reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Mam problem wrodzonej wady jednego oka, która praktycznie wyłącza jego normalne funkcjonowanie - więc wada bardzo nietypowa, w każdym przypadku decyzję do wskazania do cc podejmuje okulista. Z tego co wiem, to bardziej istotna od wielkości wady jest skłonność do odklejania rogówki (chyba nie pmyliłam z siatkówką :eek:) - ocenia to okulista z bezpośrednim badaniu.

reklama
Mam problem wrodzonej wady jednego oka, która praktycznie wyłącza jego normalne funkcjonowanie - więc wada bardzo nietypowa, w każdym przypadku decyzję do wskazania do cc podejmuje okulista. Z tego co wiem, to bardziej istotna od wielkości wady jest skłonność do odklejania rogówki (chyba nie pmyliłam z siatkówką :eek:) - ocenia to okulista z bezpośrednim badaniu.

aha no widzisz to ja tez pewnie bede musiala sie ty zainteresowac...bo faktycznie jak ma sie cos stac ze wzrokiem to lepiej od razu miec cc:tak:

Claudia sz5- te podstawowe badania pranatalne to są nieinwazyjne czyli nic nie wkłuwają itp,robi się specjalistyczne usg i badanie biochemiczne krwi, z czego wykrywane są choroby czy ryzyko wystąpienia chorób genetcznych,m.in zespołu Downa itp

Co do porodu to raczej naturalnie

aha o widzisz to jednak troche inaczej niz myslalam - to juz nie brzmi przerazajaca:-)bo ja sie tak boje igiel i jak sobie wyobraze taka ogromniasta szpile, ktora by sie miala wbic w brzuch to:baffled:

Claudia, dopiero jak badania nieinwazyjne wskażą zagrożenie, wykonuje się te z pobraniem próbki wód płodowych :eek:

eh caly dzien zasypialam na stojaca a jak teraz leze w lozeczku i nastrajam sie do snu to oczywiscie nie chce mi sie spac:wściekła/y:a potem bede rano zdychac:confused2: no i jeszcze do tego tak mnie bola moje "dojki":laugh2:,ze nie moge spokojnnie sie ulozyc do snu:rofl2:
ale wiecie co....mimo wszytsko ciesze sie, ze sa te symptomy, jakby mi nie dawaly w kosc, to bym pewnie byla przestraszona, ze cos jest nie tak

Właśnie miałam pierwszą zachciankę :p Zjadlam wielką michę mega slonego ravioli ze śmietaną i popiłam chyba z połowąlitra soku pomarańczowego (w pierwszej ciąży piłam go hektolitrami).

Nie wiecie może,czy można wziąć No-spę na te bóle podbrzusza, bo nie ukrywam- dokucza mi. Obecnie taki lekko pulsujący. Kojarzę,że z małą też mnie bolał brzuch ale nie wiem czy tak bardzo.

Polianna mysle,ze Nospe mozesz spokojnie zazyc.Ma dzialanie rozkurczowe,a jest bepieczna w ciazy.Jezeli boli bardzo-zdecydowanie bardziej niz w poprzedniej ciazy to moze trzeba by z ginem skonsultowac ten bol?

nie pamiętam jak bolało w pierwszej.
Teraz boli dziwnie bo czasami wcale, za chwilkę ukłuje, potem pulsuje, potem nic, i tak poprostu różnie. No i to uczucie śmieszne- pasek od spodni mnie irytuje bo "przeszkadza". :-)
Narazie się nie niepokoję, poprostu wezmę nospę i pójdę spać.

reklama
Do góry