reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

madzik nie denerwuj sie bo naprawde Ci podskoczy to cisnienie i wtedy dopiero bedzie problem. jak lekarz i tata-lekarz mowia ze idealne to na pewno wiedza co mowia :tak::-) na pocieszenie powiem Ci ze ja mam 130/60 i tez mi lekarz nie mowil ze wysokie. tak wiec sie kochana nie denerwuj bo dzidziowi tez sie udzieli. a facetami sie nie przejmuj.oni faktycznie mysla ze przesadzamy zawsze i ciaza to tylko minilanie inny stan niz normalnie. u mnie tez na poczatku bylo zdziwienia dlaczego tez ja chce isc na to zwolnienie...dopiero jak wszedl ze mna do gabinetu i byl przy wszystkim co mowil lekarz to troche dotarlo...

reklama
No własnie, własnie...
Kiedyś śmiałam się z mojego szwagra skaczacego nad moją siostrą jak był w ciązach, a teraz.. podziwiam i zazdroszczę! :zawstydzona/y: Okazuje się ze takich mężczyzn jak na lekarstwo. Kobieta chciałaby się jakoś wyjątkowo, a tu oni prosze: ciąża to ciąża- żadnej taryfy ulgowej :baffled:
Przykro mi Madzik :-( Dobrze że ciśnienie ok. A puls?- wiem co to znaczy 120-140 :sorry2: Jednak nerwy, nerwy dziewczyny robią swoje! :wściekła/y:

Ps. Louise- żelazo w tabletkach zapodaję- inaczej się nie da :/

Objadlam sie nalesnikami z twarogiem :-pKupilam w poslkim sklepie bo wiecie co ...oni maja w tych nalesnikach taki specyficzny twarog i mi baaardzo smakuje ..a ja jak robie to taki inne wychodza .
herbatke mietowa sobie kupilam na ta zasrana zgage :happy2:aa no i szczaw kupilam wiec jutro sobie robie szczawiowa :-p

madzik Twoje cisnienie akurat nie jest jakies zabojczo wysokie ...ale ogranicz solone bo sol tez podnosi cisnienie ...zal sie zal nam ile wlezie zawsze lepiej sie robi :happy2:

emih wiesz,ze ja tez prawie miesa nie jem :baffled:ciagle jem zupy ..no jakos nie chce mi sie miesa :baffled:ale wyniki mam ok .

Vanilka ja też mialam zgagę-dzień w dzień chyba przez 2 tyg , ale teraz mi przeszła.Mi pomagało mleko-nawet łyk , a jak już była mocna to brałam Rennie-ponoć można w ciąży.
Dziewczyny wy macie duzo nizsze ciśnienie od mojego?Powiem wam że ja to się już nawet nastawiłam ,że będę brała tabletki na to ciśnienie.Bo czuję ,ze przez te moje nerwy to ono mi wzrosnie.

Madzik po mleku tez mam zgage ..mam nadzieje ,ze ta herbata mietowa pomoze .
Nerwy napewno podnosza cisnienie ..wiesz co wysokie cisnienie jest niestety czyms bardzo czestym u ciezarnych tak wiec nie jestes jakas inna ;-)trzeba poprostu to kontrolowac ..ja w pierwszej ciazy mialam tak wysokie cisnienie pod koniec ,ze relanium mi dawali :-(poprostu zalezy od organizmu ..Kontroluj to cisnienie jak trzeba bedzie tabletki dostaniesz bo lepiej jednak lykac tabletki jak chodzic z wysokim cisnieniem .

louise - pewno M się cieszy bo AZS wygrał 3:0. Esh jak Mu zazdroszczę. U nas jest Neckerman AZS - ale słabo grają :-D Pójdę 20 lutego bo jest właśnie mecz z Częstochową :happy2: Brakuje mi takich emocji. Aco do ciśnienia to mam dobre, tylko weszłam tam z biegu i mi wyszło wysokie. Położna sama to zasugerowała. Phiii ciśnieniomierz już w drodze, ale ja wiem swoje :tak:

No ale ciśnienie 125 /80 to chyba nie jest wysokie ciśnienie??
Tak mi się zdaje-bo zawsze mówili ze idealne to 120 na 80
Wyczytałam że sok z buraków jest dobry na wysokie ciśnienie i magnez.

mysza szczesliwy nawet bardzo. na koniec jakies emoicje ponoc silne byly :-D:-D:-D wlasnie wrocil niedawno i naprawde baaaardzo zadowolony (na przyszly rok chce sobie karnet zakupic. az wam zazdroszcze (typu miskowi mojemu i Tobie) ze was takie sporty interesuja :tak: ja niestety fanka formuly 1 i male szanse ze na jakies grand prix pojade :dry: no chyba ze na wegry i to za pare lat ;-):-) to trzymaj kciuki choc troszke za ten nasz AZSik jak pojdziesz. dobre sa chlopaki to im trzeba przyznac :tak::tak::tak:
co do cisnienia to M mi zabronil kupowac cisnieniomierza bo podobno od tego sie najwieksza paranoja robi :-D;-) a czy to prawda to nie wiem. i nie sprawdze choc uwazam ze przydalby sie w domu :tak:.
ahhhhhh-zakupilam dzis sliczna wanienke disneya z termometrem i juz do kompletu nocniczek zapachowy z pozytywka tez disneya, oba w kolorze pistacjowym. no i jeszcze bodziaczka z krotkim rekawkiem tez disneya z kubusiem puchatkiem i tygryskiem bialy.jak widzicie mimo iz powiedzial gin ze synus to jednak kolorki neutralne :-D:-D:-D jutro wkleje foty bo jak zwykla baterie jednak siadly w aparacie.
kurde ale ta ciaza zmienia czlowieka....jakby mi ktos rok temu powiedzial, ze bede sie bardziej cieszyc z jakiejs wanienki albo nocnika niz z balsamu do ciala albo cieni do powiek to bym go chyba smiechem zabila. a tu prosze...:tak::-):-):-)

reklama
Do góry