reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2008

dobry wieczór moje drogie:-)

wpadam na momencik, bo u nas ciąg dalszy pakowanie;-) i konca nie widać (a już cztery walizy w samochodzie są:szok::szok::szok::szok::szok:) od dwóch dni latam jak w ukropie, a co by pozałatwiać wszystko:sorry2: jejku a tu mi jeszcze pogodynki straszą, że nocą jakieś -30 stop:szok::szok::szok: kazałam M na pakę wrzucić z koldrę, tak na wszelki wypadekk:-p no ale wedle planu wyjeżdżamy gdzieś ok.2 giej w nocy, i tak sie boję tej mojej królewny, jak ona tą drogę zniesie:baffled: no ale jestem dobrej myśli, jak coś to pod jakimś kościołem wysadzimy:-p;-)
całuje Was mocno i odezwę się jak będziemy na miejscu:tak:
a i Krakowianki - nie mogę się już doczekać, a co by Was zobaczyć:-) no i oczywiście mam tu na myśli Tarnowianki, Sólowianki (Mondzi-Wieliczka no nie?:-p) i Kic - Katowiczanki;-):-)

Ostatnia edycja:
reklama
Pabla, niestety wybudzają, ale nie na tyle, żeby zacząć życie nocne, tylko dalej starają się spać. Nic w nocy nie daję. Dziś Oldze dałam Sinecod na noc, ale i tak mocno kaszlała zanim zasnęła. Mają z Mikim zupełnie różnie - on kaszle mocno w nocy, Olga jak zasypia:sorry2:

Tosika szczęśliwej podróży i do zobaczenia!!! Ale czad!

hej
Ja śmigiem tradycyjnie
Po fatalnej ta ostatnia noc spoko, się wyspałam:tak::tak::tak:
Kurna ale ściema z tymi kolkami do 3 miechów...pewnie będziemy się bujać jeszcze trochę..słyszałam że nawet do 8 miesięcy można:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:

Tosika...Łomatko aleś się zapakowała:szok::szok::szok::szok::szok::szok:
No ja też się doczekać nie mogę:tak::tak::tak:

Kic i jak????? dasz radę???

Idę po Ikę która mi dogaduje że już wstała..
i taśmę czas zacząć..karmienie ubieranie....bujanie..czytanie...itp itp:tak::tak::tak::tak:
aczkolwiek Ika ostatnio sama czyta..np..bierze książeczkę i idzie do Cinka, otwiera i w swoim suahili czyta mu..śmieszne to strasznie, muszę ją kiedyś nagrać:tak::tak::tak:

no muszę lecieć:tak:

ps. melduję że poczytałam grzecznie wszystko:tak::tak::tak::tak:

U nas -25 o spacerze nie mam m0wy- szkodA, Tymi ostatnio pokchal jablszko.
post o matko i mnie to czeka?
tosika milej podrozy :)
Zdrowka chorowitkom
tymi znow mi wyrwal kilka klawiszy i ciezko pisac :baffled:

Hej!
U nas noc spoko, w sumie była jedna pobudka,ale tragicznie nie było:tak:

No własnie mój tez kaszle w nocy,a zwłaszcza nad ranem.A ten sinecod to na receptę? W ogóle widzę,że go jednak gardło boli,bo całą rączkę do buzi wpycha,my myslelismy,że to zęby,a pani dr powiedziała,że może to właśnie gardełko mu dokucza.Ale syropu żadnego łagodzącego nie dała,tylko antybiotyk i sie zastanawiam czy jakiegos typowo na gardło mu nie kupić.
Polecacie coś?
I mnie tez gardło dokucza,ale strepsilsy i takie tam mi nie pomagają:no:

Post no Cinus troche bardziej jednak zajmujący niż Ika była,ale ja słyszałam,że taka kolej rzeczy jest,więc łudzę się,że moje następne będzie grzeczniutkie,nie to co Macio. a i te bajeczki w wykonaniu Iki zabójczo muszą wyglądać:-D

Madzia, ja daję Pini albo Pyrosal na gardło, dorywczo też Eurespal - ale w sumie na oślep trochę daję, bo do p&^%*&%^&^ przychodni od 3 godzin się dodzwonić nie idzie, a nie wyjdę z małą na 15-stopniowy mróz po to tylko, żeby w przychodni się dowiedzieć, że mamy przyjść jeszcze raz:wściekła/y:

U nas trochę lepiej, gorączka zniknęła, kaszlu nie ma tylko katar zielony jak zwykle...może się jednak dziś do lekarza dostanę bo chciałabym wiedzieć co ze żłobkiem...młoda w domu jest nieznośna, dopiero teraz na chwilę siadłam do kompa, bo tak wyje i nie pozwala:-( A ja mam 12 stron na jutro...dobra, nie smędzę, idę bo już jęki słyszę, że jej się nudzi:-p

Hej!
Madzia, sinecod jest bez recepty. Dziś noc przespana, ufff. Jutro idę z Mikim na osłuchanie, to i Olgę wezmę, żeby zobaczyć, czy nic niżej nie zeszło.
Surv, uwielbiam wydzwaniać do przychodni:wściekła/y:Choć przyznam, że z moją jest nie najgorzej.
Zdrówka!

Pisałam do Tosiki, czy dojechali i mi odpisała "Jeszcze nie, bo oczywiście nasze plany spełzły na panewce i zamiast o 1szej, to wyjechaliśmy o 3.30 ;-) ale bąble momentalnie zrobiły odlot i wstały o 7-mej. Później zatrzymaliśmy się na śniadanku i pewnie za Rumunów nas wzięli, bo Tosia z każdego stolika chleb podciągała :p a teraz mamy do pokonania jeszcze 80km i mała znowu odlot robi :-0 Zamelduję się jak dotrzemy. Całuski :-*"

Co za kobita, nawet smsy długie pisze :-)

Ostatnia edycja:
Czesc, mala przeziebiona katar i kaszel chyba od kataru:baffled: Jutro pojde z nia d lekarz(jak sie dodzwonie:wściekła/y:,u nas to samo co u Survi)
Madzia zdrowia zycze dla Ciebie i dla Macka:tak:
Kasia dzieki za info od Tosiki. Ja tez bym jeszcze raz Cie odwiedzila:tak:
Mondzi mieszkasz niedaleko Wieliczki?Bylam tam w wakacje ale chyba jeszcze nie bylo Cie na forum.Tez bym Cie odwiedzila:tak:
Post biedna musisz sie nameczyc przy synku i on tez pewnie wymeczony:tak: Tez sobie wyobrazam Ike jak czyta Cinkowi i musi to fajnie wygladac:tak:
Pabla zdrowka dla malej zeby szybko jej perzeszlo:tak:

My dzis caly dzien w domu,mala padla na drzemke. A ja wyskocze na zakupy,Seba przyszedl ze szkoly to chwile z niz posiedzi:tak:Jutro ide do dentysty,po ciazy strasznie krusza mi sie zeby i trzeba to naprawic:tak:

witam
mialam krotko, synek zostal w domu, bo -20 rano bylo i bym musiala po niego isc z Wercia w wozku,to mi sie nie usmiechalo,tym bardziej,ze kaszla i katary
teraz sie bawia :tak:
ale wam fajnie ze spotkankiem ;-):tak::tak::tak: poprosze potem foteczki :-)
zdrowia dla dzieci zycze
Madzia mi najbardziej pomaga ostatnio Neoangin; dla dzieci to nie wiem, bo malej to nie dawalam, a Oski ssie juz Chlorochinaldin

reklama
Kolejne info od Tosiki "Melduję Kasik, że dotarliśmy. Hotel rewelka, pokój zabaw niesamowity :-) później wszystko pokażę i opiszę"

Do góry