reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

patipaula udanych zakupow zycze :-)

gregorka tak, w oszolomie kupowalam-kosztowla 45,90 zl. i w ogole to juz tylko 2 sztuki byly z czego 1 dosc zmasakrowana wiec wzielam ta druga. tez nic nie mam jeszcze dla dzidzia prawie. dopiero w polowie czerwca gdzies zaczne zamawiac i kupowac. a chyba raczej kupowac w sklepie. a dla siebie moze w tym tyg juz jakies p i e r d o l y zamowie zeby sie spakowac

cynamonka no powiem ci ze z ta poducha spanie nabralo innego wymiaru :-) w czerwcu jak bede wyprawke kupowac dla Stasia i dla mnie to tez sobie ta poduszke kupie, bo ona tez do karmienia potem sie nadaje niezle chyba. a z tym przeczyszczeniem przed porodem to wypas mialas ;-) :-) zawsze najlepiej jak sie samo naturalnie zrobi :-) ja jakos sie obawiam lewatywy-nie chce ale nie chce tez niespodzianek przy porodzie. a czopki glicerynowe na mnie nie dzialaja...:dry: wiec Ty mialas naprawde wypas ze tak powiem :-D

reklama
hej dziewczynki:-)

ja od 7 nie śpię (nie licząc kilku pobudek w nocy)... zjadłam śniadanie, umyłam włosy, zrobiłam już 2 prania, jeszcze na jedno się zanosi no i chyba zabiorę się za referat :dry: a po południu szkoła rodzenia.. ale strasznie nie chce mi się iść, taka pogoda okropna, że tak, jak mówisz louise-najlepiej by było pod kołderkę wskoczyć...

kurcze, mnie też przeraża fakt, że torba jeszcze nie spakowana, może dlatego, że... nie mam nawet torby:-D już nie mówiąc o miejscu w mieszkanku na jej pakowanie.. bo obecnie wynajmujemy 20m2, więc same rozumiecie, jaki ścisk i miejsca brak na cokolwiek..

vanilka ja zawsze marzyłam, żeby wyjechać do Anglii lub Irlandii na stałe- byłam w IE kiedyś jako au pair i bardzo mi się podobało.. co prawda samotność okropnie doskwierała, bo byłam sama, ale poza tym ok:tak:

Cześć dziewczyny.

Wstałam zjadłam śniadanie, a teraz zamierzam trochę posprzątać. Oczywiście muszę to robić w ukryciu, bo się na mnie wydzierają :-(, tylko szkoda, że tego nikt za mnie nie zrobi :dry:.
Potem jadę do mamusi i tatusia na obiad :tak:.
cynamonka w Polsce za prywatne przedszkola płaci się 700-2000 PLN tylko z tą różnicą, że oddajesz dziecko na cały dzień z wyżywieniem i masz w tej cenie naukę innego języka oraz inne zajęcia kształcące dziecko.

Louise uważaj z tą poduszką, bo ja kupiłam na aukcji i odesłałam z powrotem. Śmierdziała butaprenem. Kupiłam ta z kulkami styropianowymi antyalergicznymi i czułam się jakbym leżała na grochu.
Wczoraj dostałam od koleżanki poduchę firmy motherhooh Fasolka Motherhood - poduszka do karmienia | Motherhood.pl jest droga ale bardzo dobrze mi się spało.
Na tej stronie są jeszcze większe poduszki, w kształcie litery C też sie fajnie na nich śpi.

agatka natalia no wlasnie mialam zamiar zamowic ta poduszke z aukcjio podawanej przez Ciebie-ze styropianem, szczerze mowiac :-(. ale jak piszesz ze smierdzi to dla dziecka juz na pewno sie nie bedzie nadawac. a na motherhood mnie nie stac. zreszta nawet jakbym miala kase to nie wydam 150 zl za poduszke-pojechali troche. to jest jak dla mnie zwykle zdzierstwo. jak mi sie bedzie nudzic to sobie moze uszyje taka :-)

ide zjesc sniadanie-dzis wczesniej bo gdzies mam glodomora strasznego jak tak zimno. mam jeszcze sledzie-pyyyyyyycha. a potem sobie zrobie czekolade i heja do wyrka :-)

a wlasnie mam pytanie przy okazji do was-nie wiecie czy mozna jesc mozarelle w ciazy? nigdzie nie jest napisane ze ona z UHT robiona ale z kolei ma dluga date waznosci wiec juz sama nie wiem...zostaly nam takie mini mozarelki z tego calzone i sa b pyszne ;-)

Wstałam i nie mam dzisiaj humoru.Noc do niczego-budziłam się na siku 3 razy, a później nie mogłam spać.Dzisiaj chyba nawet się z piżamy nei przebieram,bo u nas leje tak,że napewno nigdzie nie wyjdę.
Louise cieszę się,ze lepiej się czujesz-martwiłam się o Ciebie!!
Vanilka jak nogi?mam nadzieję,żę juz nie bolały w nocy
Ja mam dzisiaj straszny humor-już chcę ta końcówkę czerwca -zaczynam się bać cesarki i tego ostaniego miesiąca ciąży-spać nie mogę po nocach i ogolnie jest mi już ciężko.Płaczliwa jestem na maksa i mam wszystkiego dosyć!!

Wstałam i nie mam dzisiaj humoru.Noc do niczego-budziłam się na siku 3 razy, a później nie mogłam spać.Dzisiaj chyba nawet się z piżamy nei przebieram,bo u nas leje tak,że napewno nigdzie nie wyjdę.
Louise cieszę się,ze lepiej się czujesz-martwiłam się o Ciebie!!
Vanilka jak nogi?mam nadzieję,żę juz nie bolały w nocy
Ja mam dzisiaj straszny humor-już chcę ta końcówkę czerwca -zaczynam się bać cesarki i tego ostaniego miesiąca ciąży-spać nie mogę po nocach i ogolnie jest mi już ciężko.Płaczliwa jestem na maksa i mam wszystkiego dosyć!!

Ja mam dzisiaj dzień płaczka...ryczałam już 3 razy...a jeszcze południa nie ma...a męża zaryczałam przez telefon...a ten chyba myślał, że rodzę i się wystraszył...no i obiecał, że w tym tygodniu tylko tym pokojem się zajmie...uwierzę jak zobaczę...

czesc dziewczyny -ale posrana pogoda ,normalnie tylko spac
miałam dzis Filipsa zaprowadzic 1 dzien do przedszkola ale normalnie tak mi sie nie chciało tylka ruszyc spod kołdry ze szok ,no i został ,mój m tez stwierdził ze najlepiej to jakby został w łózku ze mna ,ale niestety ktos pracowac musi
własnie dzis zauwazyłam mój podpis pod suwaczkiem,i jestem przerazona bo to juz za chwile bedzie poród
dziewczynki miłego dnia

No hej !

Dziewczyny ,na pocieszenie ogladalam pogode wczoraj dlugoterminowa i od srody ma byc w pl cieplo ..z dnia na dzien pogoda ma sie poprawiac i po 27 stopni ma byc :-)wiec jeszcze bedziecie narzekaly ,ze puchniecie od ciepla :tak:

tweenie pewnie jeszcze sobie spisz slodko :happy2:

ania_pestka Matko jak bym czytala o sobie..brzuch mam juz tak wielki jak praktycznie na ostatnich dniach tamtej ciazy ..a teeraz zostal miesiac i bedzie tak duzo rosl ;/przeraza mnie ten fakt bo juz wygladam jak slon ,a gdzie jeszcze 4 tyg.:confused:no nie dziwie Ci sie ,ze chcesz rmenot robic bo jednak remont troszke trwa ,a czas leci .

madzik pierwszy raz chyba czytam ,ze masz zly dzien ;-);-)i tak dlugo sie trzymalas !!!ja mam takie dni co kilka dni tak na pocieszenie .
nogi okey bo wczoraj siedzialam caly dzien w domu ...to co ja mam nie chodzic juz nigdzie zeby nie bolaly :-(

louise ja nigdy nie slyszalam nic ,ze mozarelli nie mozna ...

cynamonka ooo to Ty za sciana niemiecka mieszkasz -nawet nie wiedzialam .
tutaj przedszkola,zlobki sa tak kosztowne ,ze malo ktora polka oddaje dziecko do tych instytucji ...chyba tylko angielki na to stac .

ewcik ja tez zawsze marzylam zeby wyjechac ..no i wyjechalam ;-)ciezko jest ale co zrobic ...

perla ??????????????????????

Vanilka, tak spałam słodko do 8 z hakiem, od 3 i z trzema przerwami... Energia ze mnie tryska, jak dziś deszcz z nieba...

mam taką poduchę do karmienia, dla bliźniąt, więc jest trochę większa i rewelacyjna sprawa to jest :)

reklama
Witam :happy2:
Ja znów mam zaległości nadrabiam po troszku w przelocie :happy2:.
Kończymy remont tzn doprowadzamy mieszkanie do porządku zeby można sie było tam wprowadzić, nie jest to jeszcze skończone bo np w szafkach w kuchni nie mam drzwiczek :baffled:ale jakoś dam rade. Na zakupy prawie co dzien jeździmy i to po głupoty których ciągle brakuje.
Pogoda ogólnie niesprzyjająca, tylko spać a tu nic z tego.
Miłego dnia ja się zagłębie w lekture BB :happy2:

Do góry