reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

jednak ten moj M nie taki najgorszy dowiedzial sie na uczelni co i jak nawet podanie za mnie napisal tylko musialam podpisac i wyslac mailem :-) teraz sie denerwuje czy sie podpisalam ehh to odmozdzenie ale o tym w prosbie nie pisalam ;-)

vanilka perla gdzie poginelyscie dzis??
ja sie melduje!!!
u nas szpital w domu, ja zakatarzona, maly biedny nie ma juz temperatury, ale za to kaszel robi sie nieciekawy, no i M tez dopadlo... tylko ze on ma wieksze pole do popisu jesli chodzi o leczenie niz my z mlodym!
Emih wspolczuje ze musisz miec do czynienia z takim "czyms" ale wszystko sie dobrze skonczy zobaczysz!
Mammi 100 lat dla corci!
Ashika ale Ci fajnie z tym domkiem! my za 2-3 miesiace dopiero...

reklama
U W A G A

KOGO JESZCE NIE MA NA LISCIE A POWINNAM DOPISAC PROSZE O WIADOMOSC NA PRIV Z DANYMI (nick, miasto, mail, ew data urodzenia i telefon)
ustalilysmy taka liste zeby latwiej bylo zlapac kontakt jak ktoras zniknie

Odebrałam wyniki badań i nie wiem czy mam płakać czy co, może wy sie na tym znacie :
We krwi niski poziom Hematokrytu i limfocytów
W moczu wszystko negatywne białko leukocyty erytrocyty azotyny glukoza
Dośc liczne w preparacie kryształy szczawianu wapnia i nabłonki płaski, i bardzo liczne pasma śluzu :no::no::no::no::no::no::no:
Cytomegalia igg i igm negatywne
Hiv negatywne wiec uffffff :sorry:
Ale Rozyczka igg dodatnia a igm negatywnai nie wiem jak to rozumieć mam wszystko:-(
Wypowiem się co do hematokrytu, ja też mam poniżej normy, to oznacza, że brakuje ci żelaza. Nie wiem, czy bierzesz jakiś preparat z żelazem w każdym razie porponuję pietruszkę zieloną i szpinak. Co do moczu i pasma śluzu już się wypowiadałam, nie wiem jak robisz test moczu, ale generalnie moja gin powiedziała, że muszę zastosować tampon i wtedy dopiero oddać próbkę moczu. To działa widziałam w różnicy badań. Co do różyczki i cytomegalii napisała keejt, ja też nie mam przeciwciał.

A ja zjadłam zapiekankę, dobra wyszła

perła no to sie kurujcie oby nie potrzeba było antybiotyku dla Was,mozemy sobie reke podac tylko ze u mnie mały chory ja narazie w miare ale u niego to tak jakby troje chorowało.
ashika jak ja Ci zazdroszcze tego domu,wiosną bedziesz miała cudnie ,ogród no moje klimaty i nie martw sie tym ze narazie nie akceptujesz swojego stanu itd ,chociaz ja mam takie same odczucia,moze w koncu nam sie zmieni widzisz patipaula jakos to przemogła

Ale sie w........am:wściekła/y:Pojechałam do tej poradni i rozglądam się czekając - no poczekalnia odwalona i jeden gabinecik zerkam różowy drugi żółciutki trzeci niebieski i tak chłodem zawiało a za cgwilę lekarz tam wszedł i nie spodobał mi się myślę to my pewnie tam pójdziemy, oczywiście tam nas wołają. Nie podobało mi się tam ale myślę nie uciekne z dzieckiem od dentysty, pewnie mi się roi:szok:
Emi siada, ten przegląda i wyrokuje że do lekkiego leczenia 4 zabki to ja ok może jeden zrobimy - ten jak zaczął borować to choć Emi była dzielna aż się popłakała i wcale się nie dziwie - taki cham brutalny. Mówie znieczulenie skoro boli żeby dać a on że jak ją ukłuje to się ruszy a trzeba bez ruchu być. To ja że przecież można znieczulić miejsce wkłucia a on że to powierzchownie działa, no myślałam że go walne:wściekła/y:Więc dał lekarstwo i mam jej w domu wytłumaczyć że to boli ale ma się nie ruszać:szok:oczywiście Emi obiecałam że do gnoja więcej nie pójdziemy:-pA jeśli chodzi o mnie to do znieczulania chciał zgody od ginka:eek:Wogóle mówię że chce plombe światłoutwardzalną za dopłatą a on że już tak nie ma od stycznia, że albo na kase albo całkiem prywatnie się leczy:confused:Zwinęłam się z radością stamtąd:tak:Podjechałam do denta obok mojego gina i zapisałam się na środe na kase bo tu jest po staremu, niby na kase ale dopłata do lepszej plomby, zaświadczenia od ginka nie chcą ale muszę co miesiąc przynosić oprucz karty magnetycznej zaświadczenie od pracodawcy o zatrudnienu i przebywaniu na L4:szok:K......wa co za kraj, samowolka normalnie.Ciekawe czy przyjmą faks na razie bo zanim mi wyślą z pracy to ja będę miała sztuczną szczenke:wściekła/y:Koleżanka miała mi dać nr do fajnej dentki ale nie odpisuje a pomyślałam wezmę ją przy okazji i teraz żałuje:-(

ashika jak ja Ci zazdroszcze tego domu,wiosną bedziesz miała cudnie ,ogród no moje klimaty i nie martw sie tym ze narazie nie akceptujesz swojego stanu itd ,chociaz ja mam takie same odczucia,moze w koncu nam sie zmieni widzisz patipaula jakos to przemogła

no ja jakos nie potrafie przemoc od grudnia wlasciwie od poczatku :-( ale juz nie walcze tak strasznei jak wczesniej :zawstydzona/y:
co do domku to widzisz pada snieg wszyscy maja odsniezanie gleboko w d.... a ty bierzesz lopate i zapier.... myslac "pierd.... domek" a latem trawniki, plewnienie, pielegnowanie itp itd i zawsze cos do zrobienia i znowu robisz i myslisz "pierd... domek" ale potem wieczorem mozesz siedziec na polku ile chcesz a dzieci tez moga biegac prawie caly czas po polu wiec w sumie lepiej

jedyneczka dentysta burak jak chole.. pisz skarge do nfz ja jutro ide sie z polozna brac za rogi :-) juz sie nie moge doczekac wyrzyje sie na niej za to cale moje lezenie i inne frustracje ciazowe ;-) gorzej jak bedzie inna polozna :-(

Wypowiem się co do hematokrytu, ja też mam poniżej normy, to oznacza, że brakuje ci żelaza. Nie wiem, czy bierzesz jakiś preparat z żelazem w każdym razie porponuję pietruszkę zieloną i szpinak. Co do moczu i pasma śluzu już się wypowiadałam, nie wiem jak robisz test moczu, ale generalnie moja gin powiedziała, że muszę zastosować tampon i wtedy dopiero oddać próbkę moczu. To działa widziałam w różnicy badań. Co do różyczki i cytomegalii napisała keejt, ja też nie mam przeciwciał.

A ja zjadłam zapiekankę, dobra wyszła
kurcze tiffi to ja juz nic nie rozumiem :szok::szok::szok: tez mam za niski hematokryt ale robilam osobno w tym samym czasie badania na poziom zelaza i wyszlo mi powyzej gornej granicy-wiec norma przekroczona wzwyz. to teraz juz nie wiem jak to jest... w kazdym razie gin powiedzial ze wszystko w porzo jak zobaczyl wyniki

dzamena mam nadzieje ze szybko zaakceptujesz ten stan i bedziesz b szczesliwa ze synek w drodze.
ps. b ladne chlopiece suwaczki ;-):-)

jedyneczka wspolczuje takiej koszmarnej wizyty. nie bez powodu mowi sie "dentysta-sadysta" (chyba nawet taka piosnka kiedys byla ;-)) ale ze akurat musialas na takiego brutala trafic biedna. jakies straszne rzeczy opowiadasz o tej biurokracji dentystycznej z zaswiadczeniami...:szok::szok: dobrze ze ja sobie tuz przed ciaza wszystkie zebowe sprawy posprawdzalam i "klawiaturka" zdrowiutka plus kamien sciagniety

ashika ales mnie rozbawila wyzywaniem sie na poloznej :-D:-D:-D to trzymam kciuki aby byla ta sama i koniecznie zdaj relacje jak wrocisz ;-):-D

ja jestem caly czas nazarta tak masakrycznie tymi paczkami ze ledwo talerz zupy na sile wrzucilam. przesada. to sie powinno nazywac "swinski czwartek" a nie "tlusty czwartek" :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Do góry