reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcówki polecają - wszystko dla dziecka i mamy.

Ja mam parę ubranek,ale jeszcze muszę dokupić jakieś,pozatym mam takie drobiazgi jak kocyk z kapturkiem,szczotka do włosów,pieluszki tetrowe,termometr czy obcinacz do paznokci;) z większych rzeczy nie mam nic....będę po weekendzie majowym zamawiać jak już skończę pracę żebym była w domu jak kurier bedzie przyjeżdzał;-) no i już myslałam że wybrałam wózek,ale dalej się waham-może w piątek już kupie;)
dla siebie do szpitala mam już chyba wszystko,jeszcze jakieś chłonne podpaski muszę dokupić;)
ale wydaje się mi że mam jeszcze dużo czasu-na początek lipca chce być gotowa;-)

reklama
No właśnie a ile potrzebujemy my artykułów higienicznych do szpitala i co dokładnie? Podkłady, majtki, podpaski? Doświadczone mamusie, jakieś rady?

w internecie można znaleźć takie gotowe listy z wyprawką dla mamy i maluszka do szpitala,ja z nich skorzystałam dużo,pozatym w szkołach rodzenia też się takie dostaje
kupiłam takie jednorazowe majtki,one są bardzo przewiewne;-)

Ja juz mam prawie wszystko dla maluszka, brakuje wózka, fotelika i wanienki, a i kosmetyków ale to krótka lista: krem do pupy, cos na odparzenia, olej kokosowych i wsio- położne teraz zalecają aby przez pierwszy miesiąc kąpać tylko samej wodzie i niczym nie smarować chyba ze skóra jest bardzo sucha to wtedy polecają olej kokosowych. W czerwcu zrobie zakupy dla siebie, spakuje torbę i bede czekać :-)

No właśnie a ile potrzebujemy my artykułów higienicznych do szpitala i co dokładnie? Podkłady, majtki, podpaski? Doświadczone mamusie, jakieś rady?

Podkładów w szpitalu jest bardzo dużo i nie ma z tym problemu (przynajmniej u nas) ale ja zaraz na drugi dzień przeszłam na duże podpaski, bo te podkłady niewygodne. Majtki też na drugi dzień ubrałam swoje ale miałam te siateczkowe poporodowe też.

A ja dziś byłam zapłacić za wózek w Smyku i jutro mi przywiozą do domu :-)
Ale się cieszę, a w przyszłym tygodniu jadę po fotelik Maxi Cosi Citi i adaptery żeby go zamontować do wózka

U mnie gemini już dawno przyjechało, brakuje mi pampersów... Z ubranek niby nie mam dużo, ale myślę, że styknie, jeszcze na wyprzedażach coś dokupie, na wózek dalej czekamy [emoji53] butelek jeszcze nie mam, ale ja będę kp, więc potrzebuje 2 na moje wyjścia noni dokupić uszczelki do medeli swing... ostatnio zamówiłam mgiełke i angel wingsa z la millou no kocham bambus! I śpiworek tez z lm bo mocno przecenione były. A z ubranek mamy takie cuda [emoji4]
1461656774-ar3zyw.jpeg
1461656786-dkygxe.jpeg
1461656797-pt3wea.jpeg
1461656815-lpfauz.jpeg

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Piczkowa śliczne rzeczy. A ten seledynowy kocyk to z jakiej firmy? Ja kocyki kupuje tylko właśnie takie robione, dzianinowe, najbardziej mi się podobają, a ten Twój ma fajny kolor.

reklama
Do góry