reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Uuuuu, właśnie, że ja to przegapiłam, CRP norma do 5 a ja mam prawie 8 ??!!
Może dlatego ponowne badanie mam zlecone?

A co do ułożenia to macie rację, za każdym badaniem musi długo szukać, aby tętno zmierzyć i mówi, że głęboko nam się Dzidziuś chowa.

Ostatnia edycja:
reklama
Uciekam dziewczyny wziąć ciepłą kąpiel, zjeść ciepłego rosołku i położyć się do łóżka oglądając tv. Nie mam już na nic siły a po kilkunastu minutach przed kompem oczy mnie bolą i z nosa leci jak z kranu..Jeszcze te bolący brzuch...
Życzę Wam kochane miłego wieczorku i spokojnej nocy

atabe, ja w ciąży CRP nie miałam, ale z tego, co wiem, to to badanie się robi jak masz podejrzenie jakiegoś stanu zapalnego albo jakieś bóle czy gorączki nieznanego pochodzenia. CRP to tak jak OB, tylko że OB w ciąży jest zawsze bardzo wysokie i wcale nie wskazuje na stan zapalny - CRP jest w takiej sytuacji dokładniejsze :) Nic mi się do tej pory nie działo niepokojącego, to i nikt tego badania nie zlecał :)
yustynia, normy referencyjne są dla zdrowych osób, a ty jesteś w ciąży (co prawda to nie choroba, ale "stan odmienny :) "

hejka:-) ja już po wizycie u koleżanki,posiedziałam, pooglądałam małego-b.grzeczny chłopak:-) no i oczywiście zadałam milion pytań hahahah a jak wózek,a łożeczko, a czymmyjesz,karmisz itp :-) wysłuchałam też na własne życzenie opowieści z porodu-nie ma to jak relacja -świeża i z pierwszej ręki:-D

tiffi tak tak normalne ciuchy to byly zadne ciazowki.moze dlatego ze gacie biodrowki albo jakas chinska numeracja-w sumie to kazde tlumaczenie jest dobre.
No to daj spokój, stresujesz się że w normalne ciuchy się nie mieścisz, to norma, pytanie jak przymierzasz ciążowe to jakie rozmiar zakładasz
aneta h no to fajnie, że masz taką pracę i jesteś zadowolona :-)

Dziewczyny napisałam na zamkniętym bo mnie jakiś nerw i dół dopadł

Strasznie ucieka mi czas, czy Wam też tak szybko dni mijają. Na chorobowym, w domu powinno mi się dłużyć, a tu normalnie nawet nie wiem kiedy z poniedziałku zrobiła się środa...
Dłuży mi się czas tylko przed wizytą u lekarza...

Ja już tak zaczęłam optymistycznie patrzyć na tydzień samotności, a tu dzisiaj moja najstarsza koteczka dostała gorączki i okulała:-(Niestety waży 6 kg i sama nie mam jak iść z nią do weta. Umowiłam się na jutro rano z koleżanką, inaczej chyba nie dałabym rady z tymi bólami krzyżowymi. Jak to mówią-jak nie urok to...

melduję że żyję-niedawno wróciliśmy z wyprawy do lekarza (moje spr.wątrobowe)-wszystko ok.
padam.....
po wizycie pojechaliśmy na zakupy-i zmęczona wróciłam
do tego po drodze jakaś kurzawa śnieżna była...świata nie było widać.
jutro mam wizytę u gina.a w pt.USG.
miłego wieczorka kobitki.

atabe do łóżka, nic tak nie pomoże, wyleżeć się i wygrzać;-)a crp nie miałam ani razu.

supcio to właśnie zaglądaj, może troszke poprawimy Ci humorek:sorry2:

keejt a to racja jakby tak po jednej szufladzie robić człowiek by nie odczuł zmęczenia ale że ja mam zrywy rzadko, muszę je wykorzystywać na maxa:-D

skrzat teraz ze wszystkim problem bo ciężko sprawdzić co chińskie a co nie, wystarczy że szyte u nas z chińskiego materiału i już ma prawo mieć metkę polskie, dlatego ja wolę pomacać:-D

kropa dobrze że jutro masz wizyte to się jeszcze u ginka upewnisz co do tego ph ;-)

aneta to gratulacje pracy z której jesteś zadowolona;-)

kama pewnie to była jakaś chińska faktycznie rozmiarówka:-D

tiffi a przed Grześkami na punkcie jakich szalałaś?Tomaszów, Piotrów:-Dfajnie to zabrzmiało;-)

reklama
Beatka25, to dzisiaj może uda Ci się położyć spać nieco wcześniej i choć trochę odeśpisz poprzednia nocke:tak: I oby dzisiaj już Mateuszek dobrze spał ;-) Poza tym głowa do góry,ja tez niestety nie znam jeszcze płci Dzidziolka i wiem co czujesz.Szlag mnie trafia jak widzę w sklepie coś pięknego dla Maluszka ale nie mogę tego kupić bo jest np konketnie dziewczęce :dry:

Magdzia, chorusku...Ja na katar zawsze brałam tabletki Akatar,są popostu rewelacyjne!Już po krótkiej chwili miałam spokój z katarem.Tylko nie mam pojęcia czy można je brać w ciąży...:sorry2:

jedyneczka, fajnie,że M zdał.Gratuluję ;-)

atabe, Zdrówka kochana!!:tak:

Ah co za piękna pogoda dziś!Aż bardziej mobilizuje do wstania z łóżka :-) Takie piękne słoneczko pozytywnie nastraja na cały dzień:-) Gdyby tylko nie ta nieadekwatna temperatura...:dry:

Jak wróciłam ze szkoły,położyliśmy się z M na chwilkę żeby odpocząć i nim się obejrzałam już oboje zakimaliśmy :-p Pospałam sobie dobre dwie godzinki a i tak dalej mi się chce spać :-D

Dostałam wczoraj od znajomej dwie wielgachne siaty ciuszków dla Dzidzi.Praktycznie wszystkie dla dziewczynki więc nie wiem co z nimi pocznę jak okaże się,że to chłopak mnie tak kopie :-p

Takiego mi smaka na te gołąbki narobiłyście,że na weekend cały gar z mamą zrobimy mmm :-)

Już jutro te badania.Na 16:30 jadę.Aaaale się boję...jutro w szkole to chyba nie wyrobie na zajęciach i na niczym innym jak o tym co czeka mnie za kilka godzin nie będę mogła się skupić.

Do góry