reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2009

Witam!

Aniu moja Mała tez rak zaczęła siadać jakis czas temu, ja nóżki poprawiałam i mówiłam przy tym "popraw nóżki" szybko załapała o co chodzi i teraz jak to jej mówie to odrazu poprawia.
Mojej znajomej córka tak siadała, ona nawet była z tym u lekarza i on kategorycznie zabronił, ale wiadomo co lekarz to opinia inna.

reklama
Witam

Ja już kończę dopijać kawkę a później chatę trzeba zacząć ogarniać
i znów upalny dzień się zaczyna

Dmuchawcu u nas czasami ale to bardzo rzadko siada tak ze ma pupka na podłodze a nóżki w bok tak wygięte wiesz o co chodzi ;-) a na pietach tak typowo to nie

Witam piątkowo! U nas dzisiaj taka duchota , spacerek już mały zaliczony , teraz Maks śpi , ja gotuje zupkę! Jutro idziemy na wesele i mały zostaje z ciocią na jakieś 3 godziny , mam nadzieje ,że większość czasu prześpi , bo inaczej współczuje mojej siostrze! Potem nam go przywiezie , no chyba ,że zdarzy się cud i mały nie będzie płakał to wtedy zostanie do końca z nią!
Co do wagi , to moje dziecko przekroczyło 11 kg, no może nie do końca bo jest na równo!
Dmuchawcu co do mdłości to ja miałam do 16 tygodnia ,pewnego pięknego dnia przebudziłam się i co i nic , poczułam zapach kawy i nic! także to pewnie minie! Miałam tak przy oby dwu ciążach i szczerze mówiąc to mdłości wystąpiły jako pierwszy objaw , nawet okres nie zdążył się spóźnić , a mdłości już były!

Po za tym to mieliśmy przez dwa dni gorączkę , ale dzisiaj gorączki już nie ma za to jest chodząca pyskująca i piszcząca maruda_ ja oszaleje przy temu dziecku , ale i tak go kocham!

Ja i M mamy jutro cukrową także muszę kupić dużo cukru! pozdrawiam i zmykam do kuchni!

Witam piątkowo! U nas dzisiaj taka duchota , spacerek już mały zaliczony , teraz Maks śpi , ja gotuje zupkę! Jutro idziemy na wesele i mały zostaje z ciocią na jakieś 3 godziny , mam nadzieje ,że większość czasu prześpi , bo inaczej współczuje mojej siostrze! Potem nam go przywiezie , no chyba ,że zdarzy się cud i mały nie będzie płakał to wtedy zostanie do końca z nią!
Co do wagi , to moje dziecko przekroczyło 11 kg, no może nie do końca bo jest na równo!
Dmuchawcu co do mdłości to ja miałam do 16 tygodnia ,pewnego pięknego dnia przebudziłam się i co i nic , poczułam zapach kawy i nic! także to pewnie minie! Miałam tak przy oby dwu ciążach i szczerze mówiąc to mdłości wystąpiły jako pierwszy objaw , nawet okres nie zdążył się spóźnić , a mdłości już były!

Po za tym to mieliśmy przez dwa dni gorączkę , ale dzisiaj gorączki już nie ma za to jest chodząca pyskująca i piszcząca maruda_ ja oszaleje przy temu dziecku , ale i tak go kocham!

Ja i M mamy jutro cukrową także muszę kupić dużo cukru! pozdrawiam i zmykam do kuchni!
Jakim cudem zalogowało mnie przez Facebooka , jak ja tam dwa dni nie byłam ! W każdym razie sorrki :(

Ło matko! Czy u Was tez jest tak goraco???:confused2:
W dodatku własnie dzis wybrałam sie na miasto i to uwaga- w ciazowych jeansach! Tylko sie puknac w łeb!

Teraz jem arbuza prosto z lodówki - mmmmmm....niebo w gębie, dziecko spi, zaraz sie biore za pieczenie urodzinowego ciasta z malinami i za te nieszczesne anioły.

Buziaki!

Dmuchawcu u mnie tez jest nie do wytrzymania a wracjąc do tych nózek to dziś przeczytałam w gazecie ze tak właśnie nie można pozwalać dziecku siedzieć ale czemu to już nie napisali, może ty lepiej nie idź w ten upał na miasto i to jeszcze w dżinsach

Mążowy mi neta popsuł ale miał szczęście ze mi naprawił i mam w końcu sprawną drukarkę wiec jak tylko mi się ściągnie sterownik i to wszystko ograne zaczynam drukować zaproszenia

Ja w mieście w jeansach to juz byłam:confused2: niestety:confused2: Wróciłam zywcem ugotowana:confused2:

No o siedziec niewolno bo kolanka sie krzywią- u nas tez:"popraw nózki" działa, ale co z tego, gdy za pięć sekund znów tak siedzi. Mam sie nagrac na dyktafon?;-) Nie wiem co by tu wymyslec, żeby tak nie siadała:baffled:

Dmuchawcu pomysł z dyktafonem świetny :)) A mnie w cieniu na balkonie 32 st a co na słońcu się dziej brrr ja lubię jak jest max 25 :) to i u ciebie pewnie podobna temperatura.

reklama
Witam.
my tez juz po spacerku bylismy z samego rana zeby do 11 byc w domu bo duchota jak i u Was.
Bylam na targu po owoce, ale wlasciwie wszedzie drogo w porownianiu z tamtym rokiem to masakra jakas, iw ogole maly wybor, a te owoce takie pognite jAkies..
Kupilam malemu taka mala lalke za 3 zł :-Dz taka buteleczką i calą droge ja karmil.i wkladal paluchy do oka no ale dobrze ze lalce a nie jak to zawsze ma miejsce mnie czy mojemu.

Niuta- Ty mnie nie strasz z Maksiem, bo z tego co piszesz wynika ze Stasiu jest o wiele grzeczniejszy a Maks maly diabelek a przewaznie jest na odwrot ze to pierwsze dziecko jest raczej takie szalone a potem drugi to grzeczny, u wiekszosci znajomych sie to sprawdza, ja mam nadzieje ze moja druga pociecha bedzie grzeczna :) przynajmniej troszke bardziej niż Kacper.

Izabel- u mnie tak jak u Stopi jak nie dam nic do rak to maly chce wychodzic z wózka,piszczy placze itd, a tak mam spokoj, w ogole moj Kacper to maly brudasek :)

Do góry