reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

ewelad to powinien chlopina Twoj biedny nieswiadomy dac nam wszystkim kwiaty w podziece za to ze jestesmy i ze ukoilas tu swoje rozbuchane emocje negatywne. choc jak tak mysle to zamiast kwiatow pewnie cos do jedzenia by bylo lepiej przyjete bo w koncu jestesmy w ciazy i nie kozy :-) no ale odpuscimy mu chyba ten wydatek tym razem

ewcik ktoras lipcoweczka pisala ze teraz manta parowar jest w promocji (chyba w oszolomie) za 59 zl-ja taki wlasnie dzis pozyczylam i wyprobuje to opisze. ale ogolnie manta choc niefiormowa i nie z najwyzszej polki raczej ma dobre opinie. a jest fajny ten parowar-3 pietra i pojemniki plus osobny pojemnik na ryz. bez szalenstw ale ok.

vanilka sliczne i kochane sa takie male koteczki :tak: ale uwazaj na toxo bo ponoc na sam koniec ciazy jest najgrozniejsza i dla noworodkow tez jest zagrozeniem. zazdroszcze sloneczka. ja mam juz dosc tego syfu u nas. kurde juz od poczatku maja taka zdupcona pogoda.fuj!!!!!!!

a ja powoli dojrzewam zeby isc sie wykapac-choc naprawde nie mam ochoty sie rozbierac z cieplych ubran w tym wygwizdowie w lazience. M zapowiedzial ze nie wie czy nie wroci dzis z pracy z zakupiona "farelką" :-D:-D:-D a w sumie i tak trzeba kupic wiec moglby juz dzis. spoldzielnia nie zajac-poczekaja na kase za mieszkanie-farelka wazniejsza. w sumie to ich wina bo powinni grzac jak taki pic :tak::-)
milego dnia leseczki

reklama
louise wiem ,wiem koty to nosiciele bakteri itd ,itp .;-)
Na psa nie zdecydowala bym sie bo nie ma komu z nim wychodzic ale kociak owszem .
W pl u rodzicow mialam kotka bardzo dlugo i maly sie urodzil i podchodzil do niego od malego i wogle ...nie bylo problemow ...tak wiec nie panikuje;-)

Ja tez ide zaraz przywitac sie z wanna :tak:

vanilka super, taki kociaczek przydałby się do przytulenia, gdy na dworze taki ziąb;-)

louise o widzisz, to daj znac, jak wypróbujesz ten parowar.. ja go widziałam wczoraj w realu chyba za 100zł, więc fajna promocja, tylko, że u nas nie ma Auchana:wściekła/y:

ja nie wiem, co dziś na obiad upichcić.. może kotlety z mięsa mielonego i ryżu..ale mi się nie chce..

dzień dobry bardzo !!!

Listonosz mnie z wyra wywalił... Akurat dzisiaj mógł zostawić awizo :-D
Całą noc się męczyłam i nie spałam - takie skutki mojego spania w dzień i zamkniętego okna... M już w pracy, a ja zaczynam kolejny leniwy dzień. Coraz bardziej się zastanawiam, czy nie wrócić do tego łóżka...
Na obiad chyba zrobię ryż z warzywami i kurczakiem, ale to jeszcze ho ho...
Zachciało mi się pudrowanych cukierków, bo w gazetce zobaczyłam i teraz mam zonka, bo mi się nie chce po nie iść.
Vanilka - z takim małym kiciakiem to będzie wesoło. Za miesiąc Ci drugi dojdzie :-D
Louise - no mam matowy gres, ale jakiś taki szary, może po tych wszystkich remontach. Musiałabym go raz a porządnie doszorować. Zostawię sobie to na 36 tydzień, coby małą jakoś szybko popędzić :-D
Tweenie - ta szczota dla położnych - nie głupi pomysł :-D

Idę nadgonić pozostałe wątki...

louise obiad na pewno będzie bardzo dobry. Jak odwiedzałam koleżankę, która miała tą cukrzycę to ona często tak gotowała i było super, ale może trochę soli się przyda.
Co do weekendu było naprawdę ok (zjadłam sałatkę owocową z truskawkami). Co do rozliczeń z robotnikami to my tez tak mamy że dostawali zaliczkę na materiały rozliczali się fakturami. Co do kasy za pracę wyliczali i mówili ile, czasem dostawali zaliczkę, resztę po danej robocie, ale kiedyś wzieli większą zaliczkę na poczet nowego elementu do roboty i ten jeden chyba chciał więcej zawieść do domu, bo trochę przebimbał i chciał zaliczkę, więc już M nie chciał gpo stawiać w głupiej sytuacji i mu dał, ale we czwartek przyjeżdżają to sobie pogadamy, a ja jestem bojowo nastawiona, bo M dla nich był za dobry, a oni to wykorzystywali tekstem "kaska by się przydała". No nic czeka mnie w czwartek rozmowa

Widzę że dzisiaj u każdej piękna pogoda, no ale cóż zrobić - trzeba przetrwać. Ja wczoraj licytowałam wózek, ale nie wylicytowałam (zresztą sama nie wiem czy mi do końca tak zależało, ale tweenie mnie zafiksowała na taką kołyskę i ciągle o niej myślę (o kołysce :-)) no i muszę trochę popolować na nią. Może się uda. Dzisiaj muszę trochę popracować na kompie, odkładam pranie ubranek na inny dzień i robienie spisu bo nawet nie mam proszku do prania dzidziusiowego.

czesc:-)
pospałam dzis fajnie do 10, pewnie po tym sprzątaniu mnie zmeczylo,dzis leze i nigdzie nie wychodze i nic nie robie,obiad mam ze wczoraj to tylko podgrzac w piekarniku i laba

jedyneczka oj to macie roboty z tym domem, no ale co zrobić, lepiej porzadnie się za to zabrać i potem mieć spokój zaś na lata, wszędzie tak pozalewane, mojemu tacie zalało ogródek,wszystko pod wodą, wkurzony bo on tak zawsze dba o niego, to jest taki działkowy z altaną,fajne skalniaki tam ma, oczko, grządki, szklarnie,wszystko w wodzie stoi teraz:no: co do paneli to wzięliśmy z Classena kolor hikora pasadena,cokolwiek to znaczy :) takie jasne bo meble będą w kolorze śliwy,czyli takie średnio brązowe,ani nie ciemne ani jasne to chciałam panele jasne zeby za ciemno nie było, utargowaliśmy na metrze 5 zeta i jeszcze na podkładzie też coś,ale w innym sklepie z krono original tez mieli fajne promocje,np listwy+pianka gratis

ewcik ale masz tych egzaminów i referatów na uczelni widze,a jaki kierunek tych uzupełniających robisz?

ania petkaczemu tak do jasnej ciasnej jest że zeby facet zajarzył to my musimy sie popłakać,:no: na obadek mam pizze ze wczoraj własne roboty

patipaua Ty bidulko to niemasz całego tygodnia zabieganego tylko całą ciążę, cały czas w ruchu,ale widze że Ci służy bo się za bardzo na nic nie skarżysz,ja ledwo co na spacer póde albo coś sprzątne to już coś boli a Ty to mocarz jesteś:tak: obyś tylko się nie przeforsowała,uważaj na siebie

louise no to co pokazują w tv to są dzielnice Zabrza,a my mieszkamy w centrum,tzn MAdzia w samym centrum a ja niedaleko centrum i na 8 piętrze więc mnie nie zaleje haha, no tylko ta ściana ale już jest dobrze.U nas tez w bloku w mieszkaniach na 11 piętrach zalewa sufity i ścany,a Ty na którym piętrze mieszkasz? To Ty masz tak ziiiiimno w bloku? ja mam 20stponi bez grzania, a tak to jeszcze mi kaloryfery grzeją więc sobie włączyłam:-)

madzia fajny ten wzór, jak robicie pierwszy raz to uważaj,bo myśmy malowali w kuchni,przykleiliśmy go taśmami,M przytrzymywał bo trochę odstawało przy tych otworach i ja małym pędzelkiem malowałam no i nagle nam od góry ten wzór zaczął się odklejać,wkurzyłam się ,zdjełam go,wymyłam bo już w farby był upaćkny jak malowałam no i jeszcze raz przyłożyłam i szybko odmalowałam wzór ołówkiem,i to był najlepszy sposób bo potem sobie na spokojnie malowałam

Ostatnia edycja:
no i po wycieczce do selgrosa- nic nie kupiłam, bo znowu dostałam zawiasa przy regale z proszkami dla dzieci:-) tam nie ma zasięgu i D już miał mnie wywoływać przez megafon, ale przypomniał sobie, że ja ten proszek przeżywam, więc wydedukował, gdzie mnie szukać:-D ale za to dostałąm w nagrodę delicję (takie wypasione ciacho z naszej cukierni) i 2 wz-tki- i zażeram sobie:-) a co do proszku, to podjęłam męską decyzję i kupiłam w osiedlowym dzidziusia do koloru i już-zobaczymy! w każdym razie rozpoczynam akcję 'pranie' dzisiaj- może to mnie uspokoi:-)

louise D ma świadomość, że ręka sprawiedliwości mogła go wczoraj boleśnie dosięgnąć i cudem uniknął kary:-D
Ewcik, louise ja już przetestowałam mój parowar- warzywka robiłam różniaste-pychotka:-) to przydatna rzecz, zwłaszcza , jak się sezon warzywny na dobre rozkręci:-)
madzik ja też już szablon zakupiłam i będę malować, ale muszę 5 wzorów namalować i się boję , żeby nie zwalić tego:-)

Ostatnia edycja:
hej hej:)
u mnie znowu tragiczna noc,ja nie wiem czemu tak zgaga pali mnie tylko noca i do tego w takim stopniu ze myslalam ze bede dmuchac ogniem ja smok wawelski.zasypiam praktycznie przed 4 nad ranem i pozniej spie do 11:)

dziewczyny przesylam wam troszku sloneczka u nas narazie pieknie swieci.

u mnie dzisiaj wielki pranie Majkowych ciuszkow,mam nadzieje ze ostatnia paczka z ebay w koncu dzisiaj dojdzie:/na obiad serwuje mlode ziemniaki,mielone i duszona marchewka.

kurcze od wczoraj tak mi sie brzuch napina,doslownie co chwile,przeszlam kawalek do sklepu to czulam jakby mi ktos igle w moja pania wsadzal:/
Vanilka w szoku jestem,jeszcze miesiac i po wszystkim!!!

reklama
Do góry