reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

reklama
Ja się witam z rana :)
Zaraz jadę z mamą na zakupy -ładnie słoneczko u nas świeci :)))
Odezwę się później dziewczyny.
Miłej soboty dla wszystkich

R.usałka Uważam,że dobrze zrobiłaś pisząc o poronieniach,zwłaszcza o tym z powodu przemęczenia.Warto o tym mówić bo przecież przemęczenie to jedna z głównych przyczyn poronień i porodów przedwczesnych.Ja niestety byłam na tyle głupia,żeby się tym nie przejmować i straciłam przez to dzidzię w 14 tyg.:-(
Dużo ciężarówek bierze za dużo na siebie w ciąży: praca,dom,starsze dziecko i niestety chodzą przemęczone bo przecież trzeba byc na pełnych obrotach.Ale moim zdaniem gra jest nie warta świeczki.Lepiej odpuścić i przez te parę miesięcy zostać trochę z tyłu i potem wychowywać zdrowego dzieciaczka niż tak ja zapalać świeczki na grobie Aniołka.
Kurka,poryczałam się z tego wszystkiego....

Mammi, przykro mi z powodu aniołeczka i Twoich wylanych łez :-(
Ale teraz gumka i wymazywanie z pamięci ciężkich chwil aby sobie dodatkowo stresem nie zaszkodzić przy naszych obecnych bąbelkach :tak: Dlatego też od rana sprzedałam kilka prawd mojemu M. Proszę, proszę... chce obiad zrobić... :szok:

A u nas paskudna pogoda. Niebo wisi szare jakby zaraz miało padać. A już wczoraj tak pięknie wiosną zapachniało- oczywiście przez okno.... :cool2:

mammi rozumiem Cię, ja też mam jednego Aniołka (9tc) i pomimo, że to był drugi miesiąc bardzo to przeżyłam i nadal o tym myślę bo o własnym dziecku nawet takim małym nie da się zapomnieć, dlatego pamiętając to co się stało wcześniej tak się zamartwiam teraz. Poza tym zostałam w szpitalu do którego trafiłam potraktowana jak zwierzę a nie jak człowiek i to jeszcze bardziej boli...Fakt, że nie jestem teraz tak obciążona bo nie pracuje, studiuje dziennie ale mam indywidualną organizację studiów i jak nie mam siły to nie jadę na uczelnię, ale mam praktyki które muszę wyrobić i cały dom na głowie bo mój M bardzo dużo pracuje (wydaje mi się, że za dużo bo ciągle go nie ma i muszę ze wszystkim radzić sobie sama).

czesc dziewczyny!
Ja od dwóch dni męczę się z bólami brzucha, wczoraj ledwo dawałam radę w pracy i chyba jeszcz mi coś zaszkodziło bo starsznie mnie przeczyściło! No ale dziś już lepiej!

Też mam jakieś dziwne myśli bop to już 19 tydzień a ruchów nie ma, a niby dzidzia taka duża, czasem tylko to bulgotanie, chociaż lepiej je M słycszy bo ucho do brzucha przystawia!
Dziewczyny kiedy te pierwsze ruchy w pierwszej ciązy??

Ja dziś w pracy jestem ale myślę o l-4 w niedługim czasie bo czuję się psychicznie zmęczona, ale musze jeszcz ekilka spraw zakończyć które sa rozgrzebane!!

Mam nadzieję ze u Was wszytko ok! Przepradszam ale nie nadrobiła Was teraz bo nie mam zbyt wiele czasu(:)-(

Udanej soboty) ja planuje popołudniu jakis spacer bo mi powietrza brakuje i ruchu)

aisim podobno w pierwszej ciąży ruchy mogą pojawić się nawet po 20 tygodniu więc jak narazie nie masz się co martwić :-) ja czułam a już teraz nie czuję :-(

Aisim ja też nie czuję jeszcze ruchów, a widzę że mamy ten sam wiek ciąży :))-czytałam że to może nastąpić do 23 tygodnia.Nie ma co się martwić na zapas!!

Przy pierwszej ciąży podobno odczuwa się później ruchy. Ja mam we wtorek USG i już nie mogę się doczekać. Mam nadzieję,że wszystko ok:tak:
Emih ja mam takie bóle jak w nocy śpię na brzuchu. Dla mojego pęcherza ucisk dzidzi i jeszcze mój to chyba za dużo.

reklama
:-)
aisim podobno w pierwszej ciąży ruchy mogą pojawić się nawet po 20 tygodniu więc jak narazie nie masz się co martwić :-) ja czułam a już teraz nie czuję :-(

Dzieki madzia i madzik. Wy to zawsze na forum umiecie trochę uspokoić człowieka )) Na ostatniej wizycie lewkarz powiedział ze za tydzień powinnam już cos poczuć tydzień minął i nic...ale bedę cierpliwie czekac!!:-)

Do góry