze samo przeklucie czyms okropnym nie jest i ze nie musi bolec ale jedne nie ciagna a inne beda zainteresowane tym co im za uchu zalega,albo gdzies zaczepia i po co?to tak jak z moja i jej kuzynka.moja zawsze sciagnie wszystko z glowy (czapke,opaske,uszy zajaca ha ha) a kuzynka nie.moja zawsze gdzies sie zadrapie choc pilnuje paznokci a kuzynka nie choc ma o wiele dluzsze

hej dziewczyny,
u nas dzien jak co dzien:) Pogoda do bani, ale na mały spacerek się wypuściłyśmy:) Potem pojechalismy do mnie do pracy po zaświadczenie jedno, a teraz mała śpi ale już mi 2 razy kaszlnęła, mam nadzieję, że nic jej się nie wykluje po tym katarku:(
Arlecia straszne z tą dziewczynką, ale trzeba być dobrej myśli!
Dziewczyny fotki super!
Co do jedzzenia to Joaszka jajo codziennie, wydawało mi się że tak co dwa dni żółtko:p Ja dzisiaj gotowałam zupkę burakową z kurczakiem:) Potem w blender, ale już na duże grudki, banana dziś basia wcinała, i kurcze jeszcze tydzien temu na noc wypijała 170 ml mm a wczoraj 240 ml:p Jak dzieciom się zapotrzebowanie zmienia, z moj zet mi ciągle mowi ze ja utucze...ech....
Oki zmykam, zdrówka życzę!

Czesc dziewczynki!!
pogodna dzisiaj nie dopisala do 16 padal deszcz a potem jak gdyby nic sloneczko i cieplutko ale mi sie juz wychodzic nie chcialo wiec odpuslam sobie z tego co patrzylam to jutro sloneczko wiec nadrobie stracony czas!!!

Ewcik moja jesli chodzi o ciastka biszkopty chleb itp to je ladnie ale chcialam jej dac np owoce to sie krzywila i dzisiaj dostala jablko i ugryzla ale zaczela sie krzywic przy bananie tez ale zmielona zjada i to ladnie wiec jeszcze chwile musze poczekac. chcialbym jej zrobic rizotto ale nie wim jak robilas moze??albo cos z ryzem??
Eijf a moze cos w zlobku jest co ja uczula??
Arlecia sliczne fotki:-Di piekne dzieciaczki
kasiamaj ale sa tez plusy tego wstawania zwlaszcze teraz gdy cieplo sie robi mamy dluszy dzien i mozliwosc zeby obiadki przygotowac i potem spacerki a potem wpasc do domku zjec biadek i znowu na spacerek lub odpoczynek
glodna powiadasz ze w nocy tzn?? czesto se budzi czy jak??
tweenie to sie wysilil ten sprzedawca ten dialog to wyglada tak jak on by byl kupcem a ty sprzedawca pewnie potem skomentowal to ze przychodzi baba obcykana a jeszcze sie wypytuje!!:-Dale oni po to sa!!
eijf no to fajnie ze sie udalo trudno ze tak pozno ale wazne ze szybko!! sproboj poprosic ja by cie skierowala na jakies wymazy np z gardla mi bardzo pomogl maly mial bakterie hemofilusa i dostal antybiotyk i 2 miesieczny katar zniknal migiem ale dostal antybiotyk jakis!!daj znac jak tam!!:-D
dzieki za wyjasnienie moze kiedys pobawie sie w pikasie!!:-D
kasiamaj moj Kacper tez taki byl jak cos dostal to caly dzien latal i spac potrafil wiec to normalne:-Dja wlasnie sie zbieram od 3 miesiecy zeby przekuc i cos sie zebrac nie moge ale wlasnie chce jak najszybciej bo ona powoli juz zaczyna sie za ucho lapac a lepiej jak mala bo i klucie lepiej zniesie no i tak jak piszesz nie bedzie lapac szarpac itd i szybciej sie zagoi!!chyba sie wkoncu zmobilizuje i zrobie to!!

dobranoc kobitki

Ale pustki cicho sza chyba kazda korzysta ze sloneczka i pieknej pogody i na spacerki smignela no nie mowiac o tych co sie w pracy musza meczyc!!!!!!!

Milego dnia i spacerkow moja wlasnie spi zjemy i tez na drugi spacerek bedziemy szli!!:-):-)

reklama
Ostatnia edycja:
Do góry