reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

reklama
Anetko bardzo mi przykro , mnie też to spotkało rok temu a teraz noszę malnka fasoleczke, więc Ty też napewno wkrótce zostaniesz mamusią. Podobno wystarcza 3 miesiące po zabiegu i mozna się zacząc starac, Będzie dobrze, ZOBACZYSZ!!! Ja z kolei dowiedzialam sie ze ma gruper krwi O RH- a moj męzus ma AB RH+ wiec jest zagrozenie konfliktem,a jak u Was? Podobno przy pierwszym dziecku nie ma problemu, bo sie podaje jakis zastrzyk, czy cos:/ Nie wiem dokladnie, ja se nie moge doczekac wizyty mam w pon. USG .
Pozdrowionka

Anteka trzymaj się kochana:-)

Maylah u nas też jest konflikt. Pierwsza ciąża jest bezpieczna a zastrzyk daje sie właśnie po to, żeby i kolejne takie były:tak: w tych czasach już nie jest to zagrożenie więc nie martw się:-)
Ja dostałam zastrzyk z przeciwciałami antiD w 26tc. Kolejną dawkę miałam dostac po porodzie ale okazało się, że Marcel odzidziczył minusową krew po mamusi więc nie było takiej potrzeby.
Teraz już położna zapowiedziała mi, że czeka mnie zastrzyk i w tej ciąży:-)

Tutaj tez wszelkiego rodzaju badania są za darmo:tak: Ale ja nie skorzystałam z tego, o którym mówiła Monia1021 na zespół Downa. Zresztą nie chcę żadnych badań prenatalnych:-)

Mąż kąpie małego więc ja mam chwilę dla siebie:-) Ostatnio pochwaliłm się, że mały potrafi sam soba się zając no i chyba to przeczytał i postanowił dac mamie popalic. Zaczął wspinac się dosłownie wszędzie:szok::wściekła/y: i nie można spóścic go z oka nawet na sekundę:crazy: A dzisiaj to nawet na spacer wyjsc nie mogliśmy bo deszcz cały dzień:wściekła/y: Durna, angielska pogoda:wściekła/y:

Witajcie dziewczyny;-)

Na początku oczywiście pozdrowienia dla nowych dziewczyn na forum.. wszytskiego dobrego;-)

Anetko bardzo mi przykro że tak się stało, nie wyobrażam sobie nawet co teraz czujesz ale kochana jeszcze będziesz cieszyć sie napewno swoim szczęściem, pamiętaj o tym.. a teraz odpoczywaj sobie i zagladaj do nas czasami..

Sam ja wsiadam na pierwszym przystanku prz pętli wiec zawsze siadam ale ostatnio musiałam jechać inną linią i wszyscy sobie stali na plecach, mało szału nie dostałam...:no: a dzisiaj kobita w autobusie zaczeła jeść kanapkę:confused::szok: obrzydliwie śmierdzącą myślałam ze ją zabiję.... tak mnie zemdliło...... ludzie są dziwni......

Monia no to super u Ciebie, u nas niby tez spadło ciut ciut ale jest temp na plusie wiec zaraz zniknie...

a u mnie dzisiaj cały dzień mega mdłości.....zmasakrowały mnie strasznie.....

Cześć dziewczyny!!!!
Czytam Was już pewnie z miesiąc, a nie miałam odwagi się odezwać. Mam na imię Basia i jestem dokładnie w 11m i 5 d ciąży. Termin według USG przypada na 5 lipca. Jest to moja pierwsza ciąża, z której cieszy się cała rodzina, a szczególnie siostry, których mam cztery i każda oferuje pomoc po urodzeniu bobasa.
Cieszę się, że dołączyłam do Waszego grona.
Fajnie jest przeżywać wspólnie to samo, co każda z nas.

Anetko trzymaj sie kochana tez sie poryczalam jak przeczytalam twoja smutna wiadomosc Caluje Cie mocno Trzymam kciuki na przyszlosc

Witam nowa kolezanke Bad_81:-)
Ja lezalam w lozku ponad 45 godz bez jedzenia nie moglam nawet wody pic Tak bardzo moj dzidzi nie lubi jesc:crazy:no coz...bedzie malutki
Dzis czuje sie juz lepiej Juz sie nie moge doczekac srody az zobacze swoja fasolke;-)

Drogie Mamusie!
A co tam tutaj też się pochwalę;-)
Ależ dziś był fantastyczny dzień. Znów widziałam maluszka i postanowiłam Wam również pochwalić się moim dzidziusiem. Ma już 5,15 cm, więc przez ten jeden tydzień i jeden dzień urósł lub urosła (bo jeszcze nie wiadomo) 1,5 cm. Przezierność karkowa - super! Lekarz pokazał mi widok na 3D i poprostu szok:tak: Zresztą zobaczcie same:

maylah, sylwia.m ja tez jestem minusowa i tez mialam robiony zastrzyk w 26 tc a pozniej po porodzie, tylko ze Teo(moj synek) odziedziczyl grupe krwi po tatusiu co moglo zakonczyc sie komplikacjami ale wszystko bylo ok.

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry